Hidroizolatiile, dusmanul umezelii

Un pericol pentru cladiri este umezeala care poate provoca pagube imense, greu de recuperat si de remediat. Cauzele sunt diverse si sunt multe cazuri in care ele se cumuleaza: de la infiltrarea apei de ploaie si inundatii, la condens si scurgeri de la instalatii defecte.

De aceea, in epoca moderna, in constructii se tine seama de aceste neajunsuri pentru care s-au gasit solutii extrem de eficiente, cum sunt hidroizolatii in Bucuresti oferite de compania Milucon.ro.

Hidroizolatii – tipuri si materiale

Pentru terase, cea mai buna metoda de a le apara de factorul umezelii este acoperirea lor cu un strat de bitum, lucrarile fiind simplu de realizat si deosebit de eficiente, ca sa nu mai vorbim de fiabilitatea lor, avand o perioada indelungata de viata.

O alta metoda este cea in care se folosesc membranele PVC, acestea avand avantajul ca se pot monta rapid si adera bine chiar si in colturi, fiind greu de smuls.

O a treia metoda des utilizata o reprezinta hidroizolatiile poliuretanice, care sunt de fapt solutii lichide din rasini poliuretanice amestecate cu substante compatibile, pentru a rezulta o lucrare de cea mai buna calitate in lupta impotriva umezelii.

O casa bine izolata este o casa sanatoasa

Ideal este ca o casa sa fie hidroizolata inca de cand este construita, pentru a evita cheltuielile suplimentare, ceea ce se intampla cand aceasta lucrare se aplica dupa o perioada. Remedierea pe parcurs este mult mai costisitoare pentru beneficiar decat in cazul in care lucrarea este bine facuta inca din faza de constructie.

Daca hidroizolatia nu este corect executata, apa pluviala poate degrada elemente din constructie sau materiale, care se distrug in urma inghetului si a dezghetului sau sunt dizolvate. Daca apa patrunde prin structura, poate ajunge pana la nivelul peretilor care se pot eroda, avand de suferit si finisajele.

Cel mai mare dusman care ne poate patrunde in casa din cauza umezelii este mucegaiul, care apare pe peretii neizolati corect, din cauza aburului sau a diferentelor de temperatura dintre interior si exterior. Acesta are o actiune directa si negativa asupra omului, fiind cauza anumitor boli, cum ar fi astmul. De asemenea, daca locuiesti mult timp intr-o camera plina de mucegai, poti capata dureri ale musculaturii, dureri de cap, sinuzite, insomnii, alergii si diferite disfunctii la nivelul organelor interne.

Unde sunt necesare hidroizolatiile

Hidroizolatia incepe la fundatia unei cladiri, deoarece betonul in sine nu este tocmai impermeabil. In acest sens, se aplica membrane din diferite materiale specifice sau rasini poliuretanice, pe exterior sau pe interior. Este o lucrare care trebuie corect executata, deoarece de ea depinde viitorul cladirii si nivelul ei de confort. Aceeasi importanta o are si buna hidroizolatie a subsolurilor si demisolurilor. Mai multe detalii vezi pe site-ul nostru: www.milucon.ro.

O alta parte a constructiei unde hidroizolatiile sunt absolut necesare o reprezinta acoperisul, mai ales daca acesta este plat, dar si terasele, despre care am vorbit mai sus. Aceasta se face cu ajutorul membranelor sau a foliilor hidroizolatoare care au diferite metode de montare, astfel incat sa previna infiltrarea apei.