Hidroizolatii terase lucrari care ne transforma spatiul intr-un loc de relaxare

hidroizolatii-terase

Terasele fac parte dintr-o locuinta moderna, asa cum o viseaza fiecare. Aici sunt locurile de recreere, unde petrecem o buna parte din timpul liber ca sa ne relaxam si “sa ne incarcam bateriile”. Pe langa latura estetica, aspectul si dotarile terasei, ea trebuie sa fie perfect functionala si bine construita, stiind ca intemperiile naturii ii pot aduce deteriorari in timp. Apa este un element natural care o poate face destul de neatragatoare dupa o vreme si terasa poate deveni o cale de infiltrare a apei si in restul locuintei. De aceea trebuie acordata o atentie deosebita lucrarilor de hidroizolatii terase, la fel cum o buna hidroizolatie este necesara si pe celelalte spatii care fac parte din constructie.

Hidroizolatii terase, care sunt primii pasi

In primul rand trebuie verificate pantele care ajuta apa sa se indrepte spre sifoanele de colectare, pentru ca apa provenita de la ploi sau de la topirea zapezii sa nu balteasca pe acoperis sau terasa. Acest lucru poate duce la infiltrari in peretii casei, care vor favoriza aparitia umezelii si a mucegaiului. Pentru trecerea propriu-zisa la lucrarile de hidroizolatii terase trebuie stabilit inca de la inceput care sunt cele mai bune metode si materialele care se potrivesc fiecarui caz in parte. Avem in vedere daca terasa este circulabila sau nu, care este suportul pe care vor fi aplicate aceste lucrari, sau daca este terasa tip gradina.

Metode si materiale necesare la lucrarile de hidroizolatii terase

Tinand cont ca acest spatiu este supus diferitelor temperaturi, foarte scazute pe timpul iernii sau foarte ridicate in perioadele calduroase ale anului, trebuie mai intai montat un strat de imprastiere a vaporilor care provin de la betonul care transpira la diferentele de temperatura. Acesti vapori trebuie indreptati prin aticuri in afara, astfel ca terasa sa respire.

Cea mai populara metoda de hidroizolatii terase la pret mic cu Milucon.ro este cea bazata pe membrana bituminoasa elastica, care este si rezistenta la diferentele de temperatura, avand o buna comportare atat pe vreme de canicula cat si in timpul iernilor geroase. Sistemul stratificat permite vaporilor de la nivelul placii, de sub membrana, sa circule, astfel incat apa nu va stagna nici macar in cazurile de exceptie.

Finisaje, dupa lucrarile de hidroizolatii terase

Pe terasa circulabila straturile de hidroizolatie se protejeaza intr-o gama variata de moduri. Se pot folosi pardoseli de lemn, in diferite moduri, in functie de gusturile beneficiarului. Poate fi folosita, de asemenea, piatra. Aceasta, daca e montata flotant, poate fi reamenajata oricand, daca se modifica spatiul ulterior, iar daca apar defecte la hidroizolatie poate fi usor data la o parte pentru reparatiile necesare. Pardoseala deck ofera un aspect placut, rustic si posibilitatea de a amenaja spatii verzi bine delimitate. Poate fi aleasa si pardoseala din dale de cauciuc dur care se monteaza in timp scurt si nu necesita eforturi complicate. De asemenea, dalele de cauciuc sunt antiderapante si pot suporta greutati mari fara sa se subtieze.

In cazul gresiei, aceasta se monteaza pe o sapa, armata cu fibra de plastic pentru a nu gauri hidroizolatia.