MASINI DE AMBALAT-O NECESITATE

masini de ambalat

Atunci cand alegem un produs dintr-un magazin ne uitam la modul in care acesta este impachetat. Cu cat ambalajul este mai atragator cu atat suntem mai tentati sa achizitionam bunul respectiv. Insa multi dintre noi nu stim ca  acest proces se datoreaza unei masini de ambalat.

Cum functioneaza?

O astfel de masinarie se bazeaza pe sudare si contractare. Dupa ce produsul este pozitionat intre doua straturi de folie, acesta este introdus in masina  unde procedura de ambalare este executata automat.

Datorita faptului ca fiecare bun difera unul de altul , aparatura trebuie sa fie prevazuta cu un gratar reglabil in functie de inaltimea produsului care se doreste a fi ambalat.In acest mod se evita situatiile neplacute in care marimea prestabilita este depasita.

Tipuri de masini de ambalat

Printre modelele care pot fi gasite pe site-ul http://www.promo-pack.ro/ se enumera  Orizontal-Flow-Pack, Vertical, Tip Stick etc.

Masinile de ambalat orizontale pot fi cu viteza mica/medie sau Box Motion. Cele din urma au ca avantaj faptul ca asigura o sudura transversala mult mai de calitate si sunt utilizate in special pentru produsele ce depasesc inaltimea de 120 mm, dar si pentru cele fragile sau care lasa firimituri. Tot in aceasta categorie se pot incadra si mecanismele cu viteza mare sau construite special pentru anumite produse.

Masinile verticale (care se pot inclina) sunt folosite in speciale pentru bunurile care necesita o atentie sporita, cum ar fi cele lichide sau sub forma de granule. Se aseamana foarte mult cu cele Tip Stick.

Cum alegem o masina de ambalat?

Daca ne decidem sa achizitional un astfel de produs, avem de ales dintr-o gama destul de larga, astfel pentru a face decizia corecta trebuie sa tinem cont de anumite aspecte.Printre acestea se enumera furnizorul ai carui istorie este necesar sa o verificam pentru a evita situatiile in care bunul nu ajunge cu siguranta la noi.

Un alt factor care necesita atentie sporita sunt piesele de schimb. In cazul in care masina de ambalat achizitionata prezinta anumite probleme, trebuie sa ne asiguram ca piesele care necesita a fi schimba se gasesc usor si au si un pret accesibil.

Este posibil ca dupa ce cumparam produsul dorit sa nu beneficiem de personal instruit care sa stie sa-l utilizeze corespunzator. Astfel, pentru a nu ne afla intr-o asemenea situatie, este de preferat sa ne interesam inainte sa facem plata daca masina are un manual de utilizare.

De asemenea perioada de garantie trebuie sa ne fie favorabila. Pentru ca nu stim niciodata complicatiile care pot aparea, este necesar sa alegem un produs cu o asigurare pe 2-3 ani. Mai mult este posibil sa gasim firme care dupa un anumit timp sa ne ofere posibilitatea de a reinnoi bunul la un pret redus, in schimbul celui vechi.

Anumite indeletniciri nu pot fi facute de mana omului, sau necesita foarte mult timp si efort fizic. Printre astfel de situatii se enumera si ambalarea produselor. Daca dorim sa avem un randament cat mai mare iar timpul sa nu fie o problema, este necesar sa achizitionam o masina de ambalat.