Despre sisteme si control cazan

sisteme si control cazan

Asa cum orice inginer de proces tehnic in cadrul industriei alimentare stie, orice facilitate de productie alimentara are nevoie de unitati de stocare si procesare a compusilor alimentari pentru a obtine preparatul corect. La Facility Distrib stim acest lucru, si tocmai din acest motiv va oferim sisteme si control cazan care vin sa extinda functionalitatea si calitatea procesului tehnologic alimentar. In cadrul acestui articol vom descrie unpic varietatea acestor echipamente si sisteme, iar spre final vom vedea cum poate fi imbunatati procesul de depozitare a alimentelor si a ingredientelor pe durate medii de timp.

Tipuri de sisteme si control cazan uzuale

Cazanele sau recipientele sunt vase proiectate fie pentru stocarea in conditii special-controlate, fie prelucrarea alimentelor si a produselor alimentare (fie ele lichide sau solide). Acestea sunt de mai multe tipuri, iar in functie de necesitate, sunt echipate cu o serie variata de sisteme si control cazan prin care se pot monitoriza sau regla anumite aspecte ale proceselor.

Ca si echipamente de control putem enumera echipamentele de monitorizare a presiunii, temperaturii, dar si a altor proprietati ale alimentelor stocate. Sistemul de monitorizare a presiunii poate fi de doua tipuri, fie analogic sau mecanic, si digital. Daca la cele analogice presiunea este preluata de catre o membrana ce actioneaza asupra unui indicator, la cele digitale lucrurile sunt unpic diferite.

La gama de sisteme si control cazan digitale putem vorbi despre o serie de avantaje cum ar fi precizia de citire dar si de control. Manometrele si termometrele digitale ofera informatii precise in timp real ajutand astfel la obtinerea unui proces tehnologic de preparare sau depozitare a alimentelor mult mai precis. Acest lucru este esential in prepararea unor produse alimentare cum ar fi bauturile rafinate, alcoolice, vinuri, dar si pentru pregatirea si depozitarea laptelui sau a berii. De precizia exacta a informatiilor date de astfel de sisteme si control cazan depinde in totalitate atat calitatea cat si caracteristicile produsului.

Sisteme si control cazan speciale si de masurare

Pe langa aceste doua tipuri de sisteme si control cazan mai exista si unitati de control si sondare a diferitelor caracteristici cum ar fi sistemele si senzorii chimici care pot indica pH-ul produsului, sau prezenta diferitilor compusi, de asemenea, senzorii optici pot masura consistenta si cantitatea de impuritati precum si alte informatii ce pot fi aflate prin intermediul optometriei.

Pentru a asigura conditiile necesare de depozitare a alimentelor sau a produselor alimentare veti avea nevoie de containere speciale care pot asigura conditiile de temperatura, umiditate dar si de presiune pentru a facilita procesele necesare pentru a permite produsului alimentar sa se pastreze pe durate de timp medii.

Facility Distrib va ofera toata gama de echipamente si utilaje necesare in industria producatoare alimentara atat pentru procesorii de lapte, producatorii de vin dar si de racoritoare si nu numai. Va asteptam de asemenea cu toata gama de sisteme si control cazan dar si alte tipuri de accesorii si consumabile cu ajutorul carora veti putea asigura o buna functionare a facilitatii dumneavoastra de productie. Siteul www.facilitydistrib.ro va sta la dispozitie.