De ce utilizam atat de des cutii din carton

cutii din carton

Accepti o mica provocare? Arunca o privire de jur imprejurul tau si gandeste-te ca fiecare obiect pe care l-ai vazut a ajuns la tine ambalat intr-o cutie. Si asta se intampla cu orice produs nou, nu? Asadar, cam cate cutii din carton au trecut prin mainile tale pana acum?

Cutii din carton- un lucru aparent banal, dar important 

Poate parea un aspect banal la o prima vedere, dar oare asa sa fie? Fa un exercitiu de imaginatie: cum te-ai simti sa cumperi un lucru nou si sa il primesti asa, pur si simplu? Sau cum ar fi daca ai cumpara un frigider si ar veni ambalat intr-o cutie din lemn? Cam cat de greu ar fi pachetul? Cred ca ai inteles ideea si ca acum subiectul cutii din carton nu mai pare un lucru neinsemnat.

Poate ca cei mai multi dintre noi ne gandim la carton ca la un material recent descoperit, dar lucrurile stau diferit. Se pare ca acest material- cartonul- a fost inventat in secolul al XVIII-lea, in anul 1751, in Franta.

In prezent in aproape toate ramurile industriei se foloseste acest tip de cutii. Utilizarile sunt multiple, astfel ca se utilizeaza cutii din carton pentru ambalare, depozitare, arhivare si transport.

Avantajele utilizarii de cutii din carton

Intotdeauna exista mai multe optiuni, trebuie doar sa stim care este cea mai potrivita. De ce sa alegem cutii din carton? De fapt, de ce le folosim atat de des, de cele mai multe ori fara sa ne dam seama?

  • Protejeaza produsele ambalate, indiferent de natura lor. Orice obiect devine mai usor de transportat intr-o cutie de carton si este protejat de socurile mecanice.
  • Sunt mult mai usoare decat cutiile dintr-un alt material. La o simpla comparatie intre cutiile din carton si cele din lemn, folosite odinioara ne putem da seama de ce primele sunt preferate, fiind mult mai practice.
  • Sunt ieftine. Avand in vedere ca avem nevoie de atatea cutii in viata noastra, cum ar fi sa ne coste mai mult ambalajul decat produsul cumparat. Ai fii de acord sa platesti suplimentar?
  • Se pliaza si ocupa mult mai putin spatiu. Atunci cand sunt transportate spre locul unde urmeaza sa fie folosite cutiile din carton pot fi pliate si astfel ocupa considerabil mai putin loc. Asta inseamna ca poate fi transportat un numar mai mare de cutii din carton decat cutii din alt material.
  • Sunt reciclabile. Este foarte important in vremurile noastre sa fim cat mai atenti cu mediul inconjurator. Asta presupune sa utilizam materiale reciclabile, fiind una dintre principalele directii in care evolueaza lucrurile. Chiar si daca nu vorbim de o reciclare la scara larga, putem spune ca in propria gospodarie reciclam, refolosind cutiile din carton de mai multe ori.Spre exemplu, de cate ori nu ti s-a intamplat sa pastrezi cutia de la pantofi si sa pastrezi anumite lucruri?

PRODAM.C.O. – producator de cutii din carton

PRODAM C.O. SRL este o societate care ofera servicii de calitate, precum si consultanta gratuita clientilor sai pentru a identifica nevoile acestora.

Gama de carton ondulat este una dintre cele mai apreciate. Si pe buna dreptate: cartonul ondulat este unul dintre cele mai bune materiale, caracterizandu-se prin rezistenta si fiind ecologic. Asadar, cutii din carton de calitate gasesti la www.prodamco.ro .!