Despre ciocane rotopercutoare

ciocane-gattopardo

Sunt renumite pentru zgomotul extrem de usor de recunoscut, iar daca multi au cosmaruri legate de acest zgomot, putem spune ca fara acestea, amenajarea unui apartament sau aplicarea termoizolatiilor exterioare cu polistiren ar fi mult mai greu de efectuat. Vorbim despre celebrele ciocane rotopercutoare, fara de care domeniul constructiilor nu ar fi existat in modul in care il cunoastem azi. Suntem Gattopardo Company iar domeniul nostru de activitate vizeaza comercializarea dar si productia de scule si unelte pentru constructii si nu numai. Aceste scule extrem de versatile sunt folosite pentru operatiuni de demolare, gaurire si spargere a diferitelor tipuri de structuri din beton sau caramida, dar si pentru spargerea asfaltului sau pentru creerea de santuri. Aceste echipamente, odata ajunse in maini pricepute pot fi de un real ajutor in orice lucrare de amenajari si nu numai, insa, inainte de a vorbi despre performante si caracteristici tehnice, aceste ciocane rotopercutoare trebuiesc folosite cu cap si o deosebita atentie.

Folositi ciocane rotopercutoare cu grija si atentie

Acest gen de scule nu reprezinta un risc major in folosire, insa chiar si asa, un minim de echipament de protectie este indicat. Asadar, purtarea unor manusi de protectie si a unor ochelari pentru protejarea ochilor sunt indicate. Folosirea unor ciocane rotopercutoare nu necesita dealtfel nici cunoasterea unor tehnici aparte sau a unor detalii tehnice extrem de avansate, insa trebuiesc folosite cu grija, mai ales cand sunt folosite la gurirea peretilor sau deramarea acestora. Cele mai frecvente probleme sunt cauzate de lipsa de atentie, multi utilizatori reusind sa atinga cu varful unor ciocane rotopercutoare cabluri de curent sau a grinzilor.

Pentru a evita astfel de situatii este cel mai bine sa consultati structura imobilului pentru a vedea pozitionarea firelor de curent (intrerupatoare, prize sau circuitul de alimentare pentru lustra, aplica, etc.) De asemenea, prezenta armaturii poate duce la deteriorarea echipamentului.

Trebuie sa spunem ca aceste ciocane rotopercutoare sunt foarte puternice, acest lucru datorandu-se sistemului care sta la baza acestora. Capul unui ciocan rotopercutor nu se roteste (desi numele ar indica acest lucru), ideea de rotopercutie descrie modul in care sunt generate impulsurile de forta. Mai exact, in interiorul unor ciocane rotopercutoare gasim un motor electric ce are montat pe axul sau o piesa ce imprima lovituri repetate asupra capului uneltei prin invartirea sa. Pe langa aceasta, motorul mai este echipat si cu un buton de actionare ce ofera si posibilitatea controlului intensitatii fortei si vitezei de percutie, precum si alte controale, in functie de model.

Ciocane rotopercutoare performante pentru lucrari ample

Gradul de performanta al acestor ciocane rotopercutoare poate fi masurat in eficienta cu care aceste unelte pot sparge betonul. Prin intermediul siteului nostru www.gattopardo.ro veti putea alege dintr-o gama large de ciocane rotopercutoare cat si alte unelte electrice de gaurit, slefuit si multe altele. De asemenea, cum nici o lucrare nu este posibila fara niste masuratori, la noi gasiti si echipamente profesionale de masura a distantei, grosimii sau a unghiurilor. Ii asteptam pe toti mesterii constructori si nu numai sa isi procure cele mai bune scule si unelte de la noi.