NECEITATEA SCAUNULUI AUTO PENTRU COPII

 

scaune auto copii

In zilele noastre sunt absolute necesare scaunele auto pentru copii. Desi unele persoane vin cu argumente contra de genul “Inainte nu erau si nu se intampla nimic”, trebuie sa tinem cont ca in zilele noastre lucrurile sunt diferite, traficul auto este mai intens, oamenii sunt mai grabiti si din ce in ce mai neglijenti, iar infrastructura drumurilor este foarte proasta. Toate aceste lucruri fac ca scaunele auto pentru copii sa nu fie un moft, ci un lucru necesar, util, a carui lipsa este inacceptabila.

Scaunul auto pentru copii poate fi considerat o investitie in siguranta si conforul familiei tale. La drumuri lungi poate fi cu succes un suport pentru multe ore de somn, asigurandu-i copilului tau confortul si siguranta de care are nevoie.

Scaunele auto se grupeaza in functie de : varsta, greutate/ inaltime, sistemul de prindere pe autovehicul sau pozitie( cu fata sau cu spatele la directia de mers). Ca regula generala, pentru bebelusi se folosesc scaune cu spatele la directia de mers. Scaune auto pentru copii se aleg, in principal, in functie de greutatea copilului.

CRITERII IN ALEGEREA SCAUNULUI AUTO PENTRU COPII

Desi este cunoscut ca aceste scaune sunt atat de necesare si utile, mai exista parinti care isi tin copiii in brate, uneori chiar pe scaunul din fata, cu fata lipita de parbriz. Desi sunt destul de scumpe, scaunele auto pentru copii reprezinta o garantie pentru siguranta copilului tau. Alegerea scaunului auto pentru copii este destul de grea, unii parinti acorda ore intregi de informare pe internet sau direct in magazine, inainte de a achizitiona un asemenea produs. Exista cateva reguli de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un scaun auto pentru copii:

Varsta, greutatea si inaltimea copilului- in functie de aceste criterii scaunele auto se clasifica in:

  • Grupa 0- bebelusi  intre 0-9 luni si 0-10 kilograme;
  • Grupa 0+- bebelusi intre 0-12 luni si 0-13 kilograme;
  • Grupa 1- copii intre 1-4 ani si 9-18 kilograme;
  • Grupa 2- copii intre 3-8 ani si 15-25 kilograme;
  • Grupa 3- copii intre 6-12 ani si 22-36 kilograme.
  • Sistemul de prindere- atunci cand achizitionezi un scaun auto pentru copii trebuie sa tii cont ca acesta sa fie compatibil cu masina ta in legatura cu sistemul de prindere. Unele scaune auto pentru copii se prind cu ajutorul centurii de siguranta, altele cu sistemul ISOFIX.
  • Sa fie omologat( prezenta etichetei cu ECE R 44/04).
  • Materialul textil sa fie detasabil.
  • Culoarea si parerea copilului despre aceasta.

SCAUNE AUTO PENTRU COPILUL TAU DE LA MAGAZINUL MAMICILOR

Magazinul mamicilor iti ofera scaun auto pentru copii. Intra pe www.magazinul-mamicilor.ro si vezi intreaga oferta de lucruri pentru copii, inclusiv scaune auto de toate marimile si pentrutoate gusturile. Magazinul mamicilor iti ofera produse de calitate si care respecta toate normele in vigoare, la preturi promotionale. Daca siguranta si confortul copilului tau sunt o prioritate pentru tine atunci viziteaza site-ul si comanda online scaun auto pentru copii de care sa se bucure baietelul sau fetita ta in orice calatorie pe care o veti face.