Informatie si siguranta cu Pro Kolekt!

Informatie si siguranta cu Pro Kolekt!Raportul de bonitate este o metoda prin care poti verifica sau monitoriza orice client sau partener si demersul afacerii acestuia. Perioada in care traim este mai dificila si, inainte de incredere, trebuie sa ai la indemana dovezi palpabile, care sa te convinga de avantajele si dezavantajele unei noi investitii sau colaborari. Pentru aceasta, firma Pro Kolekt din Bucuresti iti sta la dispozitie cu servicii profesionale privind rapoartele de bonitate, pe care le poate intocmi pentru tine la cerere.

Ce sunt rapoartele de bonitate?

Rapoartele de bonitate iti pot arata o serie larga de aspecte care trebuie cunoscute inainte de a lua o decizie si anume:

  • Starea la zi a firmei respective;
  • Daca au existat incidente legate de plati;
  • Gajurile si creditele firmei;
  • Date financiar-contabile;
  • Eventuale litigii sau sentinte de intrare in insolventa.

Bonitatea este si aprecierea data unui agent economic in cazul in care acesta solicita un credit de la o banca. Banca comerciala apreciaza capacitatea de rambursare a creditului de catre client pe baza planului de afaceri sau, in cazul proiectelor mai complexe tehnologic, pe baza studiului de fezabilitate al proiectului, in care se arata modul in care banii imprumutati vor fi utilizati.

Clientii bancii si agentii economici, care pot rambursa ratele creditului la scadenta au capacitate de rambursare, adica dispun de bonitate financiara. Un client care inregistreaza pierderi sau care nu a platit la termen obligatiile sale fata de terti, nu dispune de bonitate financiara. Desfasurarea unei activitati profitabile si lipsa datoriilor sunt conditii necesare, dar nu suficiente pentru ca un agent economic sa aiba bonitate financiara.

Dupa alte opinii, bonitatea reprezinta performanta financiara a agentului economic care atesta increderea pe care acesta o inspira bancii in momentul solicitarii unui credit, de a restitui la scadenta creditele contractate impreuna cu dobanzile si comisioanele aferente.

Sub aspectul economico-financiar, componentele bonitatii sunt:

solvabilitatea si lichiditatea – acestea exprima gradul in care capitalul social asigura acoperirea creditelor pe termen mediu si lung, ca si capacitatea pe care o are un agent economic de a acoperi, prin elementele patrimoniale active, elementele de pasiv, respectiv obligatiile contractuale de plata pe termen scurt;

rentabilitatea – arata eficienta activitatii firmei in perioada data, modul de realizare a procesului de productie si eficienta economica a intregii activitati.

Acestor doua elemente, care reprezinta esenta notiunii de bonitate, li se adauga si factori adiacenti, dar nu lipsiti de interes, cum ar fi: randamentul activelor, rata independentei financiare si gradul de indatorare.

Asadar, verificarea bonitatii poate fi realizata utilizand:

surse de informare directe axate pe analiza unor documente financiar-contabile, respectiv analiza lichiditatii, solvabilitatii si rentabilitatii pe baza bilantului contabil si a contului de profit si pierdere si a altor documente emise de agentul economic supus analizei;

surse de informare indirecte obtinute de la parteneri de afaceri traditionali, terte persoane care pot sa furnizeze informatii asupra bonitatii firmei. Analiza directa a bonitatii comerciale nu exclude informatiile indirecte, ci utilizeaza toate elementele care pot conduce la formarea unei imagini corecte si de ansamblu.

Privind situatiile prezentate mai sus, agentului economic i se acorda un punctaj, stabilind gradul sau de bonitate folosit ulterior in diverse cazuri practice, cum ar fi : acordarea de Informatie si siguranta cu Pro Kolekt!1credite, participarea la licitatii, incheierea de contracte cu diverse firme, etc.

Apeland la serviciile oferite cu profesionalism de catre firma Pro Kolekt, acestea te vor ajuta sa descoperi informatii utile despre starea, incidente de plata, despre gajurile si creditele firmei unui posibil partener sau client. Nevoile clientilor sunt o prioritate pentru firma Pro Kolekt iar aceasta le rezolva prompt cu profesionalism si corectitudine.

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate, alege rapoarte de bonitate Pro Kolekt. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Pro Kolekt? Suna la numarul 0213-357.787 sau trimite un e-mail pe adresa office@prokolekt.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.