Efectuarea de foraje puturi

Atunci cand doriti o lucrare de foraje puturi de calitate, care sa aiba o durata lunga de viata si sa ofere apa de o foarte buna calitate trebuie sa apelati la o firma specializata in domeniu, firma ai carei angajati sa fie foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional, sa foloseasca numai materiale de cea mai buna calitate si sa cunoasca cele mai noi tehnici de lucru. In caz contrar, daca apelati la amatori riscati sa nu fiti satisfacut de lucrarea de foraje puturi si sa pierdeti bani degeaba, alegandu-va cu o lucrare care o sa aiba o durata scurta de viata si cu apa de proasta calitate.

Foraje puturi realizate de profesionisti

Atunci cand apelati la o firma specializata de foraje puturi veti avea parte de consultanta oferita de un inginer geolog, specializat in hdrogeologie, pentru a fi sigur ca este o investitie realizabila care v-ar aduce numai profit si care se potriveste in mediul propus de dumneavoastra.

foraje puturiSpecialistii va vor calcula debitul optim de exploatare si adancimea la care trebuie instalata pompa submersibila, spre diferenta de amatori care nu cunosc aceste notiuni. Aceste calcule au rolul de a evita exploatarea unui foraj cu debit mai mare decat cel optim pentru a nu ajunge la innisiparea forajului de-a lungul timpului si la depunerea unor cruste  pe fantele filtrelor pentru ca intr-un final forajul sa ramana fara apa.

Specialistii in foraje puturi realizeaza intotdeauna un raport final cu litologia intalnita, debite pompate, instructiuni, schema forajului si concluzii, in timp ce amatorii nu intocmesc niciodata nici calcule nici vreun fel de hartii la terminarea lucrarii. Aceste hartii sunt foarte necesare in cazul in care are loc o denisipare ulterioara  sau a unei actiuni de sterilizare a forajului.

In cazul in care apelati la o firma de incredere puteti avea siguranta reusitei lucrarii de foraje puturi , iar unele firme va ofera si o garantie pe cativa ani.

Reultatele negative in foraje puturi

Atunci cand apelati la o firma specializata si care isi respecta clientii nu trebuie sa va faceti probleme de nereusita lucrarii de foraje puturi, insa daca stati pe ganduri si nu stiti pe cine sa alegeti pentru a va realiza forajul trebuie sa constientizati unele implicatii negative pe care le-ar avea realizarea unei asemenea lucrari de catre o echipa de amatori. www.Puturiapa-hidrogeofor.ro

In primul rand, daca alegeti solutia mai putin recomandata va deveni costisitoare lucrarea de foraje puturi in timp, deoarece pe langa reparatiile de care veti avea nevoie, lucrarea va avea o durata de viata redusa iar calitatea apei nu va fi una satisfacatoare.

Datorita modului in care forajul este efectuat de catre amatori, debitul de apa va fi mic iar viteza de curgere a apei va fi mai mare, astfel, nisipul este antrenat din cauza acestui tip de scurgere, se depun cruste pe fante iar acestea se colmateaza.

Apa de care veti dispune nu va fi prea curata. Din cauza ca nu este folosit pietrisul margaritar in lucrarea de foraje puturi realizata de amatori, nisipul fin nu este filtrat, nu se formeaza nici filtrul natural, iar apa pompata fie va avea nisi, fie va fi doar tulbure.