Materiale pentru artisti

materiale pentru artisti

Creatia si materialele pentru artistul din noi

Daca ii iei materialele unui artist, poti sa consideri ca i-ai luat personalitatea, pe piata exista o gama larga de materiale pentru artisti incepatori sau profesionisti sau pentru oameni ce au ca hobby creatia.

Acestea vin pentru diferite categorii de varsta, experienta si segment de arta, iar cu ajutorul unor informatii ca de exemplu; tutorialele putem crea forme si obiecte, chiar si opere de arta, totodata ne putem dezvolta creativitatea si ingeniozitatea.

Tipuri de materiale pentru artisti

Categoriile de materiale pentru artisti, vin sub urmatoarele forme: materiale pentru pictura, desen si grafica, arta bisericeasca, sculptura, materiale pentru realizarea machetelor sau pentru hobby creativ.

Materialele de care ne putem foloci pentru in pictura sunt:

  •  game de culori acrilice versatile si cu uscare rapida, acestea se pot folosi direct din tub sau se pot dilua cu apa, cu ajutorul carora se pot realiza si picturi pe apa;
  • acuarele;
  • culori tempera pe baza de ou, culorile tempera erau folosite in pictura din cele mai vechi timpuri, fiind folosite in special la picturile pe lemn, acum exista tendita sa fie inlocuite de culorile de ulei;
  • culori de ulei pentru tehnica picturii in ulei;
  • pensule pentru pictura, pe diferite marimi;
  • sevalet pentru pictura, acest suport pentru panza este foarte cunoscut si utilizat in mare masura de toti cei care realizeaza arta prin pictura;
  • panze pe sasiu pentru pictura pe suport din lemn;
  • cutite pentru pictura cu ajutorul carora se pot amesteca cantitati mari de culori;
  • palete pentru amestecarea culorilor;
  • culori  textile pentru pictura pe haine, acestea au rezistenta foarte mare.

Materiale pentru artisti in arta bisericeasca: pigmenti si foite de aur sau argint, instrumente cu piatra de agata, clei de oase si de iepure, precum si mixtioane si ustensile si accesorii pentru restaurare.

Materialele pentru hobby creativ cu ajutorul carora se pot realiza obiecte decorative; origami, quilling, decoupage. Gasim materiale ca; hartii de orez, hartii de matase, servetele, adezivi speciali, culori speciale, ace si hartie pentru obiecte de tip quilling sau origami, foarfece ingenioase cu model, unelte si materiale pentru scrapbooking, luturi si accesorii pentru modelaj.

Materiale pentru artisti in arta grafica si desen: instrumente pentru desen tehnic si artistic, creioane grafice si mecanice, linere, carbuni si blocuri pentru desen, blocuri pentru schita, blocuri de acuarela sau ulei, creioane colorate, cartoane, hartii pentru desene schita, acuarela sau ulei, precum si alte accesorii si markere ce pot fi de real ajutor in orice proiect de arta.

Folosirea artei in dezvoltarea personala

Arta s-a dezvoltat de-a lungul timpului in fiecare colt de lume, acum te poti exprima, dezvolta si chiar preda prin  tehnici speciale avand la indemana materiale pentru artisti incepatori sau in dezvoltare, cu ajutorul ei si cu putina imaginatie, poti chiar restaura obiecte vechi.

Cu ajutorul atelierele de creatie, omul contemporan poate evolua prin distrugerea barierelor lui, acest lucru este posibil in prezent, cei ce sustin aceste ateliere pun la dispozitia participantilor materialele necesare, ii incurajeaza si indruma, iar rezultatul este unul de exceptie.