Medicinetic: riscurile unui implant dentar efectuat gresit

Medicinetic: riscurile unui implant dentar efectuat gresitStiai ca zambetul tau reflecta starea de sanatate a cavitatii bucale, dar si a intregului tau organism? Un zambet frumos si sanatos este o suma de mai multi factori carora trebuie sa le acorzi importanta cuvenita. De exemplu, pentru ca tu sa ai o dantura cu care sa te poti mandri trebuie ca, pe langa vizitele regulate la medicul stomatolog, sa ai grija si de o igiena corespunzatoare a acesteia, dar sa te ingrijesti si de o alimentatie sanatoasa, care sa nu-ti afecteze dintii.

Deoarece un zambet frumos reprezinta o adevarata carte de vizita in ziua de astazi, cand se pune mare accent pe prima impresie, Medicinetic te invita la o discutie deschisa despre riscurile pe care le intampini atunci cand esti nevoit sa apelezi la un implant dentar si nu alegi cabinetul stomatologic potrivit.

7 riscuri majore ale unui implant dentar efectuat gresit

Daca si tu esti una dintre acele persoane afectate de fenomenul “pierderii dintilor” sau parodontoza, nu te da batut, exista o posibilitate si pentru tine ca sa poti zambi iarasi fericit. Statisticile din America arata ca peste 30% dintre oamenii care au mai multi dinti lipsa renunta definitiv la gasirea unei solutii si se conformeaza cu soarta. Daca in America lucrurile stau atat de rau, in Romania, cu siguranta, ele sunt chiar grave.

Important este sa-ti gasesti medicul stomatolog priceput, care sa se ocupe si de implantologie dentara. Fii cu bagare de seama, triaza-i bine pe toti si nu lasa ca lucrurile sa ia o intorsatura nedorita!

1. Leziunea nervilor. Poate ca cel mai frecvent risc se numeste “paralizia partiala” deoarece implantul este montat prea aproape de un nerv sau, mai rau, chiar in nerv. Acest lucru duce la o desensibilizare permanenta a unei parti din cavitatea bucala. Din pacate exista si cazuri care nu se mai pot trata.

2. Infectiile. Pe un loc secund al acestui top se afla infectiile, care pot sa apara in locul in care s-a realizat implantul, adica in zona tesuturilor moi si in zona gingivala. Daca infectia este grava, interventia va fi un total esec.

3. Pierderea implantului. Daca implantul dentar se misca, acest lucru nu este normal. Fie a fost montat gresit, fie organismul tau il refuza. In acest caz trebuie efectuat un nou implant.

4. Nereusita implantului. Daca implantul dentar nu fuzioneaza cu osul pe care a fost pus, atunci toata interventia se soldeaza cu esec. In implantologie trebuie o mana priceputa si experimentata pentru a nu se ajunge la o astfel de situatie.

5. Leziuni. Nervii si/sau tesuturile moi din jurul implantului pot fi afectate. Daca nu se retrag inflamatiile trebuie sa consulti medicul stomatolog. Cele mai urate situatii se termina prin scoaterea implantului montat gresit.

6. Sinusuri afectate. Daca lungimea unui implant dentar este prea mare, pot fi afectate chiar si sinusurile.Medicinetic riscurile unui implant dentar efectuat gresit1

7. Ruperea sau chiar fracturarea implantului. Ori materialele nepotrivite, ori nepriceperea medicului stomatolog, pot duce la ruperea sau chiar fracturarea implantului dentar. Este un caz grav care va necesita multe interventii de refacere.

Acest top nu este menit pentru a te speria si a nu mai calca niciodata pragul vreunui cabinet stomatologic. Nu! Trebuie doar sa intelegi ca este esential sa alegi cabinetul si medicul potrivit, astfel incat sa nu existe nici un risc in timpul interventiei de implantologie.

Daca vrei sa ai un zambet perfect, alege implantologie Craiova Medicinetic. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Medicinetic? Suna la numarul 0251-310.131 sau trimite un e-mail pe adresa office@medicinetic.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.