Importanta cositoarelor in agricultura

cositoare

Agricultura este activitatea principala in tara noastra deoarece avem soluri foarte fertile si o clima temperata care favorizeaza cultivarea multor legume si fructe. Pentru recolte cat mai bune, s-au creat o multime de masinarii care sa faca munca mult mai usoara agricultorilor, de la tractoare de arat si cultivatoare pana la cositoare.

Cositoarele au un rol foarte important in procesul de cultivare a pamantului. Sunt o multime de modele, create pentru nevoi diferite, de la cositoare pentru tunderea gazonul din jurul casei, pana la cositoare care se monteaza la tractor pentru a cosi arii mai mari intr-un timp mult mai scurt.

Tipuri de cositoare:

  • Cositoare manuala
  • Cositoare electrica
  • Cositoare rotativa
  • Cositoare pentru tractor
  • Moto cositoare

Daca folositi o cositoare manuala aveti o multime de avantaje. In primul rand este foarte usor de utilizat, nu trebuie alimentata cu benzina, nu veti avea grija prelungitoarelor, iar iarba dumneavoastra se va vindeca mai repede si gazonul va fi mai sanatos. Din punct de vedere al zgomotului, aceasta este foarte silentioasa  si in plus este si mult mai usoara decat alte modele de cositoare.

De cositoare profitam si ne bucuram de un ajutor la munca inca din anii 1830, cand inginerul Edwin Beard Budding a inventat acesta masinarie, care initial continea un set de lame, atasate pe un cadru cu roti. Cu timpul aceasta a suferit o multime de modificari ca sa se ajunga la modelele din zilele noastre. Prin anii 1890 au fost introduse cositoarele alimentate cu abur.  Abia dupa 1930, un fermier din Statele Unite s-a gandit sa isi alimenteze cositoarea cu ajutorul unui motor electric, iar atunci a aparut prima cositoare electrica.

Cele mai cunoscute si folosite cositoare sunt cele rotative. Acestea tund iarba cu ajutorul unor lame paralele cu solul, care se invart in jurul unui punct pivot central. Cositoarele rotative sunt alimentate cu benzina sau pot fi propulsate de un motor electric. Pentru deplasare acestea trebuiesc impinse sau ghidate, iar unele modele se autopropulseaza.

Cositoarele pentru tractor sunt cele care pot fi atasate sub tractor sau pentru o mai buna vizibilitate a soferului pot fi montate in fata, in spatele sau pe lateralele tractorului. Acestea sunt folosite pentru arii extinse, care trebuiesc cosite, pentru a economisi timpul si efortul depus.

Moto cositoarele sunt foarte mobile si extrem de eficiente. Cele pe benzina au un minim de putere de 3 cai, iar cele electrice de aproximativ 2 cai, fiind potrivite pentru cosirea gazonului mare, fara sa le suprasolicitati.

De unde puteti achizitiona oricare din aceste modele de cositoare?

In Romania, o firma care va pune la dispozitie toate aceste modele de cositoare este SC Ingcomion SRL, care a fost infiintata in anul 1991. Pentru orice detalii despre acete masinarii de cosit accesati site-ul : www.tractorul.ro si veti fi surprinsi de gama larga de cositoare pe care firma SC Ingcomion SRL v-o pune la dispozitie pentru a satisface nevoile tuturor clientilor.