Generalitati despre sisteme termoventilatie

 

0cad6e17f7d1435854e0498baf82e466

 

Fie ca vorbim de sediul unei companii sau de constructia unui tip nou de bloc de locuinta, ambele necesita un sistem performant de ventilatie si incalzire pentru a putea oferi gradul de comfort necesar pentru cei ce vor urma sa isi desfasoare activitatea sau vor locui in respectiva cladire. Pentru asta, exista compania Thermovent, infiintata inca din 2002 cu scopul de a oferi solutii complete prin gama sa de sisteme termoventilatie pe care o ofera in sistem de solutie completa, de la proiectare pana la implementare si punere in functiune. Aceste solutii sunt unele complexe, incluzand atat sisteme de filtrare a aerului, precum si de incalzire si racirea acestuia. Astfel, intreaga structura contine pe langa aceste elemente si infrastructura de transport a aerului in fiecare spatiu din cadrul cladirii.

Structura unor sisteme termoventilatie standard

Primul segment al unor sisteme termoventilatie este statia de filtrare si pompare. Aici aerul este preluat si trecut printr-o serie de filtre speciale ce au rolul de a opri toate particulele de praf si alte impuritati. Aceste filtre sunt esentiale pentru asigurarea calitatii aerului, mai ales daca vorbim despre un imobil amplasat intr-un oras cu un inalt grad de poluare. Aerul odata filtrat este preluat de catre o serie de sisteme de pompare si trecut prin doua sisteme independente.In cazul unor sisteme termoventilatie industriale, aerul este incalzit sau racit in functie de nevoie, urmand ca apoi sa fie trimis catre gurile de ventilatie.. In cazul unor sisteme termoventilatie
pentru imobile si sedii de firma, exista o gama intreaga de echipamente si alte subansamble, insa acest lucru depinde foarte mult de tipul instalatiei pentru care dumneavoastra, in calitate de client, optati. De cele mai multe ori, un sistem de termoventilatie este conceput sa ofere posibilitatea de a controla temperatura in fiecare camera separat. Pentru aceasta, sistemul este conceput astfel incat, incalzirea sau racirea aerului sa se faca chiar in gurile de ventilatie.

Comfort termic perfect pentru orice sediu sau imobil

Aceasta iesire este prevazuta atat cu modul de racire a aerului cat si cu un traseu de incalzire. Astfel, in functie de setarile dorite de catre utilizator, gura de avacuare va activa unul din cele doua module. Aceste sisteme termoventilatie sunt extrem de rentabile mai ales pentru cladiri de birouri, dar si pentru imobile datorita faptului ca se poate obtine un nivel foarte bun al comfortului termic pe timp de vara sau iarna cu costuri reduse.

Ca si concluzie, putem spune ca aceste sisteme termoventilatie sunt o alternativa mult mai fiabila si sigura fata de alte solutii de incalzire, iar datorita terminalelor sale, utilizatorul poate seta o temperatura diferita in fiecare incinta, fara a afecta pe cea din camera vecina. Thermovent este solutia perfecta pentru toti cei care sunt in cautarea unor sisteme de ventilatie si climatizare performante, iar datorita serviciilor de consultare, proiectare, montare, punere in serviciu si reparatii, veti avea parte de o solutie completa. Pentru a afla mai multe, sau pentur a solicita informatii si oferte, va asteptam pe siteul nostru, www.thermovent.ro