Importanta colectarii deseurilor medicale – EcologMed

Banuiesc ca deja cunoasteti gradul de periculozitate pe care il prezinta deseurile medicale pentru sanatatea voastra si a celor din jur (cu atat mai mult daca sunteti cadre medicale), in cazul in care acestea nu sunt colectate in mod corespunzator. Societatea EcologMed protejeaza atat mediul inconjurator, cat si starea voastra de sanatate prin serviciile de colectare a deseurilor medicale pe care le pune la dispozitie in Timisoara. In functie de orarul cabinetelor in care va desfasurati activitatea, echipa companiei se va prezenta la sediul acestora de indata ce ne veti contacta, pentru a ridica deseurile infectioase direct de la fata locului, bineinteles in conformitate cu ordinul MS 219/2002 si respectand normativele aflate in vigoare in acest domeniu.

Indiferent de cantitatea deseurilor medicale care se doresc a fi colectate, echipa companiei promite eficienta si promptitudine in serviciile oferite. Pentru realizarea cu succes a acestei operatiuni de ridicare a resturilor medicale, punem la dispozitia cabinetelor medicale, in mod gratuit, recipienti speciali pentru deseurile infectioase, pentru deseurile intepatoare-taietoare, etc. De asemenea, colectivul care activeaza in cadrul firmei EcologMed este foarte bine instruit si utilizeaza echipament de protectie, asa cum este indicat.

Unitatile medicale carora ne adresam sunt: cabinete stomatologice, laboratoare de analize, laboratoare de tehnica dentara, clinici medicale, farmacii, unitati de depozitare a medicamentelor, centre de dializa, centre de plasament, etc.

Societatea EcologMed va ofera la preturi mai mult decat avantajoase, servicii complete in ceea ce priveste managementul deseurilor medicale: colectarea, transportul si neutralizarea acestora. Transportul se realizeaza pe rute avizate cu autoutilitarele din dotare, care au incorporat un sistem frigorific, trusa ADR si sunt autorizate in conformitate cu legislatia in vigoare, iar soferii care se ocupa de transport detin licenta ADR. Neutralizarea deseurilor infectioase se realizeaza prin sterilizare termica, iar cele anatomo-patologice se neutralizeaza prin incinerare.

Asadar, daca ai apelat la serviciile de colectare a deseurilor medicale in Timisoara, oferite de compania EcologMed, trebuie sa ai in vedere si celelalte doua servicii pentru a beneficia de pachetul complet ce asigura sanatatea mediului inconjurator si a oamenilor in general, sanatate despre care vorbeam la inceput. Conform normei tehnice din data 3.12.2012 privind gestionarea deseurilor provenite din activitati medicale, producatorii deseurilor respective sunt obligati sa previna aparitia lor sau sa reduca gradul de periculozitate al acestora; sa separe diferitele tipuri de deseuri in locul in care acestea sunt generate; sa trateze si sa elimine deseurile produse. Avand in vedere aceste obligatii stipulate in lege, nu trebuie decat sa luati legatura cu profesionistii companiei EcologMed din Timisoara, iar acestia va vor sprijini in fiecare dintre aceste operatiuni, ajutandu-va astfel nu doar sa va protejati sanatatea, ci sa protejati si mediul inconjurator.

Compania EcologMed a fost infiintata in anul 2007 cu scopul de a oferi cabinetelor medicale de pe raza municipiului si a judetului Timis, servicii de cea mai buna calitate in ceea ce priveste gestionarea deseurilor. Suntem constienti de impactul negativ pe care l-ar avea acestea, de aceea serviciile de colectare, transport si neutralizare a deseurilor se realizeaza cu cea mai mare atentie de catre personalul competent si bine instruit al companiei EcologMed.