Despre cantare industriale si principiul de functionare

cantare industriale

Greutatea, din punct de vedere al fizicii este rezultatul actiunii atractiei gravitationale pe care Terra o exercita asupra obiectelor si a corpurilor. Pentru a o masura veti avea nevoie de un cantar, un instrument care compara aceasta actiune cu un etalon precis, stabilit si respectat la scara mondiala. Cam asa ar suna intr-un mod generalist definitia greutatii si a cantarului, insa, noi nu vom discuta in mod direct si stiintific despre acest subiect, vom aborda o latura mai putin cunoscuta, mai exact vom analiza rolul unor cantare industriale si vom vedea cum acestea pot stabili cu precizie greutatea unor corpuri si ansamble care pot ajunge si la zeci de tone greutate. Suntem Data Speed, furnizorul principal de solutii de cantarire si solutii fiscale pentru orice tip de firma si industrie. Va oferim de la cantare medicale, platforme de cantarire, balante de precizie pana la cantare industriale si accesorii pentru acestea.

Modul de stabilire a greutatii la majoritatea tipurilor de cantare industriale

In cadrul acestui articol vom vedea concret cum modificarea unor proprietati electrice si electronice poate duce la indicarea greutatii, si mai ales, de ce la cantarele industriale nu exista arcuri si alte mecanisme mecanice de indicare a greutatii. Insa, inainte de toate, trebuie sa spunem faptul ca exista foarte multe tipuri de cantare industriale, incepand de la cele pentru paleti, platforme de cantarire si nu numai. Toate acestea aplica in general acelasi gen de tehnologie pentru a stabili greutatea.

Daca la cantarele clasice avem in general un mecanism bazat pe o rezistenta variabila, ei bine, atunci cand ai de cantarit un ansamblu de 46 de tone, tehnologiile regasite in cantarele clasice nu pot face fata. Astfel pentru a masura greutati foarte mari sunt folosite sisteme bazate pe rezistenta piezo-electrica. Mai exact, inima acestor cantare industriale este realizata dintr-unul sau mai multe (4, 5, 8 sau 10) cristale piezo-electrice. Acestea sunt componente ce isi modifica proprietatile electrice si electronice in conditii de presiune.

Cantare industriale performante si usor de folosit

Astfel, cu ajutorul unui set de astfel de componente, cantarele industriale pot stabili cu precizie greutatea. Insa, pentru a face asta, orice tip de cantare industriale trebuie sa respecte un anumit etalon, mai exact, cantarul este dotat cu un microchip care preia informatia de la senzorii de presiune si o transforma astfel incat dumneavoastra sa puteti afla greutatea in Kilograme, tone sau alte unitati de masura.

Aceste echipamente de masura pot fi dotate cu diferite sisteme de control care permit utilizarea acestora in conditii optime de siguranta si comfort. Printre aceste solutii putem enumera telecomanda wireless sau panou de control detasabil prin intermediul caruia se poate seta echipamentul si analiza informatiile.

Data Speed prin intermediul siteului www.dataspeed.ro vine sa va ofere solutii complete pentru toti clientii sai si nu numai. Va oferim, dupa cum spuneam si la inceputul acestui articol, o paleta larga de cantare industriale dar si accesorii si produse auxiliare. Va asteptam pe siteul nostru cu produse, servicii si oferte de cea mai buna calitate, nu ratati aceasta ocazie!