Intretinere gazon

intretinere-gazon

Toti stim ca secretul unui gazon verde si prosper este intretinerea regulata a lui. Niciodata nu ai sa poti avea un gazon frumos daca nu ii dedici o parte din timpul tau liber. Acum ceva timp, intr-o zi frumoasa fara vant ati decis sa semanati gazon? Foarte bine! Acum secretul este sa il pastrati frumos. Pentru a va intretine gazonul aveti nevoie de urmatoarele procedee:

  • Tundere. Tunderea regulata a gazonului este un procedeu foarte important in obtinerea unui gazon de calitate. Tunderea frecventa a acestuia ajuta foarte mult la intretinerea gazonului , avand in vedere ca prin tundere se formeaza radacini puternice care in timp duc la formarea unui covor des de iarba.
  • Irigarea. Precipitatiile nu sunt niciodata indeajuns pentru a tine gazonul sanatos,mai ales in regiunea noastra. In concluzie , parte din intretinerea gazonului este irigarea regulata. Acest procedeu este unul vital , iar regula de baza este reprezentata de stropirea rara si abundenta. In cazul in care timpul nu va permite acest lucru, un sistem de irigare automata este intodeauna solutia pentru a va usura munca.
  • Fertilizarea pamantului. Administrarea ingrasamintelor are un rol destul de decisiv in intretinerea unui gazon. La fel ca noi oamenii, un gazon are nevoie de nutritie, iar pentru asta gazonul trebuie fertilizat de doua ori. Prima fertilizare se face in perioda de vegetatie, adica la inceputul lunii aprilie, iar a doua fertilizare( cea chimica) se face in iunie sau cel tarziu la inceputul lunii iulie.
  • Scarificarea gazonului. La fel ca o vegetatie naturala si salbatica gazonul poate incepe sa aiba buruieni, iar atunci este momentul cand el are mare nevoie de o scarificare.Acest procedeu elimina resturile vegetale si uscaturile din gazon, fiind foarte necesara pentru intretinerea gazonului intr-un mod sanatos.
  • Aerarea gazonului. Acest procedeu se face cel mai bine in conditii de umezeala a solului. Este un procedeu simplu prin care se asigura oxigenul in sol pentru a avea un gazon sanatos cu radacini bine dezvoltate.

O buna intretinere a unui gazon cere o dedicare amanuntita din partea noastra www.moderngardendesing.ro , dar cine nu doreste sa aiba un gazon sanatos in curte? Urmand pasii de mai sus, cu putin timp din partea noastra, gazonul va fi in forma pentru a se bucura de fiecare anotimp.Aceste mici operatiuni de intretinere ofera rezultate satisfacatoare pentru orice gradinar ‘amator’ care este interesat de intretinerea gazonului.Cel mai important pas dintre toate cele enumerate mai sus este desigur tunsul regulat si corect. In cele mai multe cazuri, cele mai spectaculoase rezultate au fost obtinute prin taiere regulata si fertilirare amanuntita.

Asa cum pentru noi intodeauna a fost important sa facem curatenie in casa, sa pastram totul la un anumit grad de curatenie si ambient, asa este esential si sa ne intretinem peluza.Nu uitati, intr-o gradina frumoasa cel mai importat este aspectul gazonului datorita tonusului exceptional care il imprima spatiului , pentru echilibrul necesar si capabilitatea de a elimina orice bariera in relaxarea noastra. Lucrarile necesare,lucrari care sunt la fel indiferent de tipul de gazon folosit, sunt relativ simple si nu foarte mari consumatoare de timp. Sa ne punem pe treaba! Vara bate la usa.