Instalatii de apa cu tevi polietilena

tevi polietilena

Daca sunteti in pasul de constructie a instalatiei de apa sau refacerea acesteia, probabil ca veti folosi tevi polietilena. Acestea sunt mult mai performante si in primul rand mult mai accesibile decat ce se folosea in trecut. Sistemul de alimentare cu apa din blocurile si casele mai vechi era construit folosind tevi metalice, greoaie, ce trebuiau izolate termic pentru a nu pierde din cadura dar care mai aveau si multe alte parti mai neplacute. In prezent Excor Serv va ofera o serie completa de tevi polietilena de diferite diametre, dar si gama completa de fitinguri si imbinari necesare pentru a putea crea de la zero o intreaga instalatie de apa pentru casa dumneavoastra, sau de ce nu, pentru un bloc intreg.

Generalitati despre folosirea de tevi polietilena in instalatiile de apa

Instalatia de apa include doua mari circuite, cel de alimentare si cel de colectare a apei menajere. Daca circuitul de alimentare cu apa trebuie sa ajunga atat in baie, bucatarie, cetrala termica dar si la masinile de spalat, rufe sau vase instalatia de colectare trebuie sa preia toata apa care se scurge directionand-o spre conductele de apa menajera ale orasului, satului, zonei, etc.

Atunci cand incepeti constructia instalatiei de apa cu tevi polietilena trebuie sa tineti cont de cateva aspecte foarte importante. In primul rand, asa cum orice expert in instalatii de apa v-ar spune, panta traseului de scurgere este cea mai importanta caracteristica. Exista multe constructii ce au fost ridicate recent la care, fie din neatentie, sau nepricepere, s-a omis acest aspect, lasand locatarii respectivelor imobile sa se lupte cu problemele cauzate de lipsa pantei pentru intregul set de tevi polietilena ale scurgerii. Astfel, apare cea mai mare problema, mirosul neplacut, dar si riscul colectarii de resturi menajere in interiorul scurgerii, ducand astfel la alte neplaceri.

Asigurati panta corecta a scurgerilor

Tocmai din acest motiv, structura de tevi polietilena aferenta scurgerilor trebuie proiectata cu o panta minima comforma urmatorului raport. La fiecare metru liniar de tevi polietilena panta sa fie de un centimetru diferenta de la A la B. Un de A si B reprezinta capetele tevii. Evident, in functie de necesitate si de grosimea setului de tevi polietilena fiecare teava poate avea raporturi diferite, asadar, este cel mai bine sa ii lasati pe experti sa se ocupe de acest aspect, sau, daca doriti sa faceti singuri acest proiect, atunci este foarte important sa va documentati temeinic inainte de porni la montarea instalatiei de apa.

De asemenea, tot la capitolul scurgeri, podeaua baii trebuie sa fie inclinata spre punctul unde este montat sifonul de scurgere. Acest lucru este esential intr-o baie, asadar, nu uitati nici de acest aspect. Excor Serv va asteapta cu si mai multe sfaturi pe siteul www.excor-serv.ro loc in care puteti gasi intreaga gama de tevi polietilena dar si de tevi de canalizare interioara sau exterioara, precum si alte tipuri de tubulaturi. De asemenea, va oferim si o paleta de produse chimice dar si echipamente de sudura si service pentru acestea. Va asteptam indiferent de ce proiecte doriti sa demarati!