De ce sa alegem parchetul masiv

parchet masiv

Majoritatea tipurilor de lemn sunt utilizate pentru a realiza parchet. Stejarul este principalul lemn din care se confectioneaza parchetul masiv, dar foarte des intalnim si parchet din paltin, fag, frasin, salcam, ulm, cires si din multe alte esente.

In functie de aspectul pe care doriti sa il aiba casa dumneavoastra, puteti alege oricare dintre aceste variante (fiecare are culoarea si caracteristicile specifice). Desigur, variatiile sunt destul de mici, potrivindu-se perfect oricarei locuinte romanesti.

Parchetul masiv este cea mai buna varianta pentru casa noastra deoarece este foarte rezistent, lemnul masiv are esenta calda, pastrand o temperatura foarte placuta, cu un aspect pe masura.

Pe site-ul www.decolandia.ro gasiti o gama larga de tipuri de parchet masiv la cele mai bune preturi si la o calitate excelenta. De asemenea, produsele comercializate in acest magazin online sunt confectionate cu atentie, din lemn de cea mai buna calitate.

Parchetul masiv- solutia ideala

Parchetul masiv este o solutie viabila pe termen lung, fiind tot timpul in pas cu tendintele in domeniul decoratiunilor interioare la o calitate superioara. Gama de culori din care putem alege este foarte larga, pornind de la maro deschis si sfarsind cu negru. Calitatea lemnului masiv este foarte buna: acesta este rezistent, elastic, iar cu timpul isi inchide culoarea cu cateva nuante, fapt ce nu face decat sa ii sporeasca farmecul.

Lemnul de stejar este tipul cel mai folosit pentru obtinerea parchetului masiv. Calitatea lemnului de stejar natural este incontestabila: este pretuit pentru duritatea sa, fiind ideal pentru pardoseli care dureaza, fiind si foarte estetice. De asemenea, se potriveste oricarei incaperi, deoarece nuanta sa este foarte placuta si calda.

Diversele esente din care se poate obtine parchetul masiv 

Lemnul de stejar nu este singurul din care se poate obtine un parchet de calitate, ci din contra. Putem sa obtinem un produs foarte calitativ si din alte tipuri de lemn, precum frasinul, nucul, salcamul sau ciresul. Cel din urma are o culoare speciala, roz spre cafeniu, fiind extrem de frumoasa, ideala pentru cei pretentiosi, deoarece este mai rar intalnita.

Parchetul din lemn de frasin are o culoare deschisa, cu un desen vizibil, foarte bine si frumos conturat. Acest lemn este considerat de esenta tare, fiind extrem de rezistent.

Lemnul de salcam este, de asemenea, o alegere foarte inspirata, deoarece are o culoare foarte placuta (de la galbui la verde-gri sau galben-gri). Este foarte estetic, avand un lemn foarte elastic si rezistent.