Dealeri Auto – Zoom-Biz

dealeri-autoUn dealer auto este o persoana juridica ce se ocupa de vanzarea cu amanuntul a masinilor noi sau second-hand, avand la baza activitatii un contract incheiat cu producatorul de autoturisme sau o filiala de distributie a acestuia. Cei care fac posibila vanzarea sunt agentii de vanzari auto (dealerii auto), care prezinta persoanelor interesate detaliile despre fiecare autoturism din parcul auto. O afacere de reprezentanta auto poate oferi si service pentru autoturismele acelei sau acelor marci pentru care are incheiate contracte si distribui piese de schimb pentru automobile.

Pentru a ajunge la dealerul auto, autoturismele sunt transportate de la fabrica la reprezentanta auto. Astfel, dealerul auto poate sa se ocupe si de tranport si de vanzare, sau poate face vanzarea online si sa asigure transportul. In urma exploziei internetului, orice poate fi cumparat de pe internet, inclusiv autoturisme, componente si consumabile auto.

Dealerii auto pot fi independenti (care pun la vanzare autoturisme din orice marca) sau subordonati unui importator al marcii. De obicei pentru reprezentanta este amenajat un parc auto sau un magazin inchis in care sunt expuse modelele (showroom), unde clientii pot examina masinile si eventual testa.

Unul din cele mai mari avantaje oferite de dealerii auto este siguranta ce sta in spatele serviciului. Chiar si in cazul autoturismelor second-hand, masinile sunt insotite de certificate si acte originale, sunt transmise detaliile importante despre performante si despre eventuale defecte. Pretul unor automobile este mai mare intr-un centru de reprezentanta auto si datorita verificarilor care se efectueaza. Starea tehnica este revazuta la sediul firmei, chiar daca la sosire autovehiculul este insotit de actul de verificare.

Un dealer auto este si cel mai in masura sa ofere piese de schimb pentru masini. Mai ales in cazul in care este reprezentant al anumitor marci, este mult mai usor pentru un reprezentant sa obtina piesele originale direct de la producator, pentru ca nu depune un efort suplimentar pentru asta. Piesele sunt transportate catre el impreuna cu autoturismele.

Un plus pe care il au dealerii auto este interactiunea cu clientii. La vizitarea unui showroom auto, fiecare client va fi abordat de un agent de vanzari care are toate informatiile despre fiecare exponat. Clientul primeste de obicei comparatii intre modele, ii sunt explicate avantajele fiecaruia si performantele pe care le obtine. Chiar si unui necunoscator ii este usor sa aleaga in aceste conditii.

Un magazin de reprezentanta auto mai ofera un beneficiu important: acela al posibilitatii esalonarii platilor. Daca sunt clienti care nu dispun de suma necesara pentru achizitionare, dealerul auto poate intocmi scheme de finantare pentru plati, obtinute prin credit bancar sau prin leasing.

De cele mai multe ori dealerii auto au in dotare si ateliere de service, unde se asigura mentenanta, cosmetizare auto si chiar reparatii auto. Pentru orice lucrare sau vanzare se incheie facturi legale si se elibereaza garantie, acest lucru crescand si mai mult increderea clientilor.

In tara noastra sunt numerosi dealeri auto, renumiti pentru modelele de autoturisme pe care le comercializeaza. Incetul cu incetul se deschid noi afaceri in acest domeniu, ce ofera diverse avantaje prin servicii.