16/10/2015

Generalitati despre sisteme termoventilatie

 

0cad6e17f7d1435854e0498baf82e466

 

Fie ca vorbim de sediul unei companii sau de constructia unui tip nou de bloc de locuinta, ambele necesita un sistem performant de ventilatie si incalzire pentru a putea oferi gradul de comfort necesar pentru cei ce vor urma sa isi desfasoare activitatea sau vor locui in respectiva cladire. Pentru asta, exista compania Thermovent, infiintata inca din 2002 cu scopul de a oferi solutii complete prin gama sa de sisteme termoventilatie pe care o ofera in sistem de solutie completa, de la proiectare pana la implementare si punere in functiune. Aceste solutii sunt unele complexe, incluzand atat sisteme de filtrare a aerului, precum si de incalzire si racirea acestuia. Astfel, intreaga structura contine pe langa aceste elemente si infrastructura de transport a aerului in fiecare spatiu din cadrul cladirii.

Structura unor sisteme termoventilatie standard

Primul segment al unor sisteme termoventilatie este statia de filtrare si pompare. Aici aerul este preluat si trecut printr-o serie de filtre speciale ce au rolul de a opri toate particulele de praf si alte impuritati. Aceste filtre sunt esentiale pentru asigurarea calitatii aerului, mai ales daca vorbim despre un imobil amplasat intr-un oras cu un inalt grad de poluare. Aerul odata filtrat este preluat de catre o serie de sisteme de pompare si trecut prin doua sisteme independente.In cazul unor sisteme termoventilatie industriale, aerul este incalzit sau racit in functie de nevoie, urmand ca apoi sa fie trimis catre gurile de ventilatie.. In cazul unor sisteme termoventilatie
pentru imobile si sedii de firma, exista o gama intreaga de echipamente si alte subansamble, insa acest lucru depinde foarte mult de tipul instalatiei pentru care dumneavoastra, in calitate de client, optati. De cele mai multe ori, un sistem de termoventilatie este conceput sa ofere posibilitatea de a controla temperatura in fiecare camera separat. Pentru aceasta, sistemul este conceput astfel incat, incalzirea sau racirea aerului sa se faca chiar in gurile de ventilatie.

Comfort termic perfect pentru orice sediu sau imobil

Aceasta iesire este prevazuta atat cu modul de racire a aerului cat si cu un traseu de incalzire. Astfel, in functie de setarile dorite de catre utilizator, gura de avacuare va activa unul din cele doua module. Aceste sisteme termoventilatie sunt extrem de rentabile mai ales pentru cladiri de birouri, dar si pentru imobile datorita faptului ca se poate obtine un nivel foarte bun al comfortului termic pe timp de vara sau iarna cu costuri reduse.

Ca si concluzie, putem spune ca aceste sisteme termoventilatie sunt o alternativa mult mai fiabila si sigura fata de alte solutii de incalzire, iar datorita terminalelor sale, utilizatorul poate seta o temperatura diferita in fiecare incinta, fara a afecta pe cea din camera vecina. Thermovent este solutia perfecta pentru toti cei care sunt in cautarea unor sisteme de ventilatie si climatizare performante, iar datorita serviciilor de consultare, proiectare, montare, punere in serviciu si reparatii, veti avea parte de o solutie completa. Pentru a afla mai multe, sau pentur a solicita informatii si oferte, va asteptam pe siteul nostru, www.thermovent.ro

 

Achizitioneaza cu incredere centrale telefonice digitale profesionale oferite de Electrometal
19/06/2015

Achizitioneaza cu incredere centrale telefonice digitale profesionale oferite de Electrometal

Achizitioneaza cu incredere centrale telefonice digitale profesionale oferite de ElectrometalFirma Electrometal va ofera centrale telefonice digitale la preturi avantajoase. Electrometal este unul din cei mai completi furnizori de materiale pentru instalatii electrice, atat pentru joasa, cat si pentru medie tensiune.

SC ELECTROMETAL SRL Brasov a luat fiinta in anul 1996 pe piata materialelor pentru instalatii electrice, in calitate de distribuitor de corpuri de iluminat marca Elba. Dupa numai 2 ani, Electrometal era al II-lea distribuitor ca cifra de afaceri al firmei Elba, pozitie pe care avea sa o pastreze multi ani de atunci incolo.

Firma colaboreaza cu marci internationale, precum: PHILIPS, OSRAM, 3M, HAGER, ABB sau sa reprezinte producatori autohtoni, precum: ELBA, ICME ECAB, EL-CO, ELECTROAPARATAJ, ELECTROALFA, ROMTOROID, UNIMEC.

Ce sunt centrale telefonice digitale?

 

Centrale telefonice  digitale au rolul de a asigura conexiuni intre terminalele mediului telefonic, care pot fi linii de abonati analogice sau digitale sau jonctiuni intre centrale telefonice, care pot fi de asemenea analogice sau digitale. Din acest punct de vedere, apelurile pot fi apeluri locale (conexiuni intre linii telefonice locale), apeluri de iesire (conectarea unei linii locale la o alta centrala), apeluri de intrare (conectarea unei joctiuni de la alta centrala la o linie locala) sau apeluri de tranzit (conectarea între doua centrale prin intermediul circuitelor de jonctiune asociate).

Sistemele telefonice electronice utilizate in prezent sunt in cea mai mare parte digitale, ele permitand comunicatii de voce, date, texte sau imagini. Centrale telefonice digitale se adreseaza in special companiilor care au nevoie de centrala telefonica ip interna avansata, precum si call center-elor pentru primirea sau efectuarea de apeluri. Mai mult, aceste sisteme se adreseaza si furnizorilor gen IVR. Un mare avantaj este faptul ca serviciile pot fi folosite atat cu telefoane normale, cat si de pe calculator sau de pe smartphone.

Avantajele oferite de centrale telefonice digitale

 

centrale telefonice digitale sunt dotate cu majoritatea functiilor avansate cerute de o companie moderna;

• nu necesita instalare sau intretinere, se poate folosi imediat;

• terminalele pot fi localizate oriunde atat timp cat sunt conectate la internet;

• serviciile pot fi folosite atat cu telefoane normale cat si de pe calculator sau de pe smartphone;

• inregistrarea apelurilor ajuta la procesul de asigurare a calitatii din interiorul companiei;

• nu mai este necesara cablarea in interiorul companiei;

• ideala pentru call center (incoming sau outgoing);

• posibilitatea de a extrage rapoarte de utilizare;

• flexibilitate: se pot dezvolta rapid aplicatii suplimentare (IVR-uri, integrarea cu sistemele existente, etc.).

Centralele telefonice digitale pe care firma Electrometal le comercializeaza dispun de o serie de functii avansate, potrivite pentru firmele moderne. Acces la lista apelurilor efectuate,Achizitioneaza cu incredere centrale telefonice digitale profesionale oferite de Electrometal1 acces la inregistrarile apelurilor, stocare inregistrari apeluri, mesagerie vocala, identitate apel, toate acestea sunt doar o mica parte din functiile unor centrale telefonice digitale de ultima generatie.

Nu stii ce tip de model de centrale telefonice digitale sa alegi? Firma Electrometal iti sta la dispozitie cu sfaturi si informatii folositoare pentru ca tu sa faci alegerea cea mai buna in functie de nevoile tale. Apeleaza cu incredere la firma Electrometal.

motoare electrice Bacau
20/08/2014

Motoare electrice Bacau sunt ideale pentru utilajele si masinile unelte

motoare electrice Bacau

Daca la inceput motoarele electrice erau utilizate pentru a pune in functiune barcile cu padele electrice ce erau actionate de baterii cu zinc, mai tarziu acestea au intrat in componenta locomotivelor si a autoturismelor mici. Astfel, cea mai veche masina dotata cu un motor electric a luat viata in anul 1898 si a fost construita de compania Porsche.
Astazi, exista masini electrice ce au autonomie foarte mare, de pana la 1.000 km, fiind dotate cu un motor electric foarte silentios ce se incarca la prize normale. Insa, motoare electrice Bacau se folosesc cu precadere in industrie avand rolul de a optimiza functionarea masinilor unelte si a diverse utilaje.

Motoare electrice Bacau se folosesc in cadrul sectoarelor industriale

Motoare electrice Bacau sau electromotoare sunt dispozitive electromecanice ce au capacitatea de a transforma energia electrica in energie mecanica.
De cate tipuri sunt motoarele electrice? O clasificare este binevenita. Astfel, exista:
1.Dupa tipul de curent electric ce le parcurge exista motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. Motoarele de curent continuu se clasifica la randul lor in motoare cu excitatie derivatie, motoare cu excitatie serie si motoare cu excitatie mixta. Motoarele de curent alternativ se clasifica in motoare sincrone, motoare asincrone trifazate si motoare asincrone monofazate;
2.In functie de numarul de faze ce stau la baza curentului avem motoare monofazate si motoare polifazate, adica cu mai multe faze.
Din ce sunt alcatuite motoarele electrice? Indiferent de tipul motorului se stie ca un motor are in componenta sa un rotor si un stator. Rotorul este de fapt partea mobila a motorului si este plasat in interiorul acestuia. Are in compozitie o armatura rotorica ce este responsabila de sustinerea infasurarii rotorice si un ax. In schimb, statorul este partea fixa din alcatuirea unui motor si se gaseste, in general, la exterior. Are in componenta sa carcasa, infasurarea statorica, armatura feromagnetica statorica si bornele de alimentare.

Motoare electrice Bacau gasesti de cumparat de la Facility Distrib

Facility Distrib pune la dispozitia tuturor clientilor sai motoare electrice Bacau monofazate sau trifazate cat si motoare electrice cu inverter incorporat.
Motoarele electrice monofazate isi gasesc intrebuintare in special in domeniul casnic. Le intalnesti la masinile de spalat, la frigidere sau aparatele de aer conditionat, insa se pot utiliza chiar si pentru utilajele si masinile unelete folosite in sectoarele industriale.
Motoarele trifazate sunt probabil cele mai raspandite motoare in industrie. Acestea se impart in motoare sincrone si motoare asincrone. Motoarele asincrone sunt in proportie de 95% cu rotorul in scurtcircuit. In schimb motoarele sincrone sunt prin inductie si pot pune in miscare chiar si usi glisante, benzi transportoare utilizate in aeroporturi, dar si la conducerea de trenuri de viteza mare.
Facility Distrib iti ofera solutii complete in ceea ce priveste motoare electrice Bacau, solutii eficiente si la un pret competitiv fara de care utilajele din industrie nu ar functiona. Important este ca de la Facility Distrib poti cumpara orice fel de motor electric pentru orice fel de utilaj industrial. Acestea sunt de calitate, rezista foarte multi ani si sunt produse de catre firme renumite.
Ai nevoie de un anumit model de motor electric? Ia legatura cu echipa Facility Distrib si aceasta ti-l va pune la dispozitie!
Ai nevoie de un anumit model de motor electric? Ia legatura cu echipa Facility Distrib si aceasta ti-l va pune la dispozitie!

tablou electric apartament
09/07/2014

Vrei sa achizitionezi tablou electric apartament? Resonance Distribution!

tablou electric apartamentCauti un tablou electric apartament care sa-l inlocuiasca pe cel vechi? Resonance Distribution, companie ce isi desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor si instalatiilor electrice, vine in intampinarea ta cu o gama completa de tablouri ingropate sau aparente, pentru 2, 4, 8, 12, 18, 24 sau 36 de sigurante.

Toate modelele prezente in catalogul nostru de produse au un design compact, se monteaza rapid si usor si, nu in ultimul rand, sunt extrem de rezistente, cu o durata lunga de viata.

Asadar, pentru a achizitiona tablou electric apartament, consulta intreaga oferta Resonance Distribution si contacteaza-ne! Dincolo de diversitate si calitate, iti oferim accesul si la preturi mai mult decat avantajoase. Profita!

Tablou electric apartament- Cel mai important element dintr-o instalatie electrica

Cunoscut sub denumirea populara de tablou cu sigurante, tabloul electric are cel mai important rol  dintr-o instalatie electrica. Tabloul electric protejeaza prin intermediul intrerupatoarelor automate, circuitele electrice interioare. Instalatia electrica interioara se considera de la iesirea conductoarelor din controlul electric pana la punctele aparatelor.

Tabloul electric poate contine (pe langa sigurantele destinate circuitelor de iluminat si prize), protectie la socuri de tensiune, protectie la electrocutare,  sonerie si intrerupator pentru  oprirea soneriei, siguranta generala etc. Este recomandat ca tablourile electrice vechi cu sigurante fuzibile sa se inlocuiasca cu tablouri electrice noi cu sigurante automate diferentiale.

Tablourile electrice sunt de doua tipuri, si anume:  din policarbonat si metalice. Alegerea tabloului electric se face in functie de numarul de circuite, dar si in functie de dimensiunea sigurantelor, cel mai utilizat tablou electric fiind cel de 18 module.

Cauti tablou electric aparatament, la un pret accesibil? Apeleaza la un profesionist in domeniu: Resonance Distribution

Pentru ca tu sa ai garantia unui tablou electric apartament performant si deosebit de rezistent, cere sprijinul unei firme specializate in comercializarea echipamentelor si  instalatiilor electrice. In cazul in care vrei sa ai certitudinea unor produse de inalta calitate oferite la preturi excelente, avem solutia: Resonance Distribution.

Oferta Resonance Distribution include si tablou electric apartament, sub diferite modele, fie tablouri ingropate, fie tablouri aparente, pentru 2, 4, 8, 12, 18, 24 sau 36 de sigurante.

Tablourile electrice pentru apartament puse la dispozitie de compania noastra, sunt fabricate din materiale plastice si dotate cu o usita fumurie sau transparenta. Acestea au un grad de protectie  IP40.

Pachetul de livrare include: capac frontal, materiale de montaj, sina DIN, terminale N+PE, capacul frontal cu dispozitiv de decupaj si usa de inchidere.

Inlocuieste, asadar, vechiul tablou electric de apartament, cu unul nou, mult mai fiabil si cu un design modern.

Optand pentru achzitionarea unui tablou electric apartament din oferta Reseonce Distribution, obtii nu numai garantia calitatii, ci si pretul corect!

Resonance Distribution- Contactoare electrice, plafoniere iluminat, sigurante automate, trasee cabluri si tablou electric apartament

Resonance Distribution este furnizorul perfect de echipamente si instalatii electrice. Motivul? Oferta noastra este una completa, iar produsele comercializate poarta marca celor mai importanti producatori in domeniu. Pe langa produse marca Obo Bettermann, punem la dispozitie si produse din gama Schrack, Comtec si Siemens.

De asemenea, datorita profesionalismului nostru si dorintei de a oferi doar echipamente de calitate, am reusit sa dezvoltam relatii de colaborare cu societati de renume mondial ca Legrand, Philips si Noark.

Fie ca ai nevoie de plafoniere iluminat, contactoare electrice, corpuri de iluminat, sigurante automate, intrerupatoare aplicate, prize aplicate ori tablou electric apartament, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaz-ne.

19/02/2014

Red Dot te face auzit!

Sisteme-audio-Cluj-bWbquSistemele audio la fel ca si cele video sunt extrem de eficiente in transmiterea rapida si usoara a unor mesaje, iar specialistii companiei Red Dot stiu acest lucru si de aceea va pun la dispozitie o serie de servicii si echipamente speciale ce apartin acestui domeniu al audio-vizualului.

O comunicare eficienta este posibila daca se apeleaza la integrarea sistemelor multimedia de ultima ora. Avand in vedere faptul ca, acest proces al comunicarii poate reprezenta cheia succesului unei companii, spre exemplu, este recomandat sa se ia in considerare serviciile si produsele oferite de catre compania noastra.

Prin instalarea unor sisteme audio in Cluj sau in orice alt oras, echipa Red Dot te asigura de faptul ca mesajul tau va ajunge la public in timp real si mai ales, ca acesta va fi inteles de catre ascultatori. Compania clujeana este mandra sa afirme ca detine experienta si cunostintele profesionale necesare astfel incat sa integreze tehnologii audio interactive menite sa faciliteze procesul de comunicare pe care doriti sa il initiati. Personalul care activeaza in cadrul societatii este unul dinamic si flexibil, capabil sa va prezinte solutii optime si customizate care sa va multumeasca pe deplin, dupa ce, in prealabil, a ascultat cerintele si necesitatile fiecaruia dintre voi. Este important ca o companie sa poata oferi servicii si produse personalizate si nu standardizate, lucru pe care noi il urmarim inca din momentul infiintarii intrucat acesta face parte din misiunea noastra.

Inovarile tot mai numeroase si mai complexe care au loc in acest domeniu nu fac altceva decat sa ne mobilizeze pentru a le cunoaste si a le stapani cat mai bine pentru ca atunci cand un client vine sa ne solicite un anumit serviciu sau produs, sa stim care i se potriveste cel mai bine. Ne mentinem permanent informati si investim in educatie si formare profesionala, fapt ce va aduce garantia calitatii serviciilor si produselor noastre, garantie la care pluseaza si profesionalismul si experienta pe care am dobandit-o de-a lungul timpului.

Dupa cum spuneam, va punem la dispozitie atat produse (in acest caz, sisteme audio), cat si servicii de consultanta, suport tehnic sau punere in functiune pentru acestea. Voi nu trebuie decat sa ne contactati pentru a ne specifica care sunt dorintele voastre astfel incat ele sa poata fi satisfacute in timp real de catre specialistii companiei Red Dot din Cluj-Napoca.

Firma a luat nastere in anul 2005, activand in domeniul retelelor si infrastructurilor de comunicatii, consultanta si implementare (infrastructuri voce/ date/ video). Tinand cont de cerintele voastre, reusim sa adaptam procesele de proiectare, instalare si intretinere a infrastructurii astfel incat multumirea voastra sa fie deplina. Preturile pe care le practicam sunt corecte si avantajoase.

Compania este calificata sa ofere expertiza si pentru sisteme de cablare structurata, servicii legate de retele si comunicatii, infrastructura audio si video, sisteme de securitate, Smart Home si in cladirile inteligente.

Pentru mai multe informatii cu privire la produsele si serviciile noastre sau pentru a afla orice alte detalii de interes, va invitam sa ne contactati, fie telefonic, prin e-mail, fax sau la sediul nostru din Cluj-Napoca (datele de contact le gasiti afisate pe pagina de internet a companiei- reddot.ro). Va asteptam!

07/02/2014

Resonance Distribution – Echipati-va corespunzator apartamentul cu un tablou electric!

tablou electric apartamentIn ultimii ani, frenezia constructiei si renovarilor locuintelor a cuprins aproape toata Romania. Bineinteles ca in acest context nici instalatiile electrice nu au cum sa scape de lucrarile specifice de inlocuire sau modernizare, facute mai mult sau mai putin corect. Se considera astfel ca instalatia electrica interioara a unei locuinte incepe de la tabloul de distributie finala din apartament.

Tabloul electric are cel mai important rol dintr-o instalatie electrica. El protejeaza prin intermediul intreruptoarelor automate (cunoscute si sub denumirea de sigurante automate) circuitele electrice interioare. O instalatie electrica bine gandita si realizata respectand normele va oferi o locuinta mai sigura. In cazul in care vreti sa renuntati la vechiul tablou electric si doriti sa montati un tablou nou, firma Resonance Distribution din Iasi va pune la dispozitie diverse modele de tablouri electrice.

Aceste componente electrice fundamentale pentru orice locuinta va sunt puse la dispozitie in diverse modele: tablouri ingropate sau aparente, pentru 2, 4,8, 12, 18, 24 sau 36 de sigurante. Tablourile electrice de apartament Resonance Distribution favorizeaza distributia energiei electrice, dar si protectia, comanda si masura circuitelor electrice. Ele sunt realizate atat pentru montarea aparenta, cat si pentru a putea fi incastrate. De asemenea, ele au usa transparenta si sunt de diferite culori. In aceasta categorie, gasiti dulapuri metalice, cofrete si tablouri de distributie. In functie de necesitatile dumneavoastra, puteti alege modelul potrivit care este confectionat din materialul adecvat.

Tablourile electrice Resonance Distribution sunt de doua mari tipuri: policarbonat si metalice. Pentru tablourile din policarbonat aveti la dispozitie variante incastrate sau aparente cu sau fara IP. Pentru tablourile metalice exista game simple cu contrapanou dar si metalice modulare pe care se pot monta si sine omega. Tot in aceasta categorie sunt incluse o serie de accesorii electrice necesare echiparii tablourilor electrice cum ar fi cleme sir, bari de nul , bari de distributie, canal cablu perforat etc.

In ceea ce priveste pachetul de livrare al unui tablou electric, firma din Iasi va pune la dispozitie: capac frontal, materiale de montaj, sina DIN, terminale N + PE, capacul frontal cu dispozitiv de decupaj si usa de inchidere. Toate acestea la un pret avantajos. Asadar, de ce sa mai folosesti tabloul vechi care nu mai arata atat de bine dupa perioada indelungata de folosinta? Este timpul sa achizitionezi un nou tablou electric de la Resonance Distribution!

Este important sa aveti in vedere ca tabloul electric al casei este echipamentul fundamental al unei instalatii electrice si functia de baza a acestuia este de a va proteja atunci cand exploatati energia electrica. Pentru a proteja instalatia electrica a casei dumneavoastra impotriva supraincalzirii si scurtcircuitelor aveti nevoie de intreruptoare automate care se monteaza in tabloul electric. Pentru a proteja persoanele impotriva electrocutarii aveti nevoie de dispozitive de protectie diferentiala cu un prag de sensibilitate de 30 mA in tabloul electric. Pentru a proteja aparatele electronice si electrocasnice (televizor, computer, sisteme Hi-Fi home cinema) impotriva efectelor trasnetelor aveti nevoie de instalarea in tabloul electric a unui descarcator.

Infiintata in anul 2000, firma din Iasi si desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor si instalatiilor electrice. Resonance Distribution distribuie si comercializeaza produse marca “Obo Bettermann”, “Schrack”, “Comtec” si “Siemens”. Important pentru clienti este faptul ca firma  a reusit sa-si extinda aria de vanzare in afara judetului Iasi, avand puncte de lucru in Suceava, Bacau si Bucuresti.

Date de contact:

Str. Rampei nr.9A

tel:  0232/24.56.56 / 0232/24.56.57

fax: 0232/24.56.54

mobil: 0745/66.37.11

mail: iasi@resonance.ro

office@resonance.ro

Articol oferit de zoom-biz.ro.

15/11/2013

Energo Star – Cand ai nevoie de executia instalatiilor electrice!

instalatii electriceIn momentul in care doriti sa le schimbati pe cele vechi sau doriti instalarea unora noi intr-o locuinta renovata, instalatiile electrice se situeaza pe un loc fruntas privind importanta in executie si exploatare. Din acest motiv trebuie sa va alegeti cu mare atentie electricienii pentru executia si mentenanta instalatiilor electrice. In acest sens, Energo Star, firma specializata in executia instalatiilor electrice in Sibiu, va sta la dispozitie cu servicii de calitate, pentru multumirea tuturor clientilor.

Instalatiile electrice reprezinta totalitatea elementelor prin care energia electrica ajunge de la un furnizor la un punct de consum (receptor electric) in scopuri casnice sau industriale precum: iluminat, incalzit, gatit, lucru mecanic, etc. Toata gama de lucrari  pe care firma din Sibiu vi le pune la dispozitie sunt efectuate de catre electricieni autorizati, cu vasta experienta in domeniu. Conform dispozitiilor legale, nicio instalatie electrica nu poate fi executata decat in baza unui proiect realizat de un proiectant atestat.

Firma Energo Star respecta aceasta cerinta si incurajeaza toti clientii sa solicite existenta unui proiect. In cadrul firmei din centrul tarii, exista proiectanti specializati si autorizati care au capacitatea de a proiecta orice tip de instalatie electrica de joasa tensiune.

Din punct de vedere al locului in care se executa, instalatiile electrice se impart in:

1. Instalatii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele si accesoriile de montaj, intrerupere si protectie, ce se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel;

2. Instalatii exterioare, unde elementele instalatiei sunt montate in afara cladirilor.

Categoria acestor instalatii electrice pe care firma din Sibiu le executa se imparte in mai multe subcategorii, cum ar fi:

Echipare tablouri: executie tablouri electrice de distributie a energiei electrice sau de automatizare, in conformitate cu documentatia tehnica primita de la client sau elaborata in cadrul firmei ce se ocupa de compartimetul proiectare;

Instalatii electrice industriale: totalitatea instalatiilor electrice de iluminat si pentru actionarea utilajelor existente in cadrul unei intreprinderi;

Instalatii de legare la pamant: legarea la pamant a echipamentelor care nu sunt in mod normal sub tensiune, conectarea intentionata a unui conductor de obicei lipsit de tensiune la un ansamblu de electrozi plasati in pamant, cu scopul de a proteja acel echipament impotriva ajungerii accidentale sub tensiune datorita unui defect de izolatie, arc electric sau atingere accidentala de catre un conductor sub tensiune;

Instalatii de protectie impotriva descarcarilor atmosferice: instalatia de legare la pamant este ansamblul de conductoare si electrozi prin care se realizeaza legatura unor elemente dintr-o instalatie cu solul;

Bransamente aeriene si subterane monofazice sau trifazice: bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric al consumatorului.

Partile principale ale bransamentului electric sunt:

– bransamentul propriu-zis subteran sau aerian care constituie legatura de la linia electrica pana la borna de conectare a bransamentului;

– blocul de masura si protectie, in care se monteaza echipamentul electric necesar protejarii coloanei electrice si distribuirii energiei electrice, precum si aparatul de masura al acesteia;

– coloana electrica, ce constituie legatura dintre echipamentul blocului de masura si protectie si tabloul abonatului.

De aceste bransamente subterane aveti nevoie in special atunci cand locuiti in zone urbane cladite si sistematizate, unde reteaua aeriana, si respectiv bransamentele aeriene nu sunt indicate.

Nefiind expuse diversilor factori externi, bransamentele subterane prezinta o siguranta mai mare in functionare.

Pentru serviciile de instalatii electrice in Sibiu, Energo Star dispune de o echipa profesionista de electricieni autorizati, care va ofera servicii de calitate si solutii complete.

Date de contact: 

Str. Caramidariei nr.23, 550122 Sibiu

Tel.: 0269 213 987

Fax: 0269 230 017

Mobil: 0722 316 768

E-mail: office@energo-star.ro

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Electroglobal sau puterea motoarelor electrice
04/07/2013

Electroglobal sau puterea motoarelor electrice

Electroglobal sau puterea motoarelor electriceEsti in cautarea unui motor electric si nu stii de unde sa il achizitionezi? Ei bine, firma Electroglobal din Cluj Napoca iti sta la dispozitie cu o gama diversificata de motoare de diferite puteri electrice, de joasa sau medie tensiune, care sunt comercializate la cel mai bun raport calitate pret de pe piata.

Ce este un motor electric?

Motorul electric este un dispozitiv ce transforma energia electrica in energie mecanica si functioneaza pe baza fortelor electromagnetice ce actioneaza asupra unui conductor parcurs de curent electric aflat in camp magnetic. Fiind construite intr-o gama mare de puteri, motoarele electrice sunt folosite in multe aplicatii: de la motoare pentru componente electronice (hard disc, imprimanta) pana la actionari electrice de puteri mari (pompe, locomotive, macarale).

Clasificarea motoarelor electrice

Motoarele electrice pot fi clasificate dupa tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. In functie de numarul fazelor electrice cu care sunt alimentate motoarele electrice pot fi: motoare monofazate sau motoare trifazate.

Motorul electric de curent alternativ

Motorul electric de curent alternativ functioneaza pe baza principiului campului magnetic invartitor. Acest principiu a fost identificat de Nikola Tesla in anul 1882.

Motorul electric asincron trifazat

Motorul electric trifazat e cel mai folosit motor electric in actionarile electrice de puteri medii si mari. Statorul motorului de inductie aste alcatuit din armatura feromagnetica statorica pe care e plasata infasurarea trifazata statorica necesara producerii campului magnetic invartitor. Rotorul e format din armatura feromagnetica rotorica in care e plasata infasurarea rotorica.

Sensul de rotatie al motorului electric de inductie se inverseaza schimband sensul de rotatie al campului invartitor. Acesta se realizeaza schimband doua faze intre ele. Motorul electric de inductie cu rotorul in colivie e mai ieftin si mai fiabil decat motorul electric de inductie cu rotorul bobinat pentru ca periile acestuia se uzeaza si necesita intretinere. De asemenea, motorul electric de inductie cu rotorul in colivie nu are colector si toate dezavantajele care vin cu acesta: zgomot, scantei, poluare electromagnetica, fiabilitate redusa si implicit intretinere costisitoare.

Motorul electric asincron monofazat

In cazul in care sistemul trifazat de tensiuni nu e accesibil, cum e in aplicatiile casnice, se poate folosi un motor de inductie monofazat. Curentul electric monofazat nu poate produce camp magnetic invartitor, ci produce camp magnetic pulsatoriu. Campul magnetic pulsatoriu nu poate porni rotorul, insa daca acesta se roteste intr-un sens, atunci asupra lui va actiona un cuplu in sensul sau de rotatie. Problema principala o constituie deci, obtinerea unui camp magnetic invartitor la pornirea motorului electric si aceasta se realizeaza in mai multe moduri dupa cum urmeaza:

– Prin atasarea la un unghi de 90° a unei faze auxiliare inseriata cu un condensator se poate obtine un sistem bifazat de curenti ce produce un camp magnetic invartitor.
– In locul fazei auxiliare se poate folosi o spira in scurtcircuit plasata pe o parte din polul statoric pentru obtinerea campului invartitor.

La final, nu putem dacat sa iti recomandam cu incredere produsele comercializate de firma Electroglobal din Cluj Napoca. Infiintata in anul 2004, ea are sediul central in Cluj Napoca si puncte de lucru in Bucuresti, Bacau si Timisoara. In toti acesti ani firma a acumulat multa experienta care combinata cu comercializarea produselor de inalta calitate, performanta tehnica si reactia prompta a specialistilor sai nu pot fi decat o garantie a succesului.

Daca ai nevoie de motoare electrice, ia legatura cu firma Electroglobal. Pentru contact, apeleaza numarul 0264.406.203 sau trimite un e-mailElectroglobal sau puterea motoarelor electrice1 pe adresa info@electroglobal.ro.


In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.


In continuare, poti citi articole interesante si aici.

euro vial lighting
04/06/2013

Accesorii electrice de calitate pentru casa dumneavoastra

Chiar daca locuim sau lucram in cladiri amenajate extrem de elegant, clasic sau ultramodern, toate incaperile care beneficiaza de curent electric au nevoie si de intrerupatoare, pentru a putea avea acces facil la sursa de lumina.

Intrerupatoarele automate sunt comutatoare electrice destinate sa protejeze incaperile de eventualele scurtcircuitari electrice. Acestea sunt provocate de cele mai multe ori de existenta unui curent mult mai mare fata de curentul nominal.

In zilele noastre exista o diversitate foarte mare de intrerupatoare, de la cele clasice de tip cumpana care presupun apasarea pe marginile butonului de pornire sau oprire pana la cele de tip basculant, care presupun actionarea unei manete sau a unui sistem de tip rotativ, care porneste prin intermediul unei miscari de rotatie.

euro vial lightingBineinteles ca tehnologia a revolutionat si acest sector al micilor obiecte de uz casnic, incercand sa creeze modele cat mai eficiente pentru nevoile oamenilor. Astfel au fost create asa numitele intrerupatoare inteligente, care pornesc si opresc lumina treptat, fiecare utilizator avand posibilitatea de a alege intensitatea luminii pe care si-o doreste in incapere. O alta inovatie care a cucerit si care si-a gasit intrebuintari in toata lumea sunt intrerupatoarele cu detectie de miscare. Acestea permit declansarea luminii doar in momentul in care o persoana sau un obiect in miscare intra in zona lor de actiune.  Dupa ce persoana paraseste zona de actiune a acestora, lumina nu mai este mentinuta constant.

Unele intrerupatoare sunt construite cu led pentru a putea fi observate pe intuneric sau de la distanta. O solutie inovatoare pentru buna functionare a intrerupatoarelor, dar si pentru siguranta casei dumneavoastra, este montarea unui orar digital la intrerupatoare. Acest sistem poate fi folosit cu precadere de persoanele care obisnuiesc sa lipseasca de acasa pe o perioada mai lunga. Intrerupatoarele cu orar sunt programate sa aprinda lumina in casa intr-un anumit interval orar, lucru ce ar putea speria si chiar alunga potentialii hoti care se asteapta sa gaseasca o casa goala.

Atunci cand achizitionam un intrerupator este bine sa apelam la o companie cat mai serioasa care distribuie produse cat mai calitative. Este important sa nu facem compromisuri atunci cand alegem astfel de accesorii ale instalatiei electrice, deoarece nu ne dorim sub nici o forma accidente  cauzate de starea proasta a intrerupatoarelor.

Euro Vial Lighting este una dintre companiile cele mai importante din Romania avand magazine de prezentare si spatii de depozitare in intreaga tara. Compania constanteana este distribuitor autorizat de accesorii electrice, electronice si electrocasnice. Aceasta pune la dispozitia clientilor sai si un magazin on-line, pentru a putea facilita achizitionarea de produse.

Intrerupatoarele puse la dispozitie de Euro Vial Lighting sunt de mai multe culori si se prezinta in forme diverse astfel incat fiecare client poate alege obiectul care se intergreaza cel mai bine in decorul general al casei.

Compania distribuie intrerupatoare care folosesc ultimele tehnologii cum ar fi cele cu variator electric, care regleaza intensitatea luminii din incapere sau intrerupatoarele modulare.

Contact

Proprietar: Euro Vial Lighting
Ţara: Romania
Judeţ: Constanța
Localitate: Constanța
Adresa: Str. Nicolae Filimon nr.23
Telefon: 0241 558 1 81 | 0241 516 611
Fax: 0241 558 182 | 0241 516 612
instalatii electrice
12/03/2013

Livand IT – servicii prompte de reparatii instalatii electrice

Instalatiile electrice sunt deosebit de importante datorita exploatarii lor. Fara acestea, alimentarea dispozitivelor ceinstalatii electrice functioneaza pe baza de curent continuu sau alternativ ar fi imposibila.

Ce sunt instalatiile electrice?

Instalatiile electrice sunt acele instalatii realizate pentru folosirea energiei electrice in scopuri diferite. Aceste scopuri pot fi industriale, casnice, sau pentru iluminat.

In prezent, in functie de locul unde se executa instalatia electrica, acestea pot fi de doua tipuri:

  • Interioara: cuprinde totalitatea componentelor electrice ce se monteaza intr-o cladire;
  • Exterioara: toate elementele instalatiei electrice se gasesc in exterior.

Aceste instalatii electrice pot fi destinate exclusiv iluminatului, caz in care se vor numi instalatii electrice pentru iluminat, sau pot fi destinate alimentarii unui dispozitiv urias de forta (motor, cuptoare electrice, etc) si atunci se va numi instalatie electrica de forta.

Elementul principal al unei instalatii electrice este, evident, sursa de putere a acestuia, si anume curentul continuu. Curentul continuu, in cadrul unor transformatoare, este preschimbat in curent alternativ si va fi folosit pentru alimentarea diferitilor receptori electrici.

Este foarte important ca sistemele electrice sa fie montate si sa functioneze fara erori. O eroare in cazul unui sistem electric poate avea repercursiuni foarte grave.

Datorita faptului ca inca nu s-a inventat conceptul de perpetuum mobile, orice lucru creat de mana omului se va deteriora sau uza la un moment dat.

In cazul instalatiilor electrice este foarte important ca la primul semn al unei defectiuni de orice tip sa se actioneze prin remedierea prompta a problemei.

Firma Livand IT, cu sediul in Bucuresti, este solutia ideala atunci cand aveti nevoie de un specialist pentru remedierea problemelor in cazul instalatiilor electrice. Firma bucuresteana ofera o gama larga de servicii de calitate: livrarea de materiale electrice si electronice, distribuirea aparaturii de masura a temperaturii, consumurilor de energie sau presiunii, proiectare si instalare de instalatii electrice, si multe altele.

La aceasta gama variata de servicii prestate de catre firma Livand IT se adauga si cel de depanare al instalatiilor electrice.

Livand IT poate acoperi o gama larga de probleme ce pot aparea in cadrul instalatiilor electrice, astfel ca acestia se ocupa de:

  • depanarea si modernizarea instalatiei electrice sau de automatizare. Modernizarea instalatiei presupune schimbarea cablurilor de alimentare vechi cu unele noi mai bune calitativ;
  • pentru componentele uzate se vor face anumite adaptari sau inlocuiri;
  • in cazul in care aveti un obiect electric sau electronic stricat, specialistii firmei il pot repara utilizand aparatura de ultima generatie;
  • rezolvarea problemelor aparute in cazul calculatoarelor sau a componentelor periferice;
  • reparatii ale programelor pentru diferite automate;
  • reparatii si executie pentru  instalatiile de aer, gaz, etc.

Electricianul autorinstalatii electriceizat este o persoana calificata si autorizata pentru efectuarea reparatiilor, montarilor si modificarilor unor instalatii electrice interioare sau exterioare.

Sfatul profesionistilor in cazul in care aveti o problema casnica legata de instalatia electrica este sa evitati sa incercati dumneavoastra sa o remediati, deoarece riscul de electrocutare este foarte mare, neavand echipamentul necesar interventiei. Puteti apela insa fara griji la firma Livand IT, unde electricienii autorizati vor efectua serviciul de reparatii prompt, si in conformitate cu standardele de siguranta si protectie din acest domeniu.

Puteti citi informatii interesante despre retelele wireless accesand link-ul urmator: http://www.articole-zoombiz.ro/?p=1251 .