Istoria unor instrumente de scris

instrumente de scris

Odata cu evolutia omului preistoric , au evoluat si sistemele prin care acestia comunicau intre ei – de la banalele picturi rupestre care spuneau cate o mica povestioara pana la inventarea scrisului in Mesopotamia , aproximativ in jurul anilor 3200 BC. Unele instrumente de scris au fost folosite din cele mai vechi timpuri , aceastea avand diferite modele si diverse intrebuintari . Omul s-a uitat in primul rand in natura ca sa vada ce il poate ajuta ca sa asterne randuri negre pe suportul ales de scris. Acesti au descoperit unele instrumente de scris sub forma penelor de animale – gen pene de gasca. de curcan sau chiar si cele de lebada- isi fac treaba cel mai bine . Aceste instrumente de scris au fost folosite o perioada indelungata de timp si mai se folosesc si in ziua de azi de catre unii caligrafi de moda veche .

Diferentele intre instrumente de scris din zone diferite 

Cum am spus si mai sus , oamenii au fost nevoiti sa aleaga din natura lucruri sau obiecte catre sa-i ajute in tehnica scrisului . Bineinteles ca acest lucru a diferit de la zona la zona din cazu florei si faunei indigene . De exemplu egiptenii foloseau de trestie si de paura – pe care o ascuteai la varf- pe cand chinezii foloseau intrumente de scris in forma unor pensule , care erau confectionate dintr-un maner de lemn si par natural de soarece sau de camila .

Instrumente de scris – evolutia acestora

Odata cu evolutia tehnologiei , bineinteles ca si aceste instrumente de scris rudimentare au evoluat datorita oamenilor care un inventat instrumente de scris moderne. Acest lucru ne aduce aminte de copilarie cand eram nevoiti sa folosim tocuri cu penite – acestea au fost folosit cam pana in ani `60  de catre elevi si erau confectionate dintr-un suport de lemn si o penita care se putea inlocui de cate ori era necesar.

In ziua de azi aceste instrumente de scris au avansat foarte mult , ele fiind confectionate din metale dure gen platina , aur si argint – stilourile – dar acest salt in tehnologie a dus si la aparitia pixurilor- care sunt confectionate din plastic , iar cerneala a fost inlocuita de paste de diferite culori .

De ce sa achizitionez unul dintre aceste instrumente de scris ?

Daca ai ajuns aici sigur ai cautat informatii despre unele instrumente de scris si sunt sigur ca it doresti un astfel de instrument deoarece mai mult ca sigur esti o persoana sofisticata care vede in aceste instrumente de scris mai mult decat pentru cea ce se utilizeaza ele . Tu le poti vedea adevarata valoare a acestora sub aceasta banala intrebuintare. Tu vezi aceste instrumente de scris ca pe o opera de arta – cu liniile lor frumoase si bine gandite , pentru o ergonomie cat mai buna . Tu vezi aceste instrumente de scris ca pe o prelungire a mainii tale , iar din aceasta cauza sunt sigur ca tu nu vrei ca aceasta prelungire a mainii tale sa fie un banal pix – despre care se poate spune ca mazgaleste, nu scrie – ci vrei unul dintre acele instrumente de scris cu istorie si cu eleganta pe care le poti gasi doar pe www.ectc.ro .