Dovexim – Gratare metalice pentru activitati variate!

Gratare-metalice-Costuri reduse, calitate superioara, precizie in constructii, rezistenta, durabilitate, iata doar o mica parte dintre avantajele pe care elementele din metal le au in comparatie cu lemnul, betonul si orice alt element constructiv folosit in zilele noastre. Aparuta in anul 1993 pe piata, firma Dovexim din Oradea s-a remarcat printr-o o gama larga si diversificata de confectii metalice oferite clientilor sai. Printre aceste confectii metalice se numara si asa-numitele gratare metalice, extrem de utile in aproape orice activitate. Gratarele metalice oferite de firma din vestul tarii sunt realizate sub mai multe forme, extrem de rezistente si usor de intretinut! Acestea sunt construite din materiale de calitate, agrementate, prin intermediul celor mai noi tehnologii, avand intrebuintari diverse in aproape orice tip de constructie.

Gratarele sunt corpuri plane cu capacitatea portanta, cu multe deschideri (ochiuri) dispuse in forme regulate. Ele sunt formate din bare portante (de sustinere) dispuse vertical si paralel care se intersecteaza cu barele neportante (de umplere, secundare, de distributie). Marginea exterioara a gratarelor este de regula inchisa numindu-se bordura sau rama gratarului. Dovexim va poate produce gratare metalice de diferite dimensiuni, in functie de preferintele si necesitatile dumneavoastra. Oferta firmei din Oradea cuprinde: gratare metalice care pot fi zincate termic sau electrolitic (tip SP sau P), electroforjate, presate sau natur (nezincate, negre).

Gratarele metalice sudate prin rezistenta SP sunt foarte convenabile a se utiliza pentru: platforme, podete si punti in centrale electrice si la toate constructiile din otel. Se caracterizeaza printr-o foarte buna capacitate portanta si rezistenta la torsiune. Prin urmare, gratarele metalice presate isi gasesc aplicatia intotdeauna acolo unde aspectul pardoselii are o mare importanta.

In ceea ce priveste gratarele electroforjate, acestea sunt fabricate din otel S 235 JR si sunt zincate prin imersie totala. Prin presiune mare barele cu sectiune patrata torate sunt apasate puternic, in cadrul unui singur ciclu operational, pe barele portante care nu sunt slitate. In tot acest ciclu un curent foarte mare trece prin bara neportanta torata si prin bara portanta iar intersectia lor se topeste local afundand bara torata in bara portanta, procesul numindu-se electroforjare. Prin sudarea efectiva a tuturor punctelor de intersectie ale barelor torate cu barele portante, rezulta o structura foarte stabila deja la nivelul fiecarui ochi iar la nivelul intregului gratar o structura rezistenta, plana si compacta cu o distributie optimala a sarcinilor. Rama de montaj se executa din platbanda de otel.

Nu in ultimul rand, la Dovexim gasiti o gama diversificata de gratare metalice presate. Acestea pot fi:

– recomandate pentru platforme, punti, acoperirea canalelor si ca element de fatada ale cladirilor. La gratarele metalice de aceeasi dimensiune, barele portante si de distantare sunt continuu alaturate unele de altele. Prin urmare gratarele metalice presate isi gasesc aplicatia intotdeauna acolo unde aspectul pardoselii are o mare importanta.

– utile in locurile unde se deplaseaza autovehiculele cu greutate mare.

– convenabile pentru utilizarea in spatiile accesibile publicului. Important este ca gratarul metalic sa fie orientat in directia mersului pe jos.

Asadar, pasarele, trepte, scari, diverse platforme de lucru, scene, tavane false, pereti deschisi pentru vant sau garduri sunt doar cateva din nenumaratele si aproape nelimitatele domenii de aplicatie ale gratarelor metalice pe care Dovexim vi le pune la dispozitie. Aspectul lor transparent confera constructiilor un profil inconfundabil si usor dar in acelasi timp si rezistent.

In paralel cu gratarele metalice, firma din Oradea realizeaza o gama diversa de confectii metalice pentru clientii sai, printre care: plase cu ochiuri din sarma, carucioare pentru panificatie, rafturi metalice, garduri si ferme metalice.

Date de contact:

Str. Calea Clujului 202/A- Oradea

E-mail:  dovexim@gmail.com

Tel./fax: 0259-417034 si 0722-365102

Articol oferit de zoom-biz.ro.