Nefatec, izolatorul termic nonazbest

Nefatec, izolatorul termic nonazbestAi nevoie urgent de un izolator termic pentru temperaturi ridicate, care sa fie de cea mai buna calitate, astfel incat sa nu ai nici un fel de grija? Daca da, firma Nefatec din Craiova iti poate furniza o gama larga de produse ce pot rezista la temperaturi foarte mari si cu care sa ai garantia calitatii.

De ce nu se mai utilizeaza cartoane izolatoare realizate din azbest?

In trecutul nu prea indepartat, majoritatea cartoanelor izolatoare erau realizate din azbest, insa incepand cu anul 1977, in Statele Unite, materialul a fost interzis, datorita impactului negativ asupra sanatatii, dovedit prin studii clinice de mare anvergura, studii realizate pe multi pacienti. Inhalarea acestor fibre de azbest poate cauza afectiuni grave, inclusiv o boala foarte grava cum ar fi cancerul. In tara noastra acest material a fost interzis incepand cu data intrarea tarii in Uniunea Europeana, in anul 2007.

Materialele de izolatie pentru temperaturi inalte sunt diverse si se folosesc in multe domenii de activitate. Printre aceste materiale se numara si patura de izolatie termica non-azbest, un material realizat din fibre ceramice rezistente la temperaturi inalte.

Materiale folosite ca izolatoare termice

– Patura ceramica non-azbest este realizata din fibre ceramice refractare si este folosita ca bariera termica sau etansare termica pentru usile cuptoarelor industriale si alte aplicatii. Patura ceramica non-azbest se comercializeaza sub forma de sul;

– Cartoanele izolatoare non azbest sunt fabricate din fibre ceramice si minerale comprimate, fiind folosite in pereti si plafoane, in special in jurul cuptoarelor, semineelor sau altor locuri expuse la temperaturi ridicate. In aplicatii industriale, sunt folosite in turnatorii, forje si cuptoare, pentru fabricarea sticlei si pentru situatii in care rezistenta la caldura este imperios necesara.

Cartoanele izolatoare

Folosirea cartoanelor izolatoare este recomandata in orice aplicatie ce este supusa unor temperaturi extrem de ridicate. Majoritatea cartoanelor pot rezista la temperaturi peste 750°C, iar pentru aplicatii speciale, exista solutii care se pot aplica inclusiv la 1500°C.

Aceste materiale termoizolatoare pot bloca trecerea caldurii, inclusiv a celei produse de metal topit si pot izola zonele foarte incinse. Materialele termoizolatoare pot fi taiate usor cu ajutorul unui cutter si se pot mula pe diverse suprafete prin inmuiere cu apa. In jurul cosurilor si semineelor se recomanda folosirea materialelor termoizolatoare in forma rigida.

Criteriul de evaluare a unui material izolant, pe langa rezistenta la temperaturi inalte, este conductivitatea termica. Astfel, grosimea necesara placilor poate fi determinata foarte usor, cunoscand temperatura existenta pe partea fierbinte a placii si cea dorita pe partea “rece” a cartonului non azbest. Fixarea pe suprafata dorita se face cu ajutorul adezivilor speciali rezistenti la temperaturi inalte, precum si cu holtzsuruburi.

Hartie Ceramica

Hartie Ceramica este realizata din fibre ceramice si o cantitate mica de liant, este foarte flexibila si are o rezistenta electrica de izolatie ridicata. Temperatura maxima este de aproximativ 1200°C. Aceasta hartie se poate gasi la grosimi de 1, 2, 3, 4, 5, 6 mm si o latime cuprinsa intre 610-1220 mm. Se foloseste la fabricarea garniturilor, pentru oalele de turnare, cat si in diverse aplicatii la cuptoare industriale.

Cu vasta experienta in acest domeniu si comercializarea unor produse de cea mai buna calitate, firma Nefatec din Craiova este un partener de nadejde pentru tine, pe care, daca il vei alege, nu poti avea decat de castigat.

Firma de prestigiu Nefatec din Craiova comercializeaza urmatoarele produse pentru izolatii termice:

– Placi izolatoare tip Nefalit;Nefatec, izolatorul termic nonazbest
– Snururi fibra sticla si fibra ceramica;
– Benzi fibra sticla si fibra ceramica;
– Tuburi fibra sticla si fibra ceramica;
– Tuburi cu invelis siliconic;
– Saltele (paturi) fibra ceramica;
– Adezivi refractari;
– Placi rigide fibra ceramica.

Daca ai nevoie de izolatii termice nonazbest, ia legatura cu firma Nefatec. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0351.448.808 si 0746.504.508 sau trimite un e-mail pe adresa adrian.barbarasa@nefatec.ro.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre igienizare hale industriale.