Ghid de utilizare a motosapelor

motosapa

Motosapa se utilizeaza de regula in diverse lucrari de genul pregatirea solului pentru insamantare sau plantare, sau uneori pentru intretinerea culturilor, chiar si pentru arat cu adancime mica daca se ataseaza un plug.

Din ce e formata o motosapa

Motosapele sunt de regula unelte cu o constructie simpla, au un motor de putere mica si roti, cele mai multe au doar o singura viteza, inainte si inapoi. Cutitele rotative de motosape cu Agromoto.ro insa au rolul de a marunti solul la suprafata sau adancime, dupa preferintele utilizatorului. Unele motosape pot fi si mai complexe, permitand atasarea unui plug sau chiar a unei prasitoare.

La ce trebuie sa aveti grija cand utilizati o motosapa

Bineinteles, ca in cazul oricarui tip de echipament de acest fel, exista o serie de masuri de precautie pe care trebuie sa le respectati in primul rand pentru a evita accidentari si evenimente nedorite. Trebuie avut in vedere spre exemplu faptul ca gazele pe care le evacueaza o motosapa sunt foarte periculoase, monoxidul de carbon evacuat poate cauza chiar moartea, deci atentia deosebita la astfel de aspecte este esentiala. Nu este indicat sub nicio forma ca utilizarea unei motosape sa fie facuta intr-un spatiu inchis, fara o aerisire propice.

Trebuie sa fiti foarte atent de asemenea la lamele rotative ale uneltei care se invart foarte repede si la care va puteti accidenta destul de grav, fara sa va dati seama. Este foarte important ca atunci cand utilizati unealta si aceasta este in functiune, sa tineti membrele superioare si inferioare departe de lamele acesteia pentru a evita orice pericole.

Cand doriti sa curatati motosapa, asigurati-va ca motorul este oprit si ambreiajul decuplat, astfel nu va exista pericolul ca motosapa sa porneasca accidental si sa va raneasca. Ar fi o buna tactica si utilizarea unor manusi speciale, avand in vedere faptul ca lamele sunt ascutite, deci riscul de taiere este mai redus.

Daca sunt copii in jur…

Stim cu totii cat de curiosi pot fi cei mici, in special cand vine vorba de unelte care fac zgomot sau se misca intr-un fel diferit de ceea ce vad ei zilnic. Motosapa este una dintre uneltele care face parte dintr-o astfel de categorie cu siguranta, insa este indicat sa feriti copiii in conditiile utilizarii ei. Accidentele care se pot produce si care pot implica copiii la utilizarea de motosape nu sunt inexistente. Copiii vor fi cel mai probabil tentati sa intre in zona de lucru a uneltei si astfel este indicat sa ii feriti de orice eventuale accidente. Chiar daca sunt supravegheati de un adult, riscul de ranire exista.

Trebuie sa fiti atent de asemenea la obiectele ce se afla in zona de lucru, intrucat o motosapa le poate prinde in lamele rotative si arunca cu viteza mare la distante de chiar si cativa metri.