Ghid de instalare tevi corugate

Ghid de instalare tevi corugateSe stie ca tevi corugate sau riflate se utilizeaza cu succes in realizarea de sisteme subterane, cum sunt cele pentru canalizare, de drenaj sau cele antiviitura. Intr-o tara in care inundatiile dau mari batai de cap autoritatilor, orice bun gospodar ar trebui sa stie ce sunt acelea tevi corugate, de unde le poate cumpara si cum se monteaza.

In ajutorul tau, EuroEm a realizat un Ghid practic de instalare a tevilor corugate. Cine este EuroEm? Este un important producator de tevi corugate din tara, cu sediul in Piatra Neamt, iar din anul 2005 aceasta companie a pus la dispozitia tuturor tevi corugate de calitate, cu pereti dubli, pentru siguranta maxima.

Caracteristici tevi corugate

 

Tevile corugate pe care EuroEm ti le pune la dispozitie au pereti dubli. De ce s-a adoptat aceasta structura moderna? Deoarece ofera eficienta maxima in operatiuni care presupun transportul subteran al anumitor fluide fara presiune.

Peretele interior al tevii corugate este confectionat din polietilena, densitatea fiind deosebit de ridicata. Tubul tevii corugate astfel adus la viata permite transportul fluidelor in deplina siguranta.

Peretele exterior al tevii corugate poseda o buna rigiditate inelara. Datorita profilelor exterioare, acest tip de teava nu aluneca pe sol, avand un echilibru perfect intre rigiditate si flexibilitate. Iti permite, totodata, si usoare raze de curbura, avand si o greutate redusa, ceea ce-ti asigura o manipulare mai usoara, transport facil si instalare rapida.

Ghid de instalare tevi corugate

 

Ghidul de instalare a tevilor corugate pe care ti-l propune EuroEm, specialistul tau cand vine vorba despre aceste tipuri de tevi, cuprinde urmatoarele etape principale:

1. Tevile corugate trebuie pozitionate coliniar. In acelasi timp, tu trebuie sa asiguri posibilitatea ca aceste tevi sa poata fi culisate cu usurinta.

2. Capatul liber al tevii corugate trebuie sa fie curatat foarte atent. Acesta trebuie introdus intr-o mufa si trebuie sa nu prezinte impuritati. Pe acelasi principiu, si mufa trebuie cat mai atent verificata si curatata.

3. Capatul liber al tevii corugate este uns cu o substanta lubrifianta – de recomandat o solutie preparata din banala apa si sapun.

4. Se introduce garnitura in canalul propriu.Ghid de instalare tevi corugate1

5. Pentru a fi sigur ca ai obtinut etanseitate perfecta, poti utiliza chiar 2 garnituri. De regula se folosesc 2 garnituri doar atunci cand situatiile sunt de exceptie. In mod normal este suficienta si o singura garnitura.

6.Se unge interiorul mufei cu apa si sapun, cea mai buna solutie lubrifianta in acest caz.

7. Tevile corugate se apropie, iar apoi se lipesc. Teava care poseda garnitura se impinge pana cand se simte contactul cu peretii interiori ai celeilalte tevi. Fii insa cu bagare de seamna deoarece poti strica tevile corugate. Imprima forta si putere, insa totodata fii bland in manevrare! De asemenea, de recomandat este ca toata operatiunea de cuplare a celor 2 tevi corugate sa se faca manual, utilajele mari neavand aceeasi precizie. Ajuta-te si de sprijine montate sub teava corugata. In acest mod nu introduci nici pamant in transee, insa iti usurezi si munca. Si nu uita sa elimini sprijinele dupa ce ai cuplat tevile, in caz contrar performantele conductei ingropate vor avea de suferit.

Daca vrei sa ai parte de calitate 100% garantata, alege tevi corugate de la EuroEm. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele EuroEm? Pentru detalii, suna la numarul 0233-206.155, 0785-258.127 si 0733-006.066 sau trimite un e-mail pe adresa office@euroem.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.