Echipamentele sub presiune fuctioneaza cu supape de siguranta

supape de siguranta

Supapele de siguranta sunt acele dispozitive prin care circuitul lichidelor sau gazului este deschis, facilitand astfel buna functionare a diverselor echipamente aflate sub presiune din diferite domenii de activitate.

Aceste supape de siguranta sunt create indeosebi pentru echipamentle activate sub presiune si pot fi descarcate in aer sau in retea, avand actiune directa, indirecta ori mixta.

Supape de siguranta cu actiune directa se gasesc in forma de supape cu arc, avand greutate axiala sau supape cu parghie, avand contragreutate.

Pentru actionarea unor supape de siguranta indirecte este nevoie de un impuls sau sunt pilotate, in timp ce tipul mixt de supape de siguranta, pot fi cu arc sau actionate de la distanta.

Supape de siguranta pentru diverse instalatii

Diverse instalatii in diferite domenii de activitate functioneaza cu ajutorul dispozitivelor precum supape de siguranta.

Echipamentele si utilajele sub presiune ce au nevoie de supape de siguranta pot fi intalnite spre exemplu in domenii precum: vinificatie, industria alimentara, farmaceutica ori chimica, dar si in echipamentele cu aer comprimat, sau cazane cu abur ori apa calda.

Totusi, utilitatea acestor supape de siguranta se simte si in cazul echipamentelor ce functioneaza la presiuni inalte cum sunt utilajele folosite pentru a trata apa, instalatiile destinate gazelor tehnice, ori multe alte tipuri de rezervoare fixe sau mobile.

Cum se utilizeaza aceste supape de siguranta

Pentru a stabili caracteristicile unor supape de siguranta, trebuie sa se tina cont de dimensiuni, de presiunea de declansare, de conexiuni, dar si de dispozitivele care le actioneaza si le controleaza.

Utiizarea acestor supape de siguranta se efectueaza conform instructiunilor proprii, cat si conform instalatiilor carora urmeaza a fi aplicate, pentru a facilita o protectie cat mai buna.

Montarea unor astfel de supape de siguranta se face in partea de sus, direct pe echipament si autorizatia de functionare poate fi eliberata abia dupa ce dispozitivele au fost verificate si, daca e cazul, reglate.

Verificare si disponibilitate pentru supape de siguranta

In ceea ce priveste verificarea de supape de siguranta, aceasta se efectueaza de catre persoane autorizate, cu experienta in domeniu. Se iau in calcul functiile de deschidere si inchidere si desi se respecta toate instructiunile supapelor si instalatiilor pe care urmeaza a fi aplicate, recomandabil este ca verificarile anuale sa nu lipseasca pentru o buna functionare a lucrurilor.

Daca verificarile periodice ale echipamentelor si ale supapelor de siguranta se fac asa cum trebuie, atunci aspectul exterior, revizia componentelor si etansietatea ventilelor si supapelor, plus presiunea hidraulica, vor fi luate in considerare si puse la punct, acolo unde este necesar.

Pentru disponibilitatea acestor supape de siguranta, se poate accesa site-ul www.chrisden.ro, unde se pot gasi si alte armaturi sanitare si industriale necesare transferului de lichide precum apa, petrol sau gaze.

Pe site-ul mentionat se pot gasi atat supape de siguranta din alama cat si din fonta, potrivite multor echipamente si instalatii din diverse domenii de activitate.

Supape de siguranta, de acum disponibile la Www.Chrisden.ro , dispozitive necesare pentru transferul lichidelor diverselor echipamente aflate sub presiune.