GEA Refrigeration Romania – compresor cu piston Grasso V

5GEA Refrigeration Romania comercializează compresoare, grupuri de compresoare, chillere, pompe de căldură, mașini de producere gheață-fulgi, robinete, freezere, mașini de dezumidificare pentru circuitele frigorifice, toate sisteme de ultimă generație. Mai mult, compania oferă servicii de întreținere, reparații si consultanță, oferind intervenții rapide în vederea satisfacerii cu succes și eficient a tuturor necesităților clienților. GEA Refrigeration Romania activează în domeniul refrigerării industriale, proiectează, construiește și instalează soluții eficiente și moderne in domeniul echipamentelor de răcire.

Compresorul frigorific este un echipament utilizat pentru creșterea presiunii unui gaz de la o presiune inițiala (de aspirație), până la una superioară (de refulare). Pentru comprimarea gazului, compresorul lucrează după un ciclu termodinamic inversat, consumând lucru mecanic. Compresoarele sunt acele mașini antrenate de un motor electric, iar motorul furnizează energia mecanica necesara comprimării gazului. Una din categoriile de compresoare sunt cele cu piston, recomandate in special pentru debite mici și presiuni mari. Compresoarele cu piston de capacitate mică se construiesc cu unul sau mai mulți cilindri verticali in linie sau in V, iar cele mai mari, de tip industrial, sunt construite cu mai mulți cilindri orizontali.

După introducerea cu succes a compresoarelor cu piston GEA Grasso V, într-o treaptă de comprimare, pentru capacități frigorifice medii și mari, GEA Refrigeration Technologies a completat gama de compresoare prin dezvoltarea acelora care acoperă capacitățile reduse. Cel mai mic model este acum V300, compresorul cu piston cu 4 cilindri, proiectat pentru puteri frigorifice de până la 238 kW. Gama cuprinde și modelul V450, cu 6 cilindri și 357 kW, iar V600 cu o putere frigorifică de până la 476 kW, cu cei 8 cilindri. Capacitățile menționate sunt valabile pentru cazurile în care se folosește amoniacul (NH3) ca agent frigorific. GEA Refrigeration  a lansat deja pe piață modele V700, V1100, V 1400 și V1800 pentru capacități frigorifice cuprinse între 553 și 1383 kW.

Argumentele pentru care s-a decis dezvoltarea modelelor mai mici au fost următoarele: consum mai redus de energie și costuri mai mici de întreținere.

Compresorul Grasso V are o carcasa sudată de oțel, și nu necesita răcire cu apă. Seria GEA Grasso V are o tehnologie de vârf pentru o eficiență mărită și o durată lungă de viață a supapelor de aspirație și refulare. Compresorul cu piston Grasso V are mai multe trepte de control a capacității, iar reglajul de capacitate poate fi realizat și prin modificarea turației compresorului/motorului cu ajutorul unui convertizor de frecvență. De asemenea, compresoarele Grasso V au un nivel de zgomot scăzut. Compresoarele sunt prevăzute cu un rulment axial foarte robust și cu o valva de suprapresiune.

În plus față de detaliile de proiectare, compresoarele cu piston din seria V asigură costuri reduse de întreținere, grație “Maintenance Monitor”, montat pe fiecare unitate de serie, și care monitorizează stările de funcționare și le evaluează în locul utilizatorului în acest scop. Această caracteristică permite întreținerea orientată spre starea de funcționare efectivă: permite efectuarea lucrărilor de service mai târziu decât erau planificate, fără a pune în pericol siguranța în funcționare sau fiabilitatea sistemelor.

Daca dorești mai multe informații și detalii tehnice despre compresoarele cu piston Grasso V, contactează unul din reprezentanții firmei GEA Refrigeration Romania, care îți stau la dispoziție cu orice informație necesară pentru achiziționarea unui asemenea compresor. GEA Refrigeration Romania comercializează și distribuie produse inovative și performante in domeniul refrigerării industriale.