Design interior in tendintele actuale

design interior
Bucataria ramane incaperea care merita o atentie deosebita atunci cand se concepe un proiect de design interior pentru o locuinta, deoarece rolul ei devine unul tot mai accentuat in viata unei familii moderne. Si in acest an continua tendinta de a o transforma intr-un spatiu utilizat in fiecare zi tot mai mult, de aceea, alegerea unui proiect care sa o transforme intr-un adevarat colt si de relaxare, nu doar de preparare a mancarii sau de luat masa, nu este deloc una simpla. In general, conteaza foarte mult stilul ales, dar si materialele care intra in punerea in practica a unui astfel de proiect.

Natura mai aproape de om, in domeniul design-ului interior

De catva timp, lemnul incepe sa recastige teren in lucrarile de amenajari interioare, iar mobilierul de bucatarie nu este exclus din aceasta tendinta. In general, locuinta a capatat un alt inteles in ultimii ani, mai ales in perioada de criza economica prin care tocmai am trecut, deoarece ea a ramas pentru multe persoane un fel de refugiu in care incercau sa-si gaseasca linistea si sa se relaxeze dupa grijile cotidiene de la locul de munca. Astfel, notiunea de design interior a capatat o valoare in plus, mergandu-se pe stilurile odihnitoare si placute, de creare a unei atmosfere care sa alimenteze dorinta de a o lua de la capat si a continua sa lupti pentru o viata mai prospera. De aceea lemnul, un material natural atat de placut, a inceput sa-si reocupe locul fruntas pe care l-a avut odinioara in domeniul amenajarilor interioare.

Elemente atractive, in design interior

Fiind un material cald si prietenos, este capabil sa transforme atmosfera unui loc doar prin simpla sa prezenta; apt sa incante patru din cele cinci simturi ale fiintei umane, este din nou folosit la amenajarea uneia dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta, bucataria, indiferent daca este utilizat in crearea unui stil clasic, traditional, contemporan sau modern. Chiar daca a fost tot mai rar folosit, lemnul masiv si brut este foarte agreabil la atingere, datorita caldurii structurii sale, spre deosebire de metal, de exemplu, care este dimpotriva, foarte rece. Textura fibrei naturale, fara asperitati si rugozitati, atrage pur si simplu mana omului, intr-un delicat contact, tactil.

Lemn exotic, pentru un design interior de exceptie

De cativa ani, au patruns pe piata mobilierului de bucatarie acele modele fabricate din lemne exotice, din Africa sau Asia, care aduc o noua prospetime, un nou miros si o coloristica exotica, insa, cel putin pentru moment, se poate spune ca aceasta tendinta este doar apanajul persoanelor instarite. Nu oricine isi poate permite un mobilier pentru bucataria sa fabricat din asemenea esente, atunci cand vrea sa puna in practica un proiect de design interior.
Chiar si in amenajarea unei bucatarii in cel mai modern stil posibil, lemnul are un rol de baza, sub alta infatisare fata de mobilierul traditional, altfel finisat si colorat, insa mereu prezent, aducand cu el acea atmosfera de caldura si ospitalitate pe care si-o doreste oricine pentru casa sa.

Detalii pe www.LogosiDesignInterior.ro