De ce poate fi un azil batrani solutia cea mai buna

azil de batrani

Desi viata este un lung sir de incertitudini exista ceva ce putem afirma clar: toti imbatranim. Nu s-a inventat inca leacul magic prin care sa ramanem vesnic tineri, din pacate. Desi unii dintre noi suntem norocosi si vom avea aproape copiii sa ne fie sprijin la batranete, exista si situatii in care cea mai buna solutie o reprezinta un azil batrani.

Da, ati citit bine! Cu siguranta cand suntem tineri si in putere nici macar nu vrem sa ne gandim la varianta aceasta. Ne spunem ca noi nu vom ajunge niciodata la un azil. Aceasta inversunare are doua cauze probabile: incapacitatea de a recunoaste ca vom imbatrani si ca nu vom mai fi capabili sa ne purtam singuri de grija, pe de-o parte si preconceptia ca un azil batrani ar fi un loc neplacut.

Cand e cazul sa apelam la un azil batrani?

De obicei majoritatea varstnicilor sunt reticenti si foarte putini dintre ei iau decizia de a merge la azil. Este pana la urma teama de necunoscut, la o varsta la care grijile ar trebui sa lipseasca. Un batran se va teme ca azilul este sinonim cu abandonul.

In primul rand, daca persoana varstnica este in deplinatatea facultatilor mintale, isi va hotari soarta: va merge sau nu la un azil batrani. Nu se pune problema “dusului cu forta”. Daca exista totusi problem de sanatate, de preferat este o discutie cu membrii familiei(de cele mai multe ori copiii) si o punere in balanta a avantajelor si dezavantajelor situatiei.

Cand exista probleme grave de sanatate, iar membrii familiei nu pot avea grija corespunzator de varstnic sau chiar se afla la distante considerabile, o solutie benefica o constituie un azil batrani. Avand in vedere ca aici acesta va beneficia de asistenta medicala 24/24(medic generalist si asistenta), asistenta sociala, pensiune completa, precum si diverse facilitati este solutia cea mai buna. Compara aceste conditii enumerate anterior cu situatia in care un batran este singur in casa, nu isi poate lua nici macar un pahar cu apa, ce sa mai vorbim de gatit si 3 mese pe zi, cu neputinta de a-si face curatenie, de a-si face cumparaturile sau de a-si achita facturile. Prea multe griji si responsabilitati pentru o persoana tot mai neputincioasa!

Care sunt serviciile oferite de un azil batrani?

In ultima vreme au aparut tot mai multe azile private pentru batrani. Acelea serioase, care au luat nastere pentru a imbunatati realmente viata generatiei parintilor ori bunicilor nostri, ii trateaza cu respect pe varstnici si ii fac sa se simta ca acasa.

Un azil batrani ofera servicii medicale non-stop, dar si servicii sociale, precum si cazare si masa. Un plus il constituie organizarea a diverse evenimente si activitati.

Oricine merita un trai decent si o batranete linistita, dar uneori viata aduce situatii neprevazute care nu fac aceste lucruri posibile. Si atunci este nevoie de o decizie inteleapta, iar viata intr-un azil batrani poate fi o noua sansa pentru unii varstnici.

Un alt fel de Camin Pentru Batrani

Atunci cand ne dorim pentru noi sau pentru cei dragi noua cele mai decente conditii, precum si ingrijire medicala de calitate si un mediu sanatos si prietenos musai sa alegem un azil batrani privat, cu un renume bine consolidat.

Un astfel de loc este Camin Pentru Batrani, un taram magic, bine dotat si echipat, cu o curte imensa si livada, cu balta de pescuit, o biblioteca generoasa si personal prietenos.  Camin pentru Batrani este mai mult decat un azil batrani, este o a doua sansa de a spune acasa!