Despre vopsea PVC pentru barci si ambarcatiuni

vopsea PVC

Nautica Shop este locul unde toti impatimitii marii si a ambarcatiunilor isi pot gasi toate cele necesare pentru intretinerea vaselor lor. Din gama noastra de astfel de produse si solutii, in cadrul acestui articol vom discuta despre vopsea PVC, o solutie de acoperire extrem de eficienta si fiabila pentru orice tip de suprafata din masa plastica sau PVC. Pe siteul nostru, www.nautica-shop.ro veti putea gasi o astfel de vopsea in 6 variante cromatice (alb, gri, negru, albastru,rosu si portocaliu) astfel incat sa reusiti sa potriviti nuantele in functie de necesitati. Vom discuta in acest articol, asa cum am spus despre vopsea PVC din punctul de vedere al utilizarilor pentru aceasta si mai ales, ce trebuie sa stiti inainte de a lucra cu un astfel de produs. Vom parcurge in acest sens atat informatii practice, cat si de siguranta in folosirea vopselei.

Unde puteti folosi vopsea PVC

Vopseaua pentru suprafete din PVC este extrem de utila pentru orice posesor de ambarcatiuni ce au elemente din fibra de sticla in suspensie PVC si nu numai. Acest produs este caracterizat de o foarte buna prindere la suprafata, iar datorita compozitiei sale (acrili polimerici de vinil, pigmenti, suspensie acetata, etc.) ofera o rezistenta excelenta importriva actiunilor corozive rezultate in contactul cu apa sarata sau cu PH variabil. Puteti folosi vopsea PVC atat pentru reconditionarea carenei, cat si pentru elemente din interiorul vasului.

Ce trebuie sa stiti despre aceasta vopsea PVC este faptul ca in functie de necesitati, ea poate fi aplicata fie intr-un singur strat (acoperiri simple si retusuri) sau in doua straturi pentru rectificarea carenei sau acolo unde exista un grad de uzura mecanica mai mare. Pentru a aplica in mai multe straturi, continutul flaconului de 500ml trebuie diluat folosind diluantul 2661, diluant acrilic pentru vopsea si lac pentru a obtine consistenta necesara. Despre proportiile de diluare puteti afla toate detaliile citind ghidul de utilizare al produsului.

Instructiuni de siguranta pentru folosirea vopselei PVC

Si pentru ca tot ne-am referit la utilizare, iata cateva aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti despre modul de lucru cu aceasta vopsea PVC. In primul rand, desi acest lucru este mentionat atat in ghid cat si pe eticheta produsului, nu lasati flaconul la indemana copiilor. Acest produs reprezinta un risc toxic grav daca este incurgitat sau daca intra in contact cu ochii!

In momentul folosirii acestui produs trebuie sa luati o serie minima de masuri de protectie cum ar fi purtarea unor manusi de protectie (rezistente la actiunea diluantului acrilic din compozitie) dar si purtarea unor ochelari de protectie sau evitati sa priviti de sus direct pe axa portiunii in care aplicati vopseaua pentru a evita contactul ochilor direct cu vaporii acrilici.

In cazul in care acest lucru s-a intamplat, clatiti din ambundenta cu apa rece folosind un prosop curat (nu cu mainile, maneca etc.) si prezentati-va de urgenta la un medic oltalmolog, sau cel putin la cel de familie.

Noi va asteptam cu mare drag, oferindu-va toate produsele de care dumneavoastra si ambarcatiunea pe care o aveti are nevoie. Tot ce trebuie sa faceti este doar sa intrati pe siteul nostru. Va asteptam!