Despre necesitatea unui echipament lucru la inaltime

echipament lucru la inaltimeCine are frica de inaltime? Aceasta este prima intrebare a unui angajator care planuieste sa isi gaseasca un angajat intr-un domeniu ce implica lucrul la inaltime. Ei bine, pe cat de periculos pare la prima senzatie, in cazul in care beneficiati de un echipament lucru la inaltime lucrurile devin mult mai simple si usoare. Facility Distrib vine sa contribuie la siguranta dumneavoastra prin oferta sa de echipamente si accesorii pentru protectia muncii, printre care putem enumera atat echipamentele pentru protectia capului, a ochilor, mainilor, picioarelor si a corpului. De asemenea, pe langa acestea, oferim si elemente de protectia a persoanelor care isi desfasoara activitatea la inaltime. In cadrul acestui articol vom discuta despre elementele

unui echipament lucru la inaltime dar si despre acordarea primului ajutor in cazul unui accident nedorit.

Componenta unui echipame

nt lucru la inaltime

Incepand cu elementele de ancorare, corzi, prinderi, chingi, pana la ham, manu

si, casti pentru protectia capului, toate acestea sunt parti componente ale unui echipament lucru la inaltime. Acestea sunt esentiale pentru a asigura gradul de protectie necesara pentru lucrul la inaltime. Cele mai importante sunt totusi corzile si sistemele de ancorare, deoarece acestea trebuie sa asigure o buna siguranta pentru cel care isi desfasoara activitatea. Asadar, inainte de orice activitate la inaltime, angajatul are obligatia de a-si verifica in detaliu intregul echipament lucru la inaltime, incepand cu franghiile si cordelinele folosite, dar si chigile si elementele de ancorare. Toate acestea treubuie sa fie intr-o stare cat mai buna. In cazul in care se constata o avarie sau faptul ca echipamentul nu corespunde normelor de protectie, angajatul are libertatea de a refuza lucrul la inaltime pana la remedierea situatiei.

Primul ajutor in cazul unei caderi in gol

In cazul in care are loc un eveniment nedorit,  in functie de inaltimea de la care a avut loc caderea, putem vorbi de sanse reale de supravietuire si sanse destul de limitate. Indiferent de situatie, prin purtarea unui echipament de protectia capului pot spori cu pana la 80% sansele de supravietuire in cazul unui accident de o astfel de natura. Asadar, indiferent de situatie, purtati un echipament lucru la inaltime!

In cazul unei caderi in gol, victima va prezenta multe leziuni interne la nivelul organelor dar si a structurii osoase. Din acest motiv recomandam ca aceasta sa nu fie miscata brusc. Pot exista fracturi puternice ale membrelor dar, mai ales, exista riscul de prezenta a fracturilor la nivelul coloanei vertebrale. Asadar, incercati sa inlaturati cu mare grija intregul echipament lucru la inaltime daca se poate, in caz contrar, indepartati doar elementele ce pot ingreuna respiratia victimei. Anuntati de urgenta un cadru medical sau apelati numarul unic de urgenta 112. In cazul fracturilor mai usoare, puteti folosi atele si elemente de fixare a fracturii. Indiferent de situatie, va recomandam sa apelati la ajutor medical specializat. Trebuie sa stiti ca in aceste situatii, fiecare secunda conteaza, actionati in cel mai scurt timp!

Facility Distrib va asteapta cu toate elementele necesare pentru un echipament lucru la inaltime complet, dar si cu multe alte articole si produse. Va invitam pe siteul www.facilitydistrib.ro