Despre steaguri nationale personalizate si unpic de istorie

steaguri nationale personalizate

Sentimentul national ar trebui sa existe la fiecare dintre noi, iar daca multi aleg sa vada partea mai urata a acestei tari, exista totusi romani care nu uita de tara lor indiferent de unde ar fi. Pentru acestia, firma Ecusonul din Constanta, poarta cel mai mare respect. Iar pentru ca printre produsele oferite de catre noi se afla si gama de steaguri nationale personalizate dorim ca in acest articol sa discutam despre simbolul unei tari sau al unei regiuni, mai exact despre steag. Un simbol care dateaza inca din zorii civilizatiilor care si-a pastrat semnificatiile in pofida trecerii timpului.

De la blazoane la steaguri nationale personalizate

Steagul sau stingdardul este folosit inca din cele mai vechi timpuri ca simbol in lupta sau in intalnirile diplomatice si nu numai, de identificare a unei regiuni, formatiuni teritoriale sau geopolitice, iar prin aceste steaguri nationale personalizate cu diferite elemente-simbol pentru reprezentantii respectivei regiuni, se indica apartenenta celor uniti sub acelasi steag.

In cursul istoriei, steagul a fost motiv de incurajare, de vrajba si mai ales, de mandrie pentru natiuni si nu numai. In prezent, despre idea de steaguri nationale personalizate cu diferite blazoane se cunosc destul de putine informatii, insa dorim ca in acest articol sa aruncam o lumina asupra ideii de blazon si care era si este importanta acestuia.

In primul rand, un blazon, comform DEX-ului este “un ansamblu de semne conventionale care constituie emblema unui stat, provincii, oras, a unei familii, bresle, etc.” Acest cuvand isi are originea din cuvantu francez “Blason” care s-ar traduce prin simbol codificat prezent pe hainele de lupta. Ei bine, acesta este elementul principal al unor steaguri nationale personalizate si contine o serie de simboluri care, daca sunt interpretate cu atentie, pot deistanui intreaga poveste a celor care actioneaza sub acel steag.

Peste 3 decenii de istorie a firmei noastre

Revenind la steaguri nationale personalizate, statul Roman a avut o serie de steaguri in ultimele 7 decenii, incepand cu steagul ce purta prima stema a regimului comunist din perioada Ianuarie – Martie 1948 care prezenta un utilajagricol si insemnele “RPR” Republica Populista Romana, urmand ca din Martie 1948 pana in 1965 inscriptia “RPR” sa ramana pe stema care a suportat minore schimbari dupa Martie 1948.

Acesta este si motivul pentru care majoritatea tipurilor de steaguri nationale personalizate cu vechea stema a comunismului sa fie decupate in mijloc in timpul Revolutiei si in primii ani de dupa, tocmai pentru a arata ruptura fata de regimul Comunist.

Ei bine, iata-ne ajunsi si in prezent, la mai bine de 30 de ani de la existenta firmei noastre, Ecusonul, care ofera inca de acum 30 de ani nu numai steaguri nationale personalizate, ci si fanioane, pavilioane navale, bannere, si multe alte tipuri de produse textile personalizabile. Va asteptam cu o experienta vasta, dar si cu o echipa tanara dinamica care poate oferi un real suport pentru realizarea elementelor de grafica, dar si implementarea acesteia pe suportul ales catre client.

Va asteptam pe siteul nostru www.ecusonul.ro cu cele mai bune servicii si produse la preturi perfecte pentru oricine.