Filtre pentru echipamente climatizare

filtre pentru echipamente climatizare

In orice fabrica putem gasi din belsug doua lucruri, praf si zgomot. Bineinteles, daca despre ultimul aspect nu prea putem spune multe, deoarece nu putem oferi solutii, despre praf, insa putem mentiona cateva produse pe care vi le oferim pentru a elimina praful din hala de productie pe care o detineti. Facility Distrib va ofera cele mai performante filtre pentru echipamente climatizare, atat pentru instalatiile civile, cat si pentru cele industriale. Necesitatea acestor echipamente este una prioritara, chiar daca ele nu pot fi vazute, filtrele au un rol foarte important. In cadrul acestui articol va vom descrie mai pe larg rolul pe care acestea il au in cadrul unui sistem de ventilatie a aerului. Vom analiza doua aspecte, cel tehnic, si cel uman.

Rolul tehnic al unor filtre pentru echipamente climatizare

Din punct de vedere tehnic, existenta unor filtre pentru echipamente climatizare este necesara pentru a proteja motoarele si intreaga parte mecanica inclusa in sistem. Motoarele unor astfel de echipamente sunt prevazute cu perii de contact pentru a putea transmite curentul electric spre electromagnetul rotorului. Infiltrarea de particule de praf la aceste perii ar duce la deteriorarea contactelor, si in mod implicit la proasta functionare a motoarelor ce actioneaza ventilatoarele. De asemenea, acumularile de praf in spatiul dintre rotorul care are in medie cateva sute de rotatii pe minut si electromagnetul static ar duce de asemenea, la proasta functionare a motorului. In concluzie, putem spune ca aceste filtre pentru echipamente climatizare protejeaza in mod direct intreaga instalatie, mentinand praful si particulele fine departe de motoare si nu numai. Asadar, filtrele de particule actioneaza ca o bariera pentru particulele de praf si pulberi ce exista in aerul dintr-o facilitate industriala.

Aer de calitate prin instalarea de filtre pentru echipamente climatizare

Aspectul uman al existentei acestor filtre pentru echipamente climatizare tine de calitatea aerului pe care angajatii dintr-o hala industriala sau un sediu de firma il inhaleaza. Se cunoaste faptul ca inhalarea prafului in exces dar si a particulelor fine poate duce la grave probleme ale sistemului respirator. Astfel, fara aceste filtre pentru echipamente climatizare, tot praful care se inmagazineaza in interiorul acestor consumabile ar ajunge in plamanii oamenilor cauzand astfel afectiuni ale sistemului respirator.

Concluziile acestor doua aspecte sunt simple si directe. Instalarea unor filtre pentru echipamente climatizare adecvate sistemului de HVAC imbunatateste atat calitatea aerului respirabil din incinta, dar si protejeaza intreaga instalatie de efectele depunerilor de praf. Seria de filtre pentru echipamente climatizare pe care noi o comercializam include atat filtre pentru praf si particule, cat si pentru pulberi. Ultima categorie de solutii de filtrare include si filtre active ce au rolul de a neutraliza agentii corozivi din aer sau alte elemente daunatoare omului si totodata mediului.

Pentru a putea mentine calitatea aerului la nivelul calitativ reglementat de legile de mediu, instalarea de filtre pentru echipamente climatizare este necesara in cazul unitatilor de productie unde sunt folosite substante si pulberi cu un potential toxic. Accesati siteul nostru, www.facilitydistrib.ro pentru a afla mai multe, dar si pentru a consulta oferta noastra, sau pentru a solicita informatii de la expertii nostri. Va asteptam!