Nodulii mamari

Nodulii mamari sunt tumori ale sanului, mase de tesut cu celule modificate atipic, ce pot avea dimensiuni, forme si consistenta variabile, net distinctive de restul sanului.

Nodulii mamari – clasificare

Aceste tumori pot fi de mai multe tipuri, dupa cum urmeaza:

  • Chistice – cu lichid, elastice;
  • Solide – formatiuni dure, neelastice;
  • Benigne (necanceroase sau tipice) – celulele care cresc in mod necontrolat, dar au o functionare normala;
  • Maligne (canceroase sau atipice) – au loc mutatii genetice la nivelul celulelor care cresc necontrolat, ce ies de sub reglajul organismului.

Cum se descopera nodulii mamari?

Cea mai simpla modalitate de descoperire a nodulilor mamari este prin autopalpare. Este recomandat ca aceasta metoda de diagnostic sa se realizeze dupa menstruatie, cu degetele unite, de sus in jos si dinspre interior catre exterior. Trebuie sa se acorde o importanta marita mamelonului care in unele  cazuri, poate elimina o secretie, dar si axilei unde se pot palpa ganglioni mariti.

Daca veti constata astfel de nereguli, nu trebuie sa intrati in panica deoarece nu orice anomalie palpatorie la nivelul sanului inseamna obligatoriu cancer mamar. Bolile mamare non-maligne sunt de zece ori mai frecvente decat cazurile de cancer mamar.

Ce faceti mai departe? 

Dupa descoperirea unor astfel de tumori, trebuie neaparat sa va adresati unui medic specialist care va va spune daca v-ati inselat sau nu. Daca ati avut dreptate, va va informa corect cu privire la tipul de tumoare de care suferiti (canceroasa sau necanceroasa), si care mai apoi va aplica tratamentul corespunzator. In cazul unei tumori benigne, este imperios necesar o monitorizare permanenta si atenta intrucat, in timp, aceasta se poate transforma intr-o tumoare maligna.

Dintre metodele utilizate pentru detectarea in faze initiale ale afectiunilor tumorale de acest tip si diferentierea intre cele maligne si benigne, fac parte: ecografia, sonoelastografia, mamografia, rezonanta magnetica si tehnicile interventionale, ghidate ecografic sau stereotaxic.

GynecoLand – centru de diagnosticare si tratament

nodulii mamariIn cadrul spitalului privat GynecoLand din Bucuresti, veti intalni o echipa de medici si personal medical amabil, corect, preocupat de sanatatea pacientilor sai. Aici, abordarea multidisciplinara si colaborarea specialistilor ce apartin unor departamente diferite (ginecologie, oncologie, chirurgie, psihologie, etc), este promovata pentru obtinerea unor rezultate favorabile in ceea ce priveste starea de sanatate a fiecarei paciente.

Pentru ca aceasta boala poate fi vindecata daca se descopera in faza incipienta, va recomandam cu incredere sa apelati la ajutor profesional de fiecare data cand simtiti ca ceva nu este in regula cu organismul vostru.

Va punem la dispozitie o gama complexa si diversificata de investigatii si operatii cu un grad ridicat de dificultate pentru diagnosticarea corecta si precoce de cancer mamar, si pentru obtinerea unor rezultate excelente in tratarea afectiunilor sanului. In cadrul spitalului, veti benefcia de consultatii atente si tratamente eficiente. Conditiile de spitalizare sunt optime pentru ca pacientele sa se simta confortabil pe intreaga perioada de spitalizare.

Aparatura performanta, de ultima generatie pe care o avem in dotare, precum si experienta vasta si cunostintele de specialitate, aprofundate permanent ale personalului medical, reprezinta o garantie a calitatii operatiunilor de diagnosticare si tratament.

GynecoLand – alege sanatatea inainte de toate!