Un grup de dezvoltare personala pentru copii si ce inseamna acesta

dezvoltare personala copii

Un grup de dezvoltare personala pentru copii este o oportunitate de intalnire cu celalalt pentru un copil, este o ocazie ca acesta sa se descopere pe el si sa se simta acceptat. Intr-un grup de  dezvoltare personala pentru copii in care copilul se simte acceptat si se simte in siguranta, el va putea sa experimenteze diverse situatii mai dificile intr-un mediu perfect sigur, situatii cu care se vor confrunta si in care vor putea sa descopere resurse personale cu ajutorul carora sa poata face fata acestor anumite situatii.

Tehnici care se vor reintalni in cadrul unui grup pentru  dezvoltare personala pentru copii

In functie de grupul de dezvoltare personala pentru copii caruia va adresati, veti realiza ca exista fel si fel de tehnici specifice care se vor utiliza care vor raspunde nevoii de miscare si in aceeasi masura nevoii de joc a copilului.

Astfel ca in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii se va apela la desen, la modelare, la dans, toate acestea fiind tehnici prin care copilul isi va arata in cele din urma de fapt atat nevoile cat si dorintele sale.

In anumite categorii de joc ce se vor desfasura in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii, terapeutul care va conduce sesiunea de joc va observa anumite comportamente specifice cum ar fi alegerile copilului in materie de anumite personaje daca vorbim spre exemplu de un joc cu marionete, sau alegerile copilului cu privire la anumite tipuri de caractere si asa mai departe.

Toate acestea vor contribui in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii la descoperirea unor anumite indicii care nu vor fi evidente in alt mod, legate de relatiile copilului cu cei din jur, cu prietenii, cu familia si asa mai departe.

Un astfel de grup de dezvoltare personala pentru copii va evidentia si capacitatea copilului de a se adapta la anumite grupuri sociale spre exemplu, va dezvalui moduri de manifestare a acestuia in diverse situatii, toate acestea contribuind la, supa cum spune si numele, dezvoltare personala pentru copii.

Ce inseamna o sedinta in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii

De regula o sedinta din cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii va avea loc o data pe saptamana, insa acest lucru poate varia. Desi parintii nu vor participa la sedintele din cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii, acestia au un rol foarte important in dezvoltarea copilului si in modul in care acesta va invata sa comunice corect.

In cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii copilul va invata ca poate sa se dezvolte, ca poate sa descopere lucruri interesante despre cei din jur si in egala masura despre el insusi.

Totodata in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii copilul va invata sa socializeze, sa sa faca fata unor diverse situatii specifice varstei sale cu care se confrunta, sa comunice in mod asertiv. www.Discover-me.ro

Pe scurt, in cadrul unui grup de dezvoltare personala pentru copii copilul va invata sentimentul unitatii cu ceilalti copii de varsta sa.