De ce si cum sa avem grija de spatiile verzi?

floriSpatiile verzi nu doar ca au un important rol estetic, transmitandu-ne o stare de bine si de libertate, dar, in acelasi timp, reprezinta surse de sanatate si relaxare ce sustin conservarea biodiversitatii si protectia mediului.

Spatiile verzi au trei mari beneficii: ecologice (moderatoare ale impactului activitatilor umane asupra mediului inconjurator), sociale (contribuie la cresterea incluziunii sociale, creand oportunitati de interactiune pentru persoanele de toate varstele) si economice (creaza o imagine favorabila a centrelor urbane, sporind, implicit, atragerea investitiilor si cresterea numarului de locuri de munca). Cresterea calitatii locuirii se datoreaza in mare parte existentei spatiilor verzi.

Spatiile verzi bine intretinute contribuie, de asemenea, la dezvoltarea turismului, demonstrandu-se, prin intermediul unor studii de specialitate, ca oamenii au o afinitate crescuta pentru zonele in care se afla spatii verzi de calitate, manifestand un atasament puternic fata de lumea naturala (munti, izvoare, paduri, s.a.m.d.).

Avand in vedere toate aceste lucruri, in societatea secolului XXI se duce o lupta continua pentru crearea de noi spatii verzi si pentru intretinerea si protejarea celor existente, mai ales in orasele aglomerate, acestea avand o amprenta ecologica puternica asupra mediului. Existand un interes major pentru mentinerea unui echilibru intre natura si dezvoltarea economica si sociala, se pune, asadar, accentul pe organizarea si gestionarea oraselor in ceea ce priveste spatiile verzi. Acestea au o contributie semnificativa la satisfacerea nevoilor estetice, cognitive si de relaxare ale oamenilor, la diminuarea stresului vietii urbane, la „umanizarea” orasului, avand un rol de infrumusetare, sustin odihna oamenilor, reduc temperatura din oras prin procesul de evapotranspiratie al plantelor, reduc pericolul alunecarilor de teren si amplitudinea scurgerilor acvifere de suprafata, regleaza regimul precipitatiilor, etc.

Spatiile verzi, in functie de natura proprietatii, se impart in doua categorii: publice (scuaruri, parcuri, etc.) sau private (spatii verzi aflate in proprietate privata si nu publica). Daca sunteti in cautarea unor servicii de amenajare a spatiilor verzi, indiferent de natura proprietatii, va recomandam sa apelati la companii specializate care detin experienta necesara pentru a indeplini necesitatile si preferintele fiecaruia dintre voi. Accesand pagina de internet zoom-biz.ro, veti putea face cunostinta cu unele dintre firmele capabile sa va intampine cu solutii optime si customizate. Printre acestea se afla: Smart Clean din Bacau, International Services din Constanta, Toskana Garten din Alba Iulia, Floral Poetry din Biled, judetul Timis, s.a. Tot pe site-ul mentionat anterior (zoom-biz.ro) veti gasi si datele de contact pentru acestea, astfel incat, daca doriti sa luati legatura cu reprezentantii acestora pentru mai multe informatii cu privire la serviciile si produsele oferite, sa o puteti face in timp real.

Pentru servicii de amenajare a gradinilor, parcurilor, zonelor rezidentiale, amenajari de iazuri, cascade si lacuri artificiale, montarea de sisteme automatizate de irigatii, etc., va puteti alege acum, rapid si usor, furnizorul care sa se ridice la inaltimea asteptarilor voastre, doar pe pagina de internet zoom-biz.ro.

Amenajarea de noi spatii verzi si reamenajarea celor existente trebuie sa se inscrie in procesul de regenerare urbana, ce are drept obiectiv renovarea ansamblurilor rezidentiale vechi si refacerea infrastructurii, contribuind la cresterea calitatii vietii populatiei.