Despre infectiile auriculare si utilizarea de produse antiinflamatoare

aplazyl-hund-katze-600-tabl-600-tabletten_de-detail-1_500x500-228x228Orice pisica sau caine de casa sau de curte au aceasta problema, insa nu va faceti probleme, La Farmacia Veterinara din Bucuresti,Aleea Campul Mosilor nr 5,Halele Centrale Obor,parter exista solutia pentru tratament. Vorbim inflamatiile ce apar fie in zona urechilor, a ochilor sau in alte zone predispuse. Pentru tratamentul acestora, farmacia noastra va ofera o gama extinsa de produse antiinflamatoare ce acopera atat afectiuni simple, ce pot fi tratate printr-o dezinfectie locala, dar medicamente pentru tratament regulat si de preventie. In acest articol vom trata un tip de inflamatie destul de raspandita la caini, mai exact infectia si inflamatia auriculara.

In primul rand, exista mai multe tipuri de infectii auriculare, insa majoritatea cazurilor sunt de tipul otitei, sa zicem astfel. Aceasta tratandu-se cu anumite produse antiinflamatoare si de cele mai multe ori este indicat sa va adresati medicului veterinar. Mai trebuie sa cunoasteti faptul ca acest gen de afectiune este intalnita la aproximativ 20 % din totalul cainilor de casa si are ca semne scarpinatul cainelui in zona urechilor, prezenta unor scurgeri de lichid din urechi, inflamarea si inrosirea urechiuselor, tine capul aplecat intr-o parte sau il scutura frecvent, irascibilitate i o sensibilitate puternica in zona infectata.

Folositi produse antiinflamatoare numai la indicatiile medicilor veterinari

Asadar, daca observati aceste semne, discutati cu medicul veterinar pentru a alege gama de produse antiinflamatoare corecta pentru iubitul dumneavoastra animal de companie. Ca si cauze, acestea sunt multiple si pot fi de la rani auto-provocate prin scarpinare excesiva, bacterii si corpuri straine sau chiar pe cale ereditara.

Pentru tratarea acestei afectiuni sunt folosite produse antiinflamatoare in functie de ceea ce a cauzat infectia. Daca vorbim de o inflamare datorata unei rani auto-provocate, atunci sunt folosite antibiotice si tratamente locale. De asemenea, aceste produse antiinflamatoare sunt folosite in cazul infectiilor produse de bacterii sau antifugi. In cazul in care vorbim de o afectiune sistematica ce duce la aparitia acestei infectii auriculare, tratamentul include o terapie complexa ce cuprinde atat produse antiinflamatoare cat si regulatoare hormonale sau produse de imunoterapie. Acest gen de terapii se aplica doar la indicatiile medicului veterinar, incalcarea acestora poate duce la situatii nedorite.

Asigurati cainelui o igiena temeinica in zona urechilor

In cazul infectiilor auriculare, pe langa administrarea de produse antiinflamatoare trebuie sa fiti foarte atent si la toaletarea urechiuselor. Pentru asta puteti folosi o solutie acidica, dara aceasta nu trebuie sa intepe, si cateva betigase de ureche. Betigasul nu trebuie infipt in canalul auditiv deoarece aceasta procedura nu va face nimic altceva decat sa impinga reziduurile acumulate in interior, ducand la opturarea canalului. Daca observat un discomfort al cainelui, incercati sa-l consolati cu un premiu sau cu activitati de joaca. Sunt situatii in care aceasta toaletare nu poate fi facuta decat sub anestezie.

Pentru a evita riscul aparitiei de infectii auriculare, igiena este cea mai buna solutie. Verificati periodic zona urechilor, prezenta unei cantitati mici de ceara este fireasca, asa ca nu va faceti grijji. Ca si concluzie, igiena este cea mai buna metoda de a evita aceste infectii.

Pe siteul www.veterinara.ro veti gasi atat produse antiinflamatoare cat si alte produse destinate micilor si iubitelor necuvantatoare. Va asteptam!