Invata sa prepari foie gras de gasca usor si rapid

Nu trebuie sa fii un Master Chef al Romaniei ca sa stii sa gatesti foie gras de gasca. Nu-ti trebuie decat ingrediente de calitate, o reteta buna, putina indemanare si atentie si vei vedea ca este chiar foarte usor sa-ti impresionezi oaspetii cu un preparat demn de cele mai renumite restaurante din lume. Vrei retete? Iti dam noi 2 idei de preparate care se fac rapid si in pasi foarte simpli.

Paprika foie gras de gasca pe paine prajita

 

Invata sa prepari foie gras de gasca usor si rapidAceasta reteta ii apartine lui Eszter Bodrogi care prajeste foie gras de gasca in boia dulce. Merita si tu sa incerci varianta, te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

– 500 g foie gras de gasca, lobii separati si venele scoase;

– Sale Kosher si piper negru proaspat macinat, dupa gust;

– 1/3 cana grasime topita de gasca;

– 1 lingurita de paprika dulce;

– 8 felii de paine taraneasca, prajita;

– Sare de mare grunjoasa pentru servire.

Preparare:

Asezoneaza ficatul de gasca cu sare si piper. Incalzeste grasimea de rata intr-o tigaie grea, gen teflon sau fonta, la foc mediu pana cand devine fierbinte, insa nu iasa fum. Adauga foie gras-ul si gateste-l timp de 6 minute, intorcandu-l o data si pe cealalta parte pana cand devine maroniu.

Transfera ficatul pe o farfurie. Inlatura tigaia de pe foc, adauga paprika si amesteca bine. Toarna aceasta compozitie peste ficat si lasa-l in repaus timp de 5 minute.

Transfera ficatul pe un tocator, feliaza-l subtire, pune cate 2 felii pe fiecare paine prajita. Stropeste cu putina grasime cu paprika, presara sare si piper. Se serveste cald.

Foie gras de gasca Creme Brulee

 

Aceasta reteta ce are la baza foie gras de gasca este inedita, insa foarte delicata, rafinata, o adevarata explozie de arome pentru papilele gustative. Trebuie sa o incerci.

Ingrediente:

– 1 ½ cana smantana de gatit;

– 1 cana lapte;

– 350 g foie gras de gasca;

– 4 galbenusuri;

– 1 lingura de zahar tos;

– Un praf de pudra chilli rosu;

– ½ lingurita nucsoara, cuisoare si scortisoara;

– ¼ lingurita piper negru proaspat macinat;

– ½ lingurita sare.

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 190-200 de grade Celsius. Taie 230 grame de ficat in cubulete. Intr-un blender mixeaza aceste cubulete ficat cu ½ cana de smantana de gatit si cana de lapte pana cand se omogenizeaza.

Intr-o tigaie incalzeste restul de smantana, adu compozitia pana la punctul de fierbere, ia tigaia de pe foc si adauga mixul cu ficat de gasca. Strecoara aceasta compozitie printr-o sita cu ochiuri fine. Da deoparte.

Intr-un bol de sticla amesteca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adauga praful de chilli, sare piper, scortisoara, cuisoare si nucsoara. Combina acest mixt cu ingredientele lichide strecurate mai sus prin sita. Strecoara inca o data.

Taie in 12 patratele ficatul ramas. Pune cate o bucata in fiecare ramekin – 6 bucati, adauga compozitia lichida deasupra si da-le la cuptor intr-o tava mare cu apa fierbinte, un bain-marie la cuptor. Acopera fiecare ramekin cu folie de aluminiu si coace pentru 45 de minute. Indeparteaza aluminiul si mai coace 5 minute. Textura nu trebuie sa fie lichida, doar gelatinoasa, cand se raceste se va intari si va deveni cremoasa.

Lasa la racit preparatul si inainte de servit presara deasupra putin zahar pe care-l caramelizezi. Incalzeste o tigaie si soteaza cele 6 bucatele de foie gras ramase, 1 minut, pana devin aurii. Serveste fiecare crème brulee cu cate o bucataca de ficat sotat deasupra.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege foie gras de gasca de la Euro Indal. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Euro Indal? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-585.641 sau trimite un e-mail pe adresa office@foie-gras.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.