Elemente de intretinere ale unor garduri fier forjat

4344ab9d366e815de6fe33917b561ca9

Nimic nu poate intrece eleganta unor garduri fier forjat acestea nu numai ca ofera un inalt grad de rezistenta in timp, dar si un aspect unic, clasic, ce poate imbina elemente ornamentale cu linii drepte pentru a oferi un design aparte. Fly Fox este un producator de elemente ornamentale din fier forjat cum ar fi decoratiuni, mobilier, balustrade, dar si garduri fier forjatsau alte obiecte de dimensiuni mai mari. Acest articol il dedicam tuturor celor care ne-au fost clienti si au optat pentru un gard din fier forjat, dorim sa va oferim cateva informatii despre intretinerea lor, in conditii de iarna.

Utilizati lacuri de protectie pentru garduri fier forjat

Dupa cum se stie, apa este cel mai mare inamic al metalului, fierul forjat este practic un otel cu un continut slab de carbon, acesta are tendinta de a oxida mult mai repede decat otelul de inalta duritate. Asadar, pentru posesorii de garduri fier forjatdorim sa va oferim cateva sfaturi ce va vor ajuta sa pastrati aspectul impecabil al gardului chiar si in timpul celei mai grele ierni.

In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca in general, aceste garduri fier forjatnu beneficiaza de acoperiri speciale impotriva ruginii, bineinteles, puteti opta pentru o acoperire de protectie pe baza de lac transparent. Insa, chiar si cu acest strat de protectie, gardurile din fier forjat au nevoie de o intretinere periodica.

Unul din farmecele articolelor din fier forjat este cel al texturii, tocmai din acest motiv nu recomandam folosirea de lacuri sau grunduri de protectie, insa, aceste garduri fier forjat au nevoie de o intretinere, sau pregatire daca doriti sa ii spuneti astfel, pentru perioada sezonului rece. Pentru a preveni aparitia ruginii, va recomandam sa folositi totusi un lac transparent de protectie. Acesta nu numai ca are rolul de a proteja impotriva ruginii, ci si ofera un aspect elegant gardului din fier forjat.

Iarna este anotimpul care supune orice element din fier forjat unui stres foarte puternic. Diferentele de temperatura, dar si conditiile de umiditate pot duce la afectarea structurii. Pentru a evita aceste situatii, puteti apela la cateva trucuri. In primul rand, aceste garduri fier forjattrebuiesc curatate, iar in zonele unde exista crapaturi ale stratului de lac sau infiltratii de apa, vizibile datorita ruginei, sunt necesare cateva operatiuni de ingrijire. Pentru inceput, zonele in care exista pete de rugina trebuie sa smirghieluiti zona respectiva folosind hartia abraziva cu o granulatie moderata. Dupa curatarea in mod eficient a suprafetei respective, puteti aplica cu o pensula un nou strat de lac.

La unele garduri fier forjat patina da stilul

In cazul in care aveti garduri fier forjatfara strat protector, suprafetele care prezinta urme de rugina trebuiesc smirghieluite periodic pentru a le elimina. Insa, sunt si situatii in care posesorii de astfel de produse prefera ca gardul sa prezinte aceasta patina a timpului cauzata de petele de rugina si de oxidare. Patina este un element ce ofera fierului forjat un aspect aparte ce ofera o vechime caracteristica stilului vintage.

Pentru mai multe informatii dar si pentru comenzi va asteptam pe siteul nostru www.fieruforjat.ro locul unde eleganta intalneste trainicia fierului.