Electroglobal sau puterea motoarelor electrice

Electroglobal sau puterea motoarelor electriceEsti in cautarea unui motor electric si nu stii de unde sa il achizitionezi? Ei bine, firma Electroglobal din Cluj Napoca iti sta la dispozitie cu o gama diversificata de motoare de diferite puteri electrice, de joasa sau medie tensiune, care sunt comercializate la cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

Ce este un motor electric?

Motorul electric este un dispozitiv ce transforma energia electrica in energie mecanica si functioneaza pe baza fortelor electromagnetice ce actioneaza asupra unui conductor parcurs de curent electric aflat in camp magnetic. Fiind construite intr-o gama mare de puteri, motoarele electrice sunt folosite in multe aplicatii: de la motoare pentru componente electronice (hard disc, imprimanta) pana la actionari electrice de puteri mari (pompe, locomotive, macarale).

Clasificarea motoarelor electrice

Motoarele electrice pot fi clasificate dupa tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. In functie de numarul fazelor electrice cu care sunt alimentate motoarele electrice pot fi: motoare monofazate sau motoare trifazate.

Motorul electric de curent alternativ

Motorul electric de curent alternativ functioneaza pe baza principiului campului magnetic invartitor. Acest principiu a fost identificat de Nikola Tesla in anul 1882.

Motorul electric asincron trifazat

Motorul electric trifazat e cel mai folosit motor electric in actionarile electrice de puteri medii si mari. Statorul motorului de inductie aste alcatuit din armatura feromagnetica statorica pe care e plasata infasurarea trifazata statorica necesara producerii campului magnetic invartitor. Rotorul e format din armatura feromagnetica rotorica in care e plasata infasurarea rotorica.

Sensul de rotatie al motorului electric de inductie se inverseaza schimband sensul de rotatie al campului invartitor. Acesta se realizeaza schimband doua faze intre ele. Motorul electric de inductie cu rotorul in colivie e mai ieftin si mai fiabil decat motorul electric de inductie cu rotorul bobinat pentru ca periile acestuia se uzeaza si necesita intretinere. De asemenea, motorul electric de inductie cu rotorul in colivie nu are colector si toate dezavantajele care vin cu acesta: zgomot, scantei, poluare electromagnetica, fiabilitate redusa si implicit intretinere costisitoare.

Motorul electric asincron monofazat

In cazul in care sistemul trifazat de tensiuni nu e accesibil, cum e in aplicatiile casnice, se poate folosi un motor de inductie monofazat. Curentul electric monofazat nu poate produce camp magnetic invartitor, ci produce camp magnetic pulsatoriu. Campul magnetic pulsatoriu nu poate porni rotorul, insa daca acesta se roteste intr-un sens, atunci asupra lui va actiona un cuplu in sensul sau de rotatie. Problema principala o constituie deci, obtinerea unui camp magnetic invartitor la pornirea motorului electric si aceasta se realizeaza in mai multe moduri dupa cum urmeaza:

– Prin atasarea la un unghi de 90° a unei faze auxiliare inseriata cu un condensator se poate obtine un sistem bifazat de curenti ce produce un camp magnetic invartitor.
– In locul fazei auxiliare se poate folosi o spira in scurtcircuit plasata pe o parte din polul statoric pentru obtinerea campului invartitor.

La final, nu putem dacat sa iti recomandam cu incredere produsele comercializate de firma Electroglobal din Cluj Napoca. Infiintata in anul 2004, ea are sediul central in Cluj Napoca si puncte de lucru in Bucuresti, Bacau si Timisoara. In toti acesti ani firma a acumulat multa experienta care combinata cu comercializarea produselor de inalta calitate, performanta tehnica si reactia prompta a specialistilor sai nu pot fi decat o garantie a succesului.

Daca ai nevoie de motoare electrice, ia legatura cu firma Electroglobal. Pentru contact, apeleaza numarul 0264.406.203 sau trimite un e-mailElectroglobal sau puterea motoarelor electrice1 pe adresa info@electroglobal.ro.


In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.


In continuare, poti citi articole interesante si aici.