Despre panouri antiorbiresi siguranta in trafic

Balize-antiorbire-yTQTEDupa cum orice sofer stie, nimic nu poate fi mai neplacut decat sa iti intre lumina de la masina de sensul opus in ochi. Acest lucru poate cauza incidente foarte periculoase din cauza efectului de orbire temporara. Niba Logistic vine sa elimine acest risc prin oferta sa de panouri antiorbire care au rolul de a bloca lumina farurilor de la masinile care circula pe sensul opus de deplasare. Acestea sunt realizate din material plastic rezistent, si pot fi echipate cu diferite tipuri de prindere, in functie de cerintele proiectului. Importanta acestor panouri antiorbire este una foarte mare deoarece acestea maresc gradul de siguranta pe sosele, strazi dar si autostrazi. Si pentru ca tot vorbim despre siguranta pe drumuri, dorim ca in acest articol sa deviem unpic subiectul si sa detaliem cateva masuri foarte importante pe care orice sofer trebuie sa le cunoasca.

Reguli privind semnalizarea atunci cand trageti pe dreapta

Avand in vedere ca Niba Logistic produce elemente de siguranta cum ar fi aceste panouri antiorbire dar si produse pentru marcarea santierelor si alte articole necesare pentru marcajul si semnalizarea zonelor de lucru pe strazi si nu numai, dorim sa ne aplecam atentia asupra incidentelor cauzate de nerespectarea normelor de semnalare si marcaj ale portiunilor periculoase sau a celor care sunt opriti pe drum.

Cele mai multe incidente apar de la lipsa de atentie a soferilor sau din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum. Cea mai periculoasa este ceata dar si periaoda ninsorilor foarte ambundente. In cazul in care autoturismul dumneavoastra prezinta o defectiune e va forteaza sa trageti pe dreapta luati toate masurile necesare pentru a va semnala prezenta. Pentru asta, Niba Logistic produce pe langa panouri antiorbire si elemente reflectorizante de semnalizare (triunghiuri, conuri de marcaj, etc.). Asadar, puteti achizitiona cel putin un triunghi reflectorizant care trebuie pozitionat in spatele masinii la o distanta de minim 30 de metri, asa cum prevede legea. De asemenea, atunci cand lucrati la masina trebuie sa purtati vesta reflectorizanta, de asemenea, puteti marca in mod suplimentar zona in care v-ati oprit folosind si conuri reflectorizante.

Elemente de siguranta, panouri antiorbire si responsabilitatea in trafic

Pe langa conditiile meteorologice proaste mai exista si alti factori ce pot duce la provocarea accidentelor. Comform mai multor studii europene privind siguranta drumurilor s-a constatat ca soselele unde lipsesc aceste panouri antiorbire sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Soferii care nu respecta protocolul de a comuta de pe faza lunga pe cea scurta atunci cand trec pe langa o alta masina ce se deplaseaza pe sens opus, risca sa induca colegilor de drum o orbire periodica, fapt ce poate duce in mod direct la un accident.

Niba Logistic doreste ca prin intermediul produselor sale sa ofere mai multa siguranta tuturor soferilor si a participantilor la trafic, insa aceasta nu se poate obtine doar prin montarea unor panouri antiorbire, ci numai prin marirea responsabilitatii si prin respectul fata de ceilalti participanti la trafic. Va asteptam pe siteurile noastre, www.nibatrafic.com sau www.nibalogistic.com pentru a afla mai multe.