Fixkit fixeaza! Configureaza-ti singur kit-ul de fixare!

Ai nevoie frecvent de sisteme de fixare si inca n-ai identificat un loc unde le poti gasi pe toate? Acest articol este primul dintr-o serie dedicata sistemelor de fixare si organelor de asamblare, prin care dorim sa oferim un real suport pentru cei care trebuie sa fixeze ceva si vor sa afle raspunsuri la urmatoarele intrebari esentiale: Cu ce se poate fixa? Care sunt solutiile optime de fixare? Care sunt solutiile inovatoare in domeniu? Cum se poate fixa? De unde pot fi achizitionate sistemele de fixare si organele de asamblare necesare?

Noi iti recomandam sa apelezi cu incredere la  Fixkit. Aici gasesti raspunsurile la intrebarile de mai sus, precum si o oferta generoasa de  organe de asamblare si sisteme de fixare disponibile in stoc. Datorita faptului ca este unul dintre cei mai mari importatori de sisteme de fixare si organe de asamblare din Romania,  Fixkit comecializeaza produse de cea mai buna calitate, intr-o gama foarte variata, la preturi avantajoase pentru tine.

Vom incepe seria noastra de articole cu precizarea unor caracteristici esentiale ale  anumitor produse uzuale.

DIN 933, surub cu cap hexagonal, grupa 8.8, zincat alb

1

Surub filetat total. Zincat alb. Grupa de rezistenta a otelului: 8.8. Grupa de rezistenta a surbului trebuie sa fie stantata pe capul surubului. De asemenea, exista si alte grupe de rezistenta: incepand de la 4.6 pana la 12.9. Grupa de rezistenta a surubului este mai joasa sau mai inalta datorita materialului din care este confectionat surubul si tratamentului termic la care este supus. Alegerea grupei de rezistenta este esentiala pentru calitatea fixarii. Grupa de rezistenta se alege in functie de sarcinile si fortele la care este supus surubul DIN 933.

In ceea ce priveste acoperirea surubului DIN 933, exista mai multe tipuri: neacoperit, brunat, fosfatat, zincat galben si zincat la cald. Acoperirea ii permite surubului sa reziste mai bine la coroziune. Cu cat este mai expus la umezeala si la o plaja mai mare de temperaturi, cu atat acoperirea acestuia trebuie sa fie mai buna. Cea mai rezistenta acoperire la coroziune este zincarea la cald. Pentru o rezistenta superioara la coroziune exista surubul DIN 933 din inox, care poate fi folosit inclusiv in mediu salin si in industria alimentara. Surubul DIN 933 poate fi si din alama, pentru a fi folosit in domenii specifice (alama este un metal neconductor).

Diverse domenii de utilizare: instalatii electrice, constructii metalice, etc. Este folosit la prinderea aparatelor de aer conditionat pe suport, prinderea paturilor pentru cablurile electrice, prinderea placilor de metal intre ele, confectionarea de structuri metalice usoare, reparatii auto, etc.

2DIN 125, saiba plata, zincata alb

Saiba plata DIN 125 este folosita pentru a asigura o fixare de calitate. Este cel mai des folosit model de saiba. Ratiunea folosirii saibei rezida in evitarea contactului intre capul surubului/piulitei si materialul fixat.  De cele mai multe ori se foloseste ansamblul de fixare surub DIN 933 sau DIN 931 (se deosebeste de DIN 933 prin faptul ca este partial filetat), saiba DIN 125 (1 sau 2 bucati, dupa caz) si piulita DIN 934.

3DIN 127, saiba GROWER, zincata

Saiba DIN 127 Grower este folosita pentru a asigura o fixare de ciliate, mai ales in sistemele de fixare care sunt supuse vibratiilor sau diverselor actiuni mecanice. Ratiunea folosirii saibei rezida in evitarea contactului intre capul surubului/piulitei si materialul fixat, creand astfel un tampon intre sistemul de fixare si piesa fixata, protejand astfel atat piesa cat si sistemul de fixare. O caracteristica distincta a saibei GROWER in comparatie cu celelalte tipuri este ca aceasta impiedica desfiletarea surubului.

4DIN 934, piulita hexagonala, grupa 8, zincata alb

Piulita este elementul indispensabil in cvasitotalitatea fixarilor efectuate cu suruburi, tije, sau prezoane cu filet metric. Cel mai des este utilizata piulita DIN 934. Precizarile de la surubul DIN 933 privind grupele de rezistenta, materialele din care sunt produse si acoperirea sunt valabile si pentru piulita DIN 934. De cele mai multe ori, acolo unde este folosit un surub metric, obligatoriu este folosita piulita DIN 934. IMPORTANT: pentru o fixare de calitate, surubul si piulita trebuie sa fie fabricate din acelasi material, sa aiba aceeasi grupa de rezistenta si aceeasi acoperire.

Toate produsele din acest articol, indiferent ca aveti nevoie de 1 bucata, de un palet sau de un container, le puteti gasi la Fixkit pe www.fixkit.ro.