Despre bavete stomatologice dar si alte consumabile stomatologice

matodrape_sliniaki_stomatologiczne-630x552Care este spaima oricarui copil ? Dentistul ar spune majoritatea dintre cei mici, aceasta spaima este data de diferiti factori, dar cel mai mult de teama de aparatura care se gaseste intr-un cabinet stomatologic. Ei bine, cei mici vor scapa cu timpul de aceasta frica, insa mai exista si partea opusa, teama oricarui medic stomatolog este aceea de a nu ramane fara consumabile in cabinetul sau, dar tocmai din acest motiv existam noi, pentru a oferi tuturor cabinetelor stomatologice consumabile, cum ar fi bavete stomatologice si  rulouri dentare.

Generalitati despre bavete stomatologice

Daca termenul de bavete stomatologice este oarecum cunoscut, nu este o intamplare, acestea sunt similare cu baveta pentru bebelusi si in mare, cam are acelasi rol, mai exact evita murdarirea pacientului in cursul interventiei stomatologice. Aceasta este creata dintr-un material fin, usor care este un amestec dintre polietilena si hartie absorbanta. Astfel, hartia are rolul de amentine lichidul si a preveni curgerea lui, in timp ce stratul de polietilena are rol impermeabil. Astfel, stropii de apa sau de saliva nu pot ajunge pe hainele pacientului. Despre acest articol, prea multe detalii nu avem ce oferi, asa ca ne vom apleca unpic atentia asupra modului in care si alte consumabile ar trebui schimbate intr-un cabinet stomatologic.

Schimbarea altor consumabile inafara de bavete stomatologice

Prima oprire o reprezinta setul de bavete stomatologice care trebuie sa fie la indemana, eventual asistenta poate fi cea care va lucra cu acestea, astfel, ea trebuie sa le pozitioneze intr-un loc accesibil atat pentru ea cat si pentru medic. Deobicei, acestea trebuiesc schimbate in timpul interventiilor medicale doar in cazul in care situatia o cere, in rest, aceste bavete stomatologice se schimba la fiecare pacient. Nu acceptati utilizarea aceleasi bavete stomatologice pentru mai mult decat un pacient! Spunem acest lucru deoarece recent au fost facute publice mai multe situatii de acest gen atat in Bucuresti cat si in alte orase mari.

Masca de protectie faciala pentru medic si asistenta este si ea, alaturi de bavete stomatologice schimbata odata la fiecare pacient. Probabil ca sunt situatii in care medicii mai putini pregatiti sau constiinciosi considera ca nu e cazul, insa intreaga echipa Hufmed si nu numai, recomanda schimbarea acesteia la fiecare pacient cel putin, deoarece in timpul interventiei stomatologice sau chiar chirurgicala, pot sari stropi care pot constitui agenti patogeni cu un risc puternic de infectie. Pe langa acest aspect, in timpul interventiilor, atat medicul cat si personalul asistent dialogheaza, astfel ca, pe masca pot aparea urme de condens sau de umezeala ce pe langa faptul ca sunt complet inestetice, pot  fi si foarte incomode.

Un alt produs de unica folosinta este si ruloul stomatologic, acesta este practic tamponu care este folosit in foarte multe situatii, fiind ideeale pentru absortia fluidelor dar si pentru alte situatii in care e nevoie de exemplu de mentinerea buzei interioare departe de gingie. Acesta e doar un exemplu.

Ei bine, in concluzie, Hufmed va pune la dispozitie atat bavete stomatologice cat si rulouri stomatologice, astfel incat orice cabinet medical sa-si poata arata grija fata de pacient, protejandu-l de stropii de fluide ce pot aparea in timpul interventiilor stomatologice.