Lichidator judiciar doar prin AMT Servicii

Lichidator-judiciar-Florin-Saftoiu-jepKlIntr-un climat economic nefavorabil, tot mai multe firme se confrunta cu probleme de ordin financiar. Aflate in fata unor situatii dificile, in care datoriile iau locul profitului si unde falimentul societatii sta sa bata la usa, serviciul unui lichidator judiciar este estential. Lichidarea unei firme reprezinta un subiect delicat care trebuie tratat cu maxima responsabilitate si profesionalism.

Intr-o afacere, indiferent de domeniu sau dimensiuni, se investesc atat timp si bani, cat si sentimente, astfel ca lichidarea poate fi un moment dificil. Imposibilitatea platii unor creante, sau decizia asociatilor de dizolvare si lichidare, urmata de impartirea patrimoniului, reprezinta cele mai dese motive pentru care o firma ajunge in fata inevitabilului. Astfel, lichidarea unei societati comerciale consta intr-un ansamblu de operatii care au ca obiect realizarea obiectelor de activ (transformarea activului in bani) si plata creditorilor. Pot duce la dizolvarea societatii urmatoarele cauze:

– expirarea timpului stabilit pentru durata de existenta a societatii

– imposibilitatea realizarii obiectivului de activitate stabilit

– falimentul societatii, etc.

Exista doua tipuri de lichidare: cea benevola si lichidarea fortata sau judiciara. Spre deosebire de lichidarea benevola, cea judiciara are la baza o hotarare a tribunalului. Lichidarea judiciara este o  lichidare imediata, unde activele sunt evaluate in valori lichidative. In acest caz, bunurile se vand direct sau prin licitatie cat mai avantajos si cat mai rapid. Valoarea de lichidare poate fi definita ca valoarea ce se obtine din vanzarea fortata a intreprinderii, intr-un termen limitat, valoare mai scazuta decat valoarea de piata.

Lichidatorul este persoana fizica sau juridica, practician in insolventa, desemnata sa conduca activitatea debitorului si sa exercite atributiile stabilite de lege in sarcina sa atat in procedura generala, cat si in procedura simplificata. Acesta preia gestiunea de la debitor sau administrator, indeplinind urmatoarele atributii:

– examinarea activitatii debitorului in raport cu situatia de fapt si intocmirea unui raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la situatia actuala

– conducerea activitatii debitorului

– aplicarea sigiliilor, inventarierea bunurilor si luarea masurilor corespunzatoare pentru conservarea lor

– mentinerea sau denuntarea unor contracte incheiate de debitor

– verificarea creantelor

– incasarea creantelor, formularea si sustinerea actiunilor in pretentii pentru incasarea creantelor debitorului

– primirea platilor pe seama debitorului si consemnarea in contul averii debitorului

– vanzarea bunurilor din averea debitorului, etc.

Pe langa toate acestea, lichidatorul trebuie sa se ocupe de distribuirea sumelor realizate din valorificarea activelor si recuperarea creantelor. In plus, lichidatorul are obligatia ca, la fiecare termen, sa prezinte judecatorului sindic un raport asupra indeplinirii atributiilor sale. Pentru ca toate acestea sa fie realizate cu maxima responsabilitate si profesionalism, este necesar sprijinul unui lichidator judiciar cu experienta, capabil sa ofere o perspectiva cat mai obiectiva a situatiei si totodata sa ofere solutii eficiente pentru debitor. Pentru rezultate si solutionari rapide, AMT Servicii pune la dispozitia clientilor sai, servicii de lichidator judiciar, in persoana lui Florin Saftoiu, renumit pentru rezultatele obtinute in domeniu. Pe langa solutiile optime pe care le furnizeaza firmelor cu care colaboreaza, profesionalismul, corectitudinea si seriozitatea stau la baza indeplinirii oricarei solicitari, indiferent de complexitate sau gradul de dificultate.

AMT Servicii are la baza o echipa formata din consilieri juridici si avocati, gata sa-ti ofere asistenta, consultanta si reprezentare in fata instantelor, reprezentare si consultanta in relationarea cu tertii pentru incheierea contractelor comerciale, pentru angajamente de plata si incheierea tranzactiilor de orice natura. Astfel, prin colaboarea cu AMT Servicii se obtin servicii complete si moderne, caracterizate prin standarde ridicate de profesionalism.