Dorexim si arta goblenurilor

Goblenul…o arta?

Istoria goblenului pare sa isi aiba izvoarele in atelierele maestrilor flamanzi undeva la inceputul secolului al XVII-lea. Denumirea ar veni de la un centru renumit de arta decorativa din Paris, iar cei care a pus bazele acestuia fiind nimeni altii decat Jean si Philibert Gobelin.

Denumirea de manufactura regala s-a produs la propunerea ministrului de la acea vreme, mai exact a ministrului Colbert, iar cel care s-a si ocupat de aplicabilitatea acestuia in cadrul curtii a fost Charles Le Brun care a reusit sa autorizeze numeroase proiecte ce au avut un impact deosebit la acea vreme.

Watteau, Monet, François Boucher, sunt doar cateva nume de artisti ce au stat la baza modelelor cartoane-proiect. Motivele pe care tapiseriile Gobelnis le utilizau cu maiestrie erau istorice, mitologice, peisaje care deveneau foarte repede adevarate opere de arta. Rubens, Goya, Guido Reni sunt doar cateva dintre cele mai importante nume ce si-au adus contributia la rafinamentul si calitatea atelierelor ce au capatat numele de Manufactura Nationala Gobelins.

Daca inainte confectionarea goblenurilor se reducea la lucrul cu acul, in acest moment acestea se realizeaza cu alte materiale in unele, ilustrandu-se diverse teme, scene, obiceiuri, motive, etc.

A oferi unei persoane ceva realizat manual intotdeana va fi apreciat ca un gest de bun gust. Daca acest lucru este si intentia ta, te invitam sa calci pragul magazinului online GoblenArt, care te va fascina cu multitudinea de produse existente, realizand o adevarata incursiune in arta lucrului cu mana.

Fata de masaGoblenul s-a transformat intr-un alt mod de a-ti petrece timpul liber in mod util, punandu-ti la incercare rabdarea dar si dezvoltandu-ti in acelasi timp simtul practic, ce se va transforma intr-o adevarata pasiune ce iti va umple sufletul de bucurie. Fiecare goblen are povestea lui, ce te poarta in timp, dar care iti va insufla dependenta de frumos.

Categoriile de kit-uri pe care GoblenArt ti le pune la dispozitie sunt: ornamente, covorase, felicitari, alte obiecte (saculeti plante aromate, miniaturi, banda clopotei).

Cei de la GoblenArt au o recuzita foarte bogata ce ilustreaza diverse modele precum flori, plante, fructe, stergare nationale, etc. Ca si exemplu in acest sens putem da kit-ul ce ilustreaza o orhidee ce contine: panza de in cu fond imprimat din 12 fire/cm, fire mouline, o diagrama, o poza ca si model, ac si instructiunile de rigoare. Acest kit se realizeaza in cruciulita peste 2 fire de panza, dimensiuni 50×60 cm, producator Lanarte.

Exemplu de alt model: Camasa nationala cu motive geometrice – kitul va contine: panza bumbac 100%, cu 11 fire pe cm., fir Mouline special DMC, o diagrama, ac si coperta color pentru a realiza acest model cu succes. Ca si mod de lucru se prefera cel in cruciulita, dimensiunea – se realizeaza la cerere, producator GoblenArt, fiind incadrat ca si motiv in cel de „Ocazii speciale”.

Se poate remarca faptul ca motivul goblenului este cel care determina si modul de lucru: in cruciulita, jumatate de cruciulita, in punct de goblen. In cadrul site-ul le poti gasi grupate in functie de colectie: Sepia, Marjolein Bastin, Negru/Alb, etc.

Kiturile aferente fetelor de masa au ca si motive urmatoarele: flori, sarbatori, anotimpuri, natura chiar si mancare si bauturi, etc. Ca si modalitate de lucru acestea se realizeaza in broderie artistica sau in cruciulita. Ca producatori acestea apartin Vervaco, Rico Design, DMC, Permin. In acest sens vom exemplifica cateva kit-uri.

Kit fata de masa Sfarsit de vara – panza unifil din bumbac si in dar si fire speciale mouline DMC, un ac special, instructiunile de lucru necesare si o imagine color, dimensiuni 90×90 cm.

Kit- A venit toamna conține: panza unifil din polyester sau in, imprimata; fire speciale mouline DMC, ac special, instrucţiuni de lucru si o imagine color.

Tu ce model ai vrea sa incerci?

Proprietar: Dorexim

Tara: Romania

Judet: Suceava

Localitate: Radauti

Adresa: Str. Calea Bucovinei 93

Telefon: 0749 178 000

In momentul in care vei contacta compania, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

Poti citi alte articole facand click aici.