Montarea plaselor tantari la usi si ferestre

plase tantari

In anotimpul cald cu siguranta veti dori sa lasati ferestrele sau usile deschise pentru ca aerul curat sa poata patrunde cu usurinta in locuinta voastra. www.reparatiitermopane-pvc.ro va ofera solutii si informatii despre cum puteti monta o plasa tantari la usa sau la fereastra.

Deci iata cum puteti face acest lucru intr-o maniera inteligenta si rapida urmand urmatorii pasi:

  1. Măsurarea ferestrei: acest lucru este necesar si foarte important pentru a putea determina dimensiunile pe care le va avea plasa tantari indiferent daca optati pentru una fixa fara balamale sau pentru una cu sistem de actionare cu balamale. Trebuie insa sa tineti cont ca in timpul masuratorii trebuie sa lasati un spatiu de cel putin 10 mm pentru a putea fixa rama de la plasa tantari.
  2. Rama plasei tantari poate sa fie si din sipci de lemn. Acestea se pot asambla prin a face imbinari la jumatate iar in acest caz sipcile nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de 20 mm sau 40 mm. Daca doriti sa faceti alte tipuri de imbinari atunci va trebui sa folositi sipci de lemn mai groase.
  3. Traversele: condectionati doua sipci lungi si trei scurte. A treia sipca se monteaza pe mijlocul plasei tantari pentru a asigura rezistenta ramei. Faceti imbinari la jumatatea lemnului la capetele celor doua sipci lungi avand acceasi lungime ca si traversele. Apoi procedati in acelasi fel si cu celelalte trei sipci.
  4. Imbinarile : Aceste imbinari despre care v-am tot vorbit pana acum se pot realiza cu ajutorul unui ferastrau unghiular. Asezati sipca vertical pe bancul de lucru apoi prima taietura pe care trebuie sa o faceti este vertical la capat. Dupa aceea va trebui sa fixati sipca orizontal si sa faceti o taietura la jumatatea latimii acestuia astfel incat la final sipcile sa se poata imbina in mod corespunzator. Trebuie sa va asigurati ca taieturile nu sunt prea mari pentru ca sipcile sa nu ,,joace” atunci cand incercati sa le fixati. Cel mai recomandat este ca sa indepartati bucatile de lemn cu o daltă pentru a putea face imbinarea dintre sipcile de lemn in mod corespunzator. Totusi inainte de a face taieturile pentru aceste imbinari este foarte important sa marcati locul unde veti face taieturile cu ajutorul unui creion si al unui echer de tamplarie.
  5. Fiecare etapa a taieturilor pe care trebuie sa o realizati este important sa o faceti cu precizie pentru a nu gresi pentru ca altfel pana acum ati muncit degeaba. Traversa centrala trebuie montata fix in mijlocul celor doua sipci lungi. Setati limitele de adancime in sipcile lungi unde se vor imbina traversele centrale si trebuie sa va asigurati ca la fiecare pas verificati corectitudinea masuratorilor. Daca folositi o freza pentru creearea unei plase tantari, atunci realizati taieturile in doua faze pentru ca sa evitati arderea lemnului din cauza suprasolicitarii. Intai marcati cu un creion si un echer de tamplarie locul unde veti efectua taieturile si apoi de abia dupa aceea sa va apucati de treaba.

Acestea sunt primele etape pe care trebuie sa le faceti atunci cand proiectati si realizati o plasa tantari, in articolul urmator va vom descrie si ultimele faze pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a putea avea in cateva clipe o plasa tantari functionala.