Microfoane profesionale cu fir numai cu Sound Stil!

Microfoane profesionale cu fir numai cu Sound Stil!Microfoane profesionale cu fir sunt singurele aparate electroacustice capabile sa capteze oscilatiile sonore naturale. Din acest motiv mai sunt numite si surse de semnal primare. Microfoanele capteaza semnalele produse in spatiul inconjurator, transformand oscilatiile acustice (mecanice) in oscilatii electrice, obtinandu-se la bornele acestora semnale electrice de audiofrecventa.

Microfoane profesionale cu fir – tipuri

 

Microfonul dinamic (numit si microfonul cu bobina mobila) este considerat cel mai fiabil microfon profesional. In cazul microfonului dinamic, undele sonore lovesc o diafragma atasata de o bobina realizata din fire subtiri. Bobina este suspendata intr-un camp magnetic generat de un magnet permanent. Curentul electric generat de impactul undelor sonore le reproduce sub forma electrica masurabila, amplificabila si usor de transportat.

Microfoane condensator. Acestea sunt microfoanele care ofera atat calitate audio, cat si dimensiuni de gabarit mici. Nu sunt atat de fiabile precum cele dinamice, mai ales in cazul in care inregistrarile trebuie sa fie facute in conditii meteo vitrege. Microfoanele condensator functioneaza pe principiul unei piese de montaj electronic. O diafragma extrem de subtire din metal este strecurata intr-o bucatica de metal sau de ceramica. O sursa de energie mentine in majoritatea microfoanelor condensator o incarcatura electrica intre elemente.

Microfoane profesionale cu fir – caracteristici

 

Microfoanele pot fi caracterizate printr-o serie de indici calitativi, care constituie date importante pentru utilizarea acestora in instalatiile de captare a sunetului.

Cele mai importante caracteristici electrice care influenteaza esential calitatea transmisiunilor sonore sunt: sensibilitatea, caracteristica de frecventa, distorsiunile, zgomotul propriu si rezistenta interna.

Sensibilitatea – este calitatea microfonului de a transforma cat mai eficient energia acustica in energie electrica. Ea se exprima cantitativ prin raportul dintre valoarea tensiunii electrice, in milivolti, obtinuta la bornele microfonului si valoarea presiunii acustice, in microbari, ce se exercita asupra microfonului. Tensiunea electrica care apare la bornele microfonului este proportionala cu presiunea sonora exercitata asupra membranei, respectiv cu viteza particulelor de aer care antreneaza membrana. Odata cu indicarea sensibilitatii, trebuie sa se specifice si modul de masurare al tensiunii in gol sau pe o rezistenta de sarcina. Sensibilitatea se mai exprima si in db, luandu-se ca referinta 1V/μbar.

Caracteristica de frecventa sau raspunsul microfonului reprezinta nivelul tensiunii la bornele microfonului in functie de frecventa, la aplicarea unei oscilatii acustice de intensitate constanta. Frecventa sunetelor variaza cu sensibiliatea microfoanelor. Caracteristica de frecventa care arata aceasta dependenta se da fie indicand abaterile sensibilitatii fata de sensibilitatea la frecventa de 1000 Hz, fie prin reprezentarea curbei de variatie a sensibilitatii. Abaterile se indica de obicei in dB.

Microfoane profesionale cu fir – mod de captare a sunetului

 

Omnidirectional – raspunsul unui microfon omnidirectional se considera a fi o sfera perfecta in trei dimensiuni. Modelul polar al unui microfon omnidirectional este o functie de Microfoane profesionale cu fir numai cu Sound Stil!1frecventa. Corpul microfonului nu este infinit de mic, deci in consecinta tinde sa ii stea in cale cu privire la sunetele ce sosesc din spate, determinand o usoara aplatizare a raspunsului polar. Aceasta aplatizare creste pana cand diametrul microfonului (presupunand ca microfonul este cilindric) atinge lungimea de unda a frecventei in cauza. Microfoanele omnidirectionale, spre deosebire de cardioide, nu folosesc cavitati de rezonanta ca intarzieri, si pot fi considerate a fi cele mai pure microfoane in termeni de coloratie scazuta.

Unidirectional – un microfon unidirectional este sensibil la sunete numai dintr-o singura directie.

Bi-directional – microfoanele bidirectionale primesc semnal atat din fata, cat si din spatele elementului.

Apeland la microfoanele profesionale cu fir comercializate de firma Sound Stil din Brasov, vei avea garantia achizitionarii unor produse competitive, la preturi avantajoase pentru tine.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege microfoane profesionale cu fir de la Sound Stil. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Sound Stil? Pentru detalii, suna la numarul 0731-003.836, 0724-261.807 si 0723-274.818 sau trimite un e-mail pe adresa office@soundstil.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro