Euplatesc.ro – securitatea fiecarei tranzactii

Incet, incet, vremurile in care ne cautam prin buzunare in momentul in care avem de achitat nota de plata la restaurant, factura la curent, internet, cablu, energie termica sau pur si simplu avem de achitat produsele cumparate la un supermarket, se apropie de final. Din ce in ce mai multe persoane au facut deja pasul urmator, si anume renuntarea la plata in cash in favoarea cardului de credit. Aceasta optiune este una care a facut practic sa explodeze domeniul cumparaturilor online. Majoritatea lanturilor de magazine electronice, electrocasnice plus multe altele si-au extins gama de produse si pe internet, in asa-zisele “magazine online”.

euplatescRevenind la obiectul magic, cardul, daca-l putem numi asa, acesta reprezinta instrumentul cu ajutorul caruia se efectueaza plata produselor si serviciilor, avand la baza un sistem organizat pe baze contractuale intre trei participanti: emitentul (banca), detinatorul cardului si comerciantul. Din istoria de peste o jumatate de mileniu a bancilor, cardurile bancare au reprezentat produsul cu cea mai rapida dezvoltare. Niciun alt produs nu a avut un asemenea impact in viata actiunilor financiare ale oamenilor si companiilor.

In ceea ce priveste clasificare cardurilor, exista doua mari categorii din punct de vedere al functiilor specifice pe care le indeplinesc:

– carti de credit (credit card-uri), un instrument de plata care confirma faptul ca detinatorului i-a fost deschisa o linie de credit pe o anumita perioada de timp, pe baza careia acesta poate efectua plati sau poate retrage numerar pana la un plafon stabilit. Creditul acordat de banca se intinde pe un termen relativ scurt (cateva saptamani) si poate fi gratuit sau pe termen mai lung (cativa ani), caz in care este insotit de o dobanda al carui nivel este apropiat de cel practicat pentru orice credit de consum.

– carti de debit (debit card-uri), un instrument de plata care permite debitorului sa achizitioneze bunuri si servicii prin debitarea directa a contului sau personal.

Odata cu aceasta dezvoltare, pe piata de profil au aparut si firmele care ofera servicii gratuite detinatorilor de card care dispun de un card bancar emis in Romania (domestic sau international). Una dintre aceste firme este si EuPlatesc.ro, care va pune la dispozitie o protectie suplimentara gratie standardului 3DSecure, prin care comerciantul este protejat de refuzurile la plata pe motivele: “Nu recunosc tranzactia” si “Frauda”.

Dupa cum spunem si in introducere, tranzactionarea pe internet are un potential imens si este o metoda de vanzare/promovare pe care orice companie doreste sa o foloseasca in mod serios. Cu toate acestea, inainte de a fi online, trebuie sa va informati in modul cel mai serios cu privire la riscurile tranzactionarii online, responsabilitatile si masurile pe care le puteti implementa pentru a reduce riscul afacerii dumneavoastra. EuPlatesc.ro percepe frauda pe internet ca pe o problema foarte serioasa. Sistemele informatice ale companiei folosesc tehnici de criptare avansate si sisteme antifrauda de ultima generatie, furnizate de Visa şi MasterCard. Mai mult, firma a dezvoltat un sistem personal de protectie antifrauda care furnizeaza clientilor metode de detectare avansata a potentialelor tranzactii frauduloase.

In sistemul 3DSecure sunt inrolate cele mai importante banci care activeaza pe piata de profil din tara noastra:

– pentru Carduri Visa: AlphaBank, Banca Comerciala Romana, Banca Raiffeisen, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Transilvania, Banca UniCredit-Tiriac, CEC Bank, ING Bank;

– pentru Carduri MasterCard: AlphaBank, ATE Bank. Banca Comerciala Romana, Banca Raiffeisen, Banca Romana pentru Dezvoltare, Banca Romexterra, Banca Transilvania, Banca UniCredit-Tiriac, CEC Bank, Romanian International Bank, ING Bank.

Date de contact EuPlatesc.ro:

Str. Mizil, nr. 2C, Bloc Socum, etaj 1, stânga,

București, Sector 3, 032265, România