Kritters Com, o noua inima pentru masina ta!

Kritters Com, o  noua inima pentru masina ta!Injectorul este un element component al echipamentului de injectie, cu rol de introducere a combustibilului in cilindrul motorului, de pulverizare fina a acestuia si de distribuire uniforma a picaturilor de combustibil in camera de ardere. Firma Kritters Com din Brasov iti furnizeaza injectoare doar de la producatorii importanti in domeniu, ideale pentru autoturisme marca: Dacia, Fiat, Jaguar, Nissan, Opel, Mercedes, Peugeot, Skoda, Volkswagen si multe altele.

Ce este injectorul?

Injectorul este un mecanism caruia ii revine functia de a injecta combustibil intr-o stare pulverizata si uniforma in camera de ardere. Un motor cu injectie directa are nevoie ca jetul de combustibil sa fie distribuit foarte uniform, deoarece aerul din camera de ardere este lipsit de turbulenta. In schimb, la motoarele dotate cu injectie indirecta, pulverizarea se realizeaza printr-un jet conic, asemanator cu forma camerei de ardere, finetea picaturilor fiind redusa din cauza turbulentelor.

Compozitia organica a benzinei si motorinei conduce la formarea de depozite de reziduuri in orice tip de injector in timpul folosirii sale, datorita faptului ca unele impuritati reusesc sa se infiltreze prin filtrele care ar trebui sa le opreasca. Repetarea ciclului de pornire-functionare-oprire impune schimbarea repetata de temperatura a motorului si duce, in timp, la depunerea de reziduuri in injector. Acestea pot proveni fie de la un cumul de rasini, de la ceara sau lacuri, rugina din motorina sau chiar de la sistemul de alimentare al autovehiculului. Depunerea se realizeaza pe exterior, in punctul cel mai inferior al injectorului, punctul in care injectorul formeaza jeturi mici asemenea cetii. Responsabile pentru nefunctionarea corespunzatoare din interiorul injectorului sunt tot impuritatile.

Fata de injectoarele motoarelor pe benzina, cele diesel au in componenta lor elemente care pot fi inlocuite daca se intampla ca activitatea injectorului sa fie afectata negativ.

Sistemul de injectie common rail

Acest sistem este o varianta noua de injectie directa folosita la motoarele moderne, care trebuie sa corespunda normelor de poluare adoptate de UE. Sistemul de injectie common rail permite reducerea emisilor de noxe, deoarece controlul momentului de injectie, cat si cantitatea de combustibil injectata se face direct pe injector. De asemenea, datorita presiunii mari create in interiorul sistemului, cat si datorita orificilor foarte mici de la pulverizatoare, se obtine o pulverizare foarte fina a combustibilului, iar acest lucru duce la o ardere mai buna, si implicit la emisii mai mici de noxe.

Totodata, pentru o ardere eficienta, este nevoie de o preinjectie adecvata, specifica fiecarui tip de motor. In cazul motoarelor echipate cu sistem de injectie common rail, se pot efectua multiple preinjectii. Datorita faptului ca sistemul de injectie common rail lucreaza la presiuni foarte mari si componentele acestora sunt solicitate intens, reconditionarea lor necesita cunostinte, experienta, dar si echipamente specializate.

Dezvoltarea sistemului de injectie common rail s-a facut incercind sa se respecte principiile injectiei pe benzina. Multe din idei sunt luate de la acest sistem. Avantajele cu care acest sistem vine fata de versiunile precedente de sisteme de injectie diesel sunt:

– Reducerea noxelor datorita pulverizarii mai bune a combustibilului in cilindri si datorita controlului mai bun a cantitatii de combustibil care intra in cilindru pe timpul injectiei;Kritters Com, o  noua inima pentru masina ta!1

– Pulverizarea mai buna a combustibilului se face datorita presiunilor mari de injectie ce se realizeaza pe timpul injectiei;

– Controlul mai bun al momentului injectiei, ceea ce duce la un mers al motorului mai linistit si la performante mai bune cu consum mai mic;

– Fiabilitate mare a motoarelor dotate cu un astfel de sistem.

Apeland la produsele comercializate de catre firma Kritters Com din Brasov, masina ta va functiona din nou la cei mai buni parametrii, lucru de care nu poti fi decat satisfacut. Firma Kritters Com din Brasov comercializeaza o gama variata de injectoare, ideale pentru autoturisme marca: Dacia, Fiat, Jaguar, Nissan, Opel, Mercedes, Peugeot, Skoda, Volkswagen si multe altele.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege injectoare Kritters Com. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Kritters Com? Suna la numarul 0722-241.403, 0268-312.572 sau 0368-422.285.

Articol oferit de zoom-biz.ro.