Despre lentile de contact!

lentile contactLentilele de contact sunt utilizate atat pentru cei care doresc sa isi corecteze vederea, cat si pentru cei care doresc sa isi schimbe culoarea ochilor. Prin intermediul acestor lentile de contact vei putea sa iti corectezi vederea fara a fi incomodat de utilizarea unei perechi de ochelari. In acest fel, vei putea purta ochelari de soare sau machiajul tau preferat va iesi in evidenta concomitent cu o vedere clara si perfecta. Aceste lentile de contact sunt simplu de utilizat, confortabile si reprezinta o altenativa excelenta la purtarea unor ochelari.

Datorita evolutiei acestora, ele confera hidratarea necesara globului ocular, sunt subtiri si flexibile. Lentilele sunt de mai multe feluri si pot fi de unica folosinta, saptamanale sau lunare. Acestea pot fi doar cosmetice care accentueaza sau schimba culoarea irisului, cat si medicale colorate care modifica culoarea irisului si corecteaza vederea in acelasi timp. Pentru a avea rezultatele dorite este necesar ca lentilele de contact sa fie ingrijite si respectate indicatiile de intretinere primite de la medicul oftalmolog. Nerespectarea indicatiilor si contraindicatiilor medicului specialist poate determina aparitia unor infectii.

Avantajele si dezavantajele lentilelor de contact!

Avantajul acestor lentile este ca ofera utilizatorului o libertate mai mare de miscare, cat si posibilitatea de a avea un aspect asa cum iti doresti. Lentilele de contact potrivite se aleg sub indrumarea unui medic oftalmolog specialist care va efectua mai multe examinari pentru a stabili daca lentilele de contact nu sunt cumva contraindicate. Nu se recomanda aceste lentile de contact persoanelor alergice sau in cazul infectiilor la nivelul ochiului, precum si pentru acele persoane care petrec mult timp in nisip, praf si vapori. Printre avantajele lentilelor de contact se numara cel estetic, pot fi purtati ochelari de soare si machiajul va fi mai bine pus in evidenta. Lentilele de contact reprezinta o alternativa excelenta pentru cei care au dioprii mari, asigurand o vedere buna si un camp vizual adecvat. In plus, lentilele de contact nu se aburesc la schimbarile de temperatura.

Dezavantajele apar numai in situatia in care utilizatorul nu respecta regulile de igiena si de utilizare a acestor lentile de contact, pecum si indicatiile sau contraindicatiile medicului specialist. Fiecare pacient va fi instruit cu privire la modul de utilizare al acestor lentile pentru a nu intampina probleme. Purtatorul de lentile de contact trebuie sa se fereasca de mediile cu nisip, praf sau fum. In cazul lentilelor de contact medicale, medicul oftalmolog va stabili tipul si dioptria de lentila adecvata pentru fiecare persoana in parte.

Igiena pentru lentilele de contact!

Igiena este importanta pentru folosirea acestor lentile o perioada cat mai indelungata, cat si pentru mentinerea lor. Mainile trebuie sa fie riguros spalate inaintea utilizarii lentilelor, iar ochiul curatat cu maxima atentie. Pastrarea lentilelor se va face in recipiente specifice, iar spalarea acestora se va realiza numai cu solutiile speciale de intretinere. Se recomanda aplicarea machiajului dupa aplicarea lentilelor pentru a nu ajunge pe ochi reziduuri din machiaj. Pentru o utilizare adecvata si mai multe informatii este important a se prezenta periodic la consultul oftalmologic.

Afla mai multe despre lentile de contact pe lentilecontact.org